30 Aralık 2014 Salı

Asgari ücret açıklandı - İşte o rakam

Asgari ücret ne kadar oldu, asgari ücrete yapılan zam yüzde kaç oldu. İşte Bakan Çelik'in açıklamaları ve asgari ücrete yapılan zam oranı.
Asgari ücret açıklandı - İşte o rakam
    • Giriş Tarihi : 30.12.2014 14:08:36
    • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 15:06:15
    Yunus Emre Arvas / Sabah.com.tr

    Çalışma Bakanı  zammı ne kadar olduğuna ilişkin açıklama yaptı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik Asgari Ücret Komisyonu ile yapılan 4 toplantının ardından bugün en son anlaşılan Asgari Ücret rakamlarını açıkladı. Asgari ücretin 8 Avrupa Birliği ülkesinden fazla olduğunu kaydeden Bakan Çelik yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

    Şuan 4 çocuklu asgari ücret alan birinden vergi alınmamaktadır. Bunu kanun tasarısı ile 3 çocuklu aileden gelir vergisi alınmayacaktır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 toplantının ardından çalışmalarını tamamlamıştır. Buna göre bekar bir işçi için aylık brüt aylık asgari ücret 1202 TL'ye, ikinci 6 ay için 1274 TL'ye yükseltilmiştir. Net asgari ücret bekar biri için 2015'in ilk 6 ayı için 949, ikinci 6 ay için ise bin TL'ye yükseltilmiştir. Yani ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 6 olarak arttırılmıştır. Ortalama artış yüzde 12,30 olarak gerçekleşmiştir. Taraflar olarak uzlaştığımız uzlaşamadığımız konular var.


    TÜRK-İŞ'TEN TEPKİ

    Bakan Çelik'ten sonra sözü alan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada rakamlara tepki gösterdi ve şöyle konuştu :5 Milyondan fazla vatandaşımızın beklediği rakamları bugün komisyonumuz açıklamış bulunuyor. Hükümetimizin açıkladığı rakamlar bizim tespit ettiğimiz rakamlarla uyuşmamaktadır. Bu bakımdan anayasada yer alan yaşam koşulları dikkate alındığında bu ücreti yetersiz görüyoruz. O bakımdan Türk-İş olarak bu rakama da muhalefet ettiğimizi belirtmek istiyoruz.

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 4. kez biraraya geliyor. Bu kez toplantıdan karar çıkması ve 2015 yılı asgari ücretinin net/brüt rakamlarının ilan edilmesi bekleniyor.

    Asgari Ücret komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanacak. Çalışanların göze saat 13.00'daki asgari ücret zirvesinde olacak.


    1.424 TL KRİTİK RAKAM
    asgari-ücret-işçi.jpgAsgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında TÜİK verileri sunulmuştu. TÜİK temsilcisi, ağır işlerde çalışan bir işçinin geçimi için gereken asgari tutarı net bin 424 lira 70 kuruş olarak bildirdi. Asgari ücret zammının belirlenmesinde TÜİK verileri büyük önem taşıyor. Zam oranı genellikle bu veriler ışığında netleşiyor.

    ASGARİ ÜCRETE GÜNLÜK 9 LİRA ZAM OLUR MU?

    Eğer TÜİK'in verdiği 1424 lira 70 kuruş dikkate alınırsa devletin önerdiği yüzde 3 zammın üstünde bir rakam çıkması bekleniyor. Asgari ücret brüt şu anda 1134 lira olarak uygulanıyor. TÜİK'in açıkladığı asgari geçim rakamı olan 1424 liraya çıkılması durumunda asgari ücrete 290 lira fark gelmiş olacak. Bu da günlük asgari ücretin 9 lira zamlanması demek oluyor. 

    (sabah)

    İşte görevden alınan 4 savcının uzaklaştırma gerekçeleri

    İşte görevden alınan 4 savcının uzaklaştırma gerekçeleri
      • Giriş Tarihi : 30.12.2014 14:03:10
      • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 14:55:26
      ZEKERİYA ÖZ: HSYK raporunda Savcı zekeriya Öz'ün 18 Aralık'ta Emniyet Müdürlüğü'ne giderek oradaki kolluk görevlilerini tehdit ettiği vurgulandı. Fatih Belediyesi'ni baskı altına almaya çalışan zekeriya Öz'ün bu davranışının da kanunsuz olduğu belirtildi. Öz'ün yılda 25-30 kez yurt dışına çıktığı, Dubai tatilinin masrafı olan 20 bin 259 doların da işadamı Ali Ağaoğlu'na ödettirildiği belirtildi. Raporda, Savcı Öz'ün tanınan birisi olduğu ve yargı mensubu ve hukukçu kimliği ile etki alanına sahip olduğu kaydedildi.

      İŞTE ZEKERİYA ÖZ'Ü GÖREVDEN UZAKLAŞTIRAN MANŞETLER

      CELAL KARA: Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'nın 17 Aralık darbe girişimi sırasında gözaltına aldığı kişilere savunma hakkı vermediği ifade edildi. Raporda, 3419 sayfalık fezlekenin Savcı Kara tarafından incelenmediğine de vurgu yapıldı. Salih Kaan Çağlayan'ın ifadesinin 4 dakika, Barış Güler'in 7 dakika ve Mustafa Demir'in ise 14 dakika sürdüğü, böylece şüphelilerin savunma hakkının engellendiği belirtildi.

      MEHMET YÜZGEÇ: Üç farklı soruşturmayı birleştirerek tek operasyon yapan Savcı Yüzgeç'in 17 Aralık darbe girişiminde çok sayıda hukuksuz işlem yaptığına dikkat çekildi. Yüzgeç'in somut bilgi ve belge olmadan gözaltı işlemi uyguladığı ayrıca malvarlıklarına el koyduğu belirtildi. Yüzgeç'in kanunun değil polisin inisiyatifiyle soruşturma yaptığı ortaya çıktı. Yüzgeç ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya hiçbir bilgi ve haber vermeden arama ve gözaltı işlemleri uyguladığı kaydedildi.

      MUAMMER AKKAŞ: Müfettişlerin hazırladığı raporda özellikle Akkaş'ın yaptığı usulsüzlüklere yer verildi. 22 klasörde hiçbir delilin bulunmadığı, delillerin toplanmadığı, soruşturmayı yürüten Akkaş'ın ağzı mühürlü torbaları açmadan gözaltı kararı aldığı vurgulandı. Raporda, soruşturma evrakının eksik olmasına rağmen Akkaş'ın acele ile fezleke tanzim ettiği ve operasyon talimatı verdiği belirtildi. Yolsuzluk soruşturması adı altında yürütülen darbe girişiminde Akkaş'ın telefon dinlemeleri haricinde herhangi bir delil ve araştırma ve toplanmasına girişmediği belirtildi. Raporda ayrıca yolsuzluk olduğu iddia edilen işlemlere ve ihalelere ilişkin hiçbir belge veya dosya bulunmadığı ifade edilerek "Bunlarla ilgili hiçbir inceleme ve araştırma yapmadan, alel acele kişilerin mağduriyetlerine yol açabilecek bir şekilde gözaltı işlemleri yapıldı" denildi

      Müfettiş raporunda bakan ve milletvekillerinin suç işlediğinin öğrenilmesi halinde durumun derhal TBMM başkanlığına bildirilmesi gerekirken bundan kaçınıldığı da ifade edildi. Cumhuriyet savcılarının keyfi hareket etmelerinin çok ciddi mağduriyetlere sebep olduğu belirtildi. Raporda, "Hukuk , keyfi hareket eden Cumhuriyet Savcısının elinde bir koz hatta silaha dönüşür" denildi.


      (sabah)

      İzmir, Ankara, İstanbul’da okullar tatil mi? İşte o il ve ilçeler

      Şu sıralar tüm öğrenciler, İstanbul’da okullar tatil edildi mi, Ankara’da okul tatili oldu mu, İzmir’de okul tatil edilecek mi sorularının cevabını arıyor. İşte tüm yurtta tatil edilen okulların il ve ilçe olarak listesi.
      İzmir, Ankara, İstanbul’da okullar tatil mi? İşte o il ve ilçeler
        • Giriş Tarihi : 30.12.2014 10:41:36
        • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 13:22:00
        Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

        Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey'de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugünün tatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi

        HAMİLE, ENGELLİ MEMUR VE ÖĞRENCİLERE KAR TATİLİ

        Bolu Valiliği, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarına karar verdi. Ayrıca özel eğitim alan bütün öğrencilere bu hafta okullar tatil edildi.

        BURSA'NIN KELES İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

        Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te kar sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.

        Keles Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı sebebiyle kaymakamlığımızca ilçe merkezi ve köylerdeki bütün okullarda 30.12.2014 tarihinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

        BURSA'DA TELEFONLARI KİLİTLEDİLER

        Bursa'da gece başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Şehrin üst yamaçlarında kar kalınlığı 5 santimetrenin üzerine çıktı.

        Bursa'da gece başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yolların bembeyaz olduğu Bursa'da Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren yolları tuzlamaya başladı. Kar yağışı nedeniyle erken kalkan öğrenciler ve vatandaşlar, otobüs duraklarında servis ve otobüs bekledi.

        OKULLAR TATİL Mİ?

        Yağan kar nedeniyle gözler eğitime çevrildi. Öğrenciler ve velileri, okulların tatil olup olmadığı yönündeki merakı 155 Polis İmdat ve 112 telefonlarını kilitledi. Bursa Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmediği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

        İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırdı. İstanbul'un yüksek yerlerinde etkisini gösteren kar, Çamlıca Tepesi'nde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Peki kar yağışı ne kadar devam edecek?

        İDO'nun bazı seferleri ise bu sabah olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

        Meteorolojinin uyarılarının ardından dün akşam İstanbul'da kar yağışı başladı. Yağış, gece saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkisini artırdı.

        Kar yağışı özellikle Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde kendini gösterdi. Boğaz Köprüsü manzaralı Çamlıca Tepesi'nde yağan kar, güzel görüntüler oluşturdu.

        Yağışın bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması ve gün boyu etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.

        Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacak.

        SEFER İPTALLERİ


        Türk Hava Yolları (THY) olumsuz hava şartları nedeniyle bugün yapılması planlanan 8 seferini iptal ettiğini duyurdu. Öte yandan İDO 3, BUDO ise 5 seferini iptal ettiğini açıkladı.

        Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "30.12.2014 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" denildi.

        İPTAL SEFERLER VE SAATLERİ


        THY'nin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:

        06.55 İstanbul-Konya seferi

        08.55 Konya-İstanbul seferi

        07.30 İstanbul-Budapeşte seferi

        09.25 Budapeşte-İstanbul seferi

        10.00 İstanbul-Ankara seferi

        11.50 Ankara-İstanbul seferi

        11.00 İstanbul-Ankara seferi

        13.00 Ankara-İstanbul seferi

        İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ


        İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

        İDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:

        07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferi

        08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

        09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

        BUDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri ise şöyle:

        07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi

        08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi

        09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi

        09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferi

        10.45 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi 

        Bolu Dağı'nda ulaşıma kar engeli

        Bolu Dağı'nda ulaşıma kar engeli
          • Giriş Tarihi : 30.12.2014 11:03:54
          • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 12:02:06
          Kar yağışı, Bolu Dağı ile Bolu ile Ankara arasındaki ulaşımı etkiledi.

          Karayolları'nın kar küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu yol ulaşıma açık tutarken, kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşladı. Bolu'da dün geceden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

          Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santime, Bolu Dağı'nda 10 santime ulaştı. Bolu Dağı ve Bolu ile Ankara arasındaki TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda kar yağışının başlamasıyla birlikte Karayolları ve trafik ekipleri güzergahlarda çalışmalara başladı. Trafik ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelere Karayolları ekiplerini yönlendirdi. Karayolları'nın kar küreme ve tuzlama çalışması sonucu yollar ulaşıma açık tutuldu. Kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldılar. Bolu Dağı Tüneli önünde bekleyen trafik polisleri hız yapan araçları el işaretleri yaparak hızlarını düşürmeleri konusunda uyardı. Bolu Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücülerin aşırı hızdan ve yakın takipten kaçınmalarını isteyerek, şu uyarıyı yaptı:

          "Kar yağışı ve buzlanmanın olduğu zamanlarda çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Kış şartları uygun olmayan araçlarla yola çıkılmamalı. Kar yağışının olduğu zamanlarda hız, aracın hakimiyetini de azaltıyor. Hız nedeniyle meydana gelen kazalar can kayıpları, yaralanmalar ve maddi hasarlara neden olduğu gibi yollarda da ulaşımı aksatıyor. Bu nedenle aşırı hız ve yakın takipten kaçınılmasına önem gösterilmeli."

          Bu arada, Bolu'nun doğa harikası Abant'ta kar kalınlığı 20 santime, kayak merkezi Kartalkaya'da ise 80 santime ulaştı. Köroğlu Dağları'nın zirvesindeki Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Oteli'nin Genel Müdürü Halit Ergül, "Çok yoğun bir kar yağışı var. Kar kalınlığı 80 santime ulaştı. Bugün etkili olması beklenen kar yağışıyla kar kalınlığının 1 metreyi geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

          Kahramanmaraş'ta göçük: İşçiler mahsur

          Kahramanmaraş'ta, yeraltı yağmur suyu drenaj çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
          Kahramanmaraş'ta göçük: İşçiler mahsur
            • Giriş Tarihi : 30.12.2014 14:07:39
            • Güncelleme Tarihi : 30.12.2014 14:36:38
            Olay, saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Gençosman Caddesi üzerinde Devlet Su İşleri'nin yaptığı yeraltı yağmur suyu drenaj çalışması sırasında göçük meydana geldi.

            İŞTE O GÖRÜNTÜLER!

            KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

            Çalışmada yer alan işçilerin göçük altında kalması üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

            Ayrıntılar geliyor...

            (sabah)

            29 Aralık 2014 Pazartesi

            Erdoğan: Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim

            19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıklayan Erdoğan, "Seçim öncesi alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim" ifadelerini kullandı.
            Erdoğan: Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim
              • Giriş Tarihi : 29.12.2014 16:04:07
              Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım" dedi.

              "KİMSE VESAYET KURMAYA KALKMASIN"

              Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini ifade eden Erdoğan, "bunun dışında Cumhurbaşkanlığı'nın üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı.


              "ALIŞILMIŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM DEMİŞTİM"


              Cumhurbaşkanı'nın bu devletin başı olduğunu hatırlatan Erdoğan, farklı bir Cumhurbaşkanı olacağı vurgusu yaparak, "Cumhurbaşkanı'na birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız yine seçim öncesi "ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı" da söylemiştim. Dolayısıyla vesayetlerle hareket eden birisi değilim" diye konuştu.

              (sabah)

              Akdeniz Üniversitesi'nde arbede

              Akdeniz Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında arbede yaşandı.
              Akdeniz Üniversitesi'nde arbede
                • Giriş Tarihi : 29.12.2014 16:18:10
                • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 16:18:19
                Akdeniz Üniversite'sinin yerleşkesinde bir grup öğrenci, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde 3 yıl önce 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıl dönümü nedeniyle yürüyüş amacıyla Yakut Çarşısı önünde toplandı.

                Önce tiyatro gösterisi yapan öğrenciler, ardından yürüyüşe geçti. Ziraat Fakültesi önünde son bulan yürüyüşün ardından Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu adına Dilara Çelik, basın açıklamasını okudu. 

                ÇEVİK KUVVET OLAYLARI YATIŞTIRDI

                Daha sonra tekrar Yakut Çarşısı'na kadar yürümek isteyen grup ile karşıt görüşlü bir başka öğrenci grubu arasında arbede çıktı. Gruptakiler, birbirine taş ve su şişesi attı. Olaylar üzerine çevik kuvvet ekipleri, öğrencilerin arasına girdi.

                Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Teoman Kulaksız ve polis amirleri, grup üyeleri görüştükten sonra grubun slogan atmadan yürümelerine izin verildi. Grup, Yakut Çarşısı'na kadar yürüdükten sonra dağıldı.

                (sabah)

                Bodrum'da kaçak tekne battı!

                Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan bir teknenin battı. 8 kişi kayıp...
                Bodrum'da kaçak tekne battı!
                • Giriş Tarihi : 29.12.2014 14:37:02
                • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 14:48:10
                Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan bir teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi kayboldu, 2 kişi kurtarıldı.

                Gümüşlük açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, Çavuş Adası'nda Suriye uyruklu 2 kişinin bulunduğunu belirledi.
                Bu kişileri alarak Bodrum Devlet Hastanesine getiren ekipler, ilk belirlemelere göre 8 kişinin de kaybolduğunu tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
                Turgutreis ile Gümüşlük arasında yoğunlaşan arama çalışmaları, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.
                (sabah)

                Kan donduran infaz: Başını, ellerini...

                Antalya’da keçi otlatan çobanlar, elleri ve ayakları bileklerinden kesik, başı olmayan kadın cesedi buldu.
                Kan donduran infaz: Başını, ellerini...
                • Giriş Tarihi : 29.12.2014 14:27:40
                Olay dün saat 14.00 sıralarında Kepez İlçesi, Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Keçi otlatan çobanlar, ormanlık alanda elleri ve ayakları bileklerinden kesik, başı olmayan kadın cesedi buldu. Olay yerinde geniş çaplı inceleme yapan polis, cesedin el ve ayak bilekleri ile başını bulabilmek için çevrede uzun süre arama yaptı. 20-25 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kan ve DNA örnekleri alınan cesedin kimliğinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
                (sabah)

                Termik santralde iş kazası

                Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde meydana gelen iş kazası sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
                • Giriş Tarihi : 29.12.2014 15:27:40
                • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 15:28:26
                Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde özel bir firmanın temizlik işçileri ünite içerisinde çalıştıkları sırada, üzerlerine havalandırma borusu düştü. Ağır yaralanan Ömer Şahan ve Ali Sarı, Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ömer Şahan kaldırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetti.

                Ali Sarı'nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

                Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

                (sabah)