18 Ocak 2015 Pazar

Vatandaşı 1,5 milyon lira dolandıran çete çökertildi

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 11:04

Kendilerini savcı veya polis olarak tanıtarak vatandaşı dolandıran 3 kişilik bir şebeke polis tarafından yakalandı.

İstanbul'da polise başvuran mağdurlar, kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtarak telefon eden kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyledi.

Mağdurlar dolandırıcıların kendilerini "Terörle bağlantınız tespit edildi. Hesaplarınız ve paranızı muhafaza altına alalım" diyerek kandırdıklarını anlattı. Peş peşe meydana gelen telefon dolandırıcılığı olayları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa soruşturma başlattı.

3 KİŞİ YAKALANDI

Olaylarla ilgili yapılan soruşturmalarda, dolandırıcıların telefon numaraları belirlendi. Yapılan çalışmalarda, bir vatandaşı daha dolandırmaya çalışan şebekeye yönelik operasyon başlatıldı. Düzenlenen operasyonda dolandırıcılardan 2'si bir vatandaşın parasını almaya gelirken polis tarafından yakalandı. Ardından şebekenin diğer elemanıda gözaltına alındı.

1.5 MİLYON TL PARA ÇARPMIŞLAR

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan 3 şüphelinin 6 ayrı kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Soruşturmada ise müthiş bir para miktarı ortaya çıktı. Zanlıların son 1 ayda 6 kişiyi kandırarak toplam 1.5 milyon TL para aldıkları belirlendi. Soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı. Polis şüphelilerin dolandırdıkları başka kişilerin olup olmadığınıda incelemeye aldı.

(sabah)

İstanbul'da yarın bu yollar kapanacak

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 14:11

Gazeteci Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde Agos Gazetisi önünde yapılacak olan anma nedeniyle Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gazeteci Hrant Dink'in ölüm yıldönümünde yapılacak olan anma nedeniyle yarın saat 12. 00'den itibaren bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2015 Pazartesi günü Şişli ilçesi Halaskargazi Caddesi'nde bulunan Agos Gazetisi önünde düzenlenecek olan "Hrant'ı Anma Etkinliği" ile ilgili olarak saat 12. 00'den itibaren anma etkinliğinin bitimine kadar Halaskargazi Caddesi-Abide-i Hürriyet Caddesi-Şafak Sokak ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklardan kontrollü geçiş sağlanacak, gerek görülmesi halinde araç trafiğine kapatılacaktır" denildi.

(sabah)

Denizli'de 2 kesik baş bulundu

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 14:19 Güncelleme Tarihi: 18.01.2015 16:55

Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından biri kadına ait gövdesinden ayrılmış iki insan başı bulundu. Bulunan insan başlarının kaçakları ait olduğu sanılırken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bodrum'da Yalıkavak Mahallesi açıklarındaki uluslararası sularda, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından biri kadına ait gövdesinden ayrılmış iki insan başı bulundu. Bulunan insan başlarının kaçakları ait olduğu sanılırken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yunan internet sitesi "www.rodosalarm.gr"nin haberine göre, balıkçıların ihbarı üzerine Küdür Yarımadası'nın yaklaşık 4 mil açığındaki uluslararası sulara giden Yunan sahil güvenlik ekipleri, gövdesinden ayrılmış iki insan başı buldu.

İkisi de 40 yaşlarında olan ve bir kadına ait iki insan başı, sudan çıkartılarak önce Leros'taki bir hastanenin morguna, ardından da otopsi yapılmak üzere Rodos Adası'na gönderildi.

Bulunan iki başın yabancı uyurklu kaçaklara ait olduğu sanılırken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

(sabah)

Sahtekar dilencinin foyasını zabıta ortaya çıkardı

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 14:29 Güncelleme Tarihi: 18.01.2015 15:14

Bursa’da boynundaki para kumbarasıyla sürünerek insanlardan para isteyen dilenci, zabıta ekiplerini görünce ortaya ilginç diyaloglar çıktı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Reyhan pazarında gezen ekipler boynunda para kumbarası ile yerde sürünen bir dilenci gördü. Dilencinin yanına giden ekipler ile arasında kısa diyaloglar yaşandı. "Bu soğukta 20-30 lira para almak için geldim onu da burnumdan getirdiniz" diyen dilenci, ayağa kalkmakta direndi.

ÖNCE DİRENDİ SONRA KALKTI

Zabıta uzun süre dilenciyi kendi kalkması konusunda dil döktü. Daha sonradan "Hadi bismillahirrahmanirrahim" diyerek ayağa kaldırılan dilenci zabıta aracına bindirilerek cezai işlem uygulanması için polis merkezine götürüldü.

(sabah)

Van'da cezaevinde kavga çıktı

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 14:34

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar arasında çıkan kavgada, 11 mahkum yaralandı.

Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir koğuşta mahkumlara arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada 11 mahkum yaralandı.

Olay, bu sabah İskele Mahallesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde adli suçluların bulunduğu koğuşta meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle mahkumlar arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. İnfaz koruma memurları ve güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavga güçlükle sonlandırılırken, 11 mahkum çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralı mahkumlar cezaevi araçlarıyla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edilip tekrar cezaevine getirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(sabah)

Kaybolan 3 turist için ekipler yola çıktı

  • DHA
  •  
  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 09:14 Güncelleme Tarihi: 18.01.2015 14:44

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde doğa yürüyüşüne çıkan 3 turist kayboldu. Ekipler, turistlerin bulunabilmesi için seferber oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kemer'e bağlı göynük Mahallesi'ndeki Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra 14 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin bulunabilmesi için dün arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İhbar üzerine bölgeye ulaşan İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleriyle vatandaşların yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, turistlere ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği açıklandı.

KAYBOLAN TURİSTLER ÖĞRENCİ

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Göynük Mahallesi Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra 14 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin, Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen öğrenciler olduğu belirtildi. Arama faaliyetlerinin 2'si erkek 3 öğrencinin dün saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne cep telefonuyla ulaşarak, İngilizce yardım istemesi üzerine başlatıldığı bildirildi. Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen öğrencilerin, 'Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge' diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştıkları belirtildi.

İhbar üzerine Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verildikten kısa süre sonra arama faaliyetlerinin başlatıldığı kaydedilirken, çalışmaya jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nden oluşan 20 kişiyle 8 arama kurtarma köpeğinin katıldığı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopterinin de havadan destek verdiği arama kurtarma faaliyetlerinde şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı. Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ise, şöyle konuştu:

"Tüm çalışmalarımızı gelen ihbar üzerine dün başlattık. Vali beye de bilgi verdik. Çalışmalar termal kameralar yardımıyla gece boyunca da devam edecek. Herhangi bir sonuç çıkmazsa, yarın itibariyle de çevre illerdeki arama kurtarma ekiplerinden yardım isteyeceğiz. Onlarla birlikte aramayı daha da genişleteceğiz. Bölgedeki olumsuz hava koşulları da ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ama yine de biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

İngiliz ve Hollanda büyükelçiliklerinin de arama kurtarma faaliyetlerini takip ettiği, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

SIĞINDIKLARI VE ATEŞ YAKTIKLARI ALAN BULUNDU

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan ve arama çalışmaları süren 3 turistin İngiliz uyruklu David James Alan Mackie (22) ile Hollanda uyruklu Marje de Grott (22) ve Frisa Ann Antony de Vries (22) olduğu belirlendi.

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, arama kurtarma ekipleri tarafından saat 20.30 sıralarında turistlerin sığındıkları ve ateş yaktığı bir alan bulunduğunu söyledi. Dağlık arazideki şartların çok zor olduğunu belirten Cevheroğlu, "Zorlu koşullara rağmen aramalarımız aralıksız devam ediyor. Sabah saatlerinde turistlere sağ olarak ulaşmayı ümit ediyoruz" dedi.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Afyonkarahisar'dan 10 kişilik arama kurtarma timi de Antalya'ya gelmek üzere yola çıktı. Saat 06.30 sıralarında Antalya'ya ulaşması beklenen ekip, arama kurtarma çalışmalarına katılacak. 

(sabah)

Ataşehir'de silahlı market soygunu

  • DHA
  •  
  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 15:05 Güncelleme Tarihi: 18.01.2015 15:15

Ataşehir'de maskeli silahlı bir soyguncu kasadaki 8 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Olay Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Sokak'ta bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre, sabah erken saatlerde maskeli ve elinde silahı bulunan kimliği belirsiz kişi, çevreyi kontrol ettikten sonra marketin kapısını açarak içeri girdi.

KASADAKİ 8 BİN TL ALARAK KAYIPLARA KARIŞTI

Kısa sürede kasada bulunan 8 bin TL'yi alan soyguncu, olayın ardından kayıplara karıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, markette inceleme yaptı. Polis olayın ardından kaçan soyguncuyu arıyor.

(sabah)

Antalya'da kaybolan turistler aranıyor

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 16:25

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 turistin arama çalışmaları devam ediyor.

İngiliz uyruklu David James Alan Mackie (22), Hollanda uyruklu Marje de Grott (22) ve Frisa Ann Antony de Vries'in (22) arama çalışmaları AFAD, jandarma, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi tarafından ekipleri ve yöre halkı desteğiyle devam ediliyor.Çalışmalar Tahtalı Dağı çevresinde bulunan 40 kilometrelik alanda sürdürülüyor. Arama çalışmaları 7 ayrı grup tarafından yaklaşık 70 kişilik bir ekibin yanı sıra, 5 ATV, 3 endo motor ve 8 arama kurtarma köpeğiyle destekleniyor.

"ALLAH'IN İZNİYLE BUGÜN BULACAĞIZ"

Yöre halkından arama ekiplerine yardımcı olan Erkan Çilenger, kaybolan turistleri bugün bulacaklarına inandıklarını söyledi. Çilenger, "Dünden bu yana arama yapıyoruz. Dün Antalya'nın tahtalı dağ eteklerinde arama yaptık. 112'nin verdiği koordinatlara göre arama yapıyoruz. Tek bir verici olduğu için 15 kilometrelik bir sapma oluyor. Bu da bizi zorluyor. Onun için bugün Göynük Kanyonu ve Beldibi'nin arkasında arama tarama yapıyoruz 7 koldan. Şuan da biz Kavak Dağı'nın sırtından Göynük Kanyon'una ineceğiz. Allah'ın izniyle bugün bulacağız" dedi.

"YOLU BİLMEYENLERİN DÖNME ŞANSI YOK"

Yolu bilmeyenlerin dağlarda kaybolduklarında dönme şanlarının olmadığını ifade eden Erkan Çilengir, "Göynük Kanyon'un arkasında Sarıkavak bölgesi var oradalar. Çünkü oradaki araziler çok sarp. Tarihi Likya Yolu'ndan saptıktan sonra yolu bilmedikleri için kayboluyorlar ve bir daha dönme şansları olmuyor" şeklinde konuştu.

"BARINMA SORUNLARI YOK, YİYECEK SIKINTISI YAŞIYORLAR"

Kaybolan turistlerin barınma sorunun olmadığını yalnızca yiyecek sorunlarının olduğunu dile getiren Çilengir konuşmasını şöyle tamamladı:
"Son durumları dün 112 ekiplerini aradıklarında sabah 06.35 itibariyle sağlık durumlarının gayet iyi olduklarını söylüyorlar. Sadece birinde ayaklarıyla ilgili bir problem olduğunu söylediler. Ayağında incinme olmuş. Barınma sorunlarının olmadığını sadece yiyecek sorunları varmış. Dün itibariyle de telefonlarının şarjı bitmiş. Dün itibariyle haber alamıyoruz."

(sabah)

Erdoğan sevgisine mahalle baskısı

  • Giriş Tarihi: 18.01.2015 16:37 Güncelleme Tarihi: 18.01.2015 17:05

AK Parti sevdalısı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranı olarak tanınan Canan Nine, Erdoğan'ın fotoğraflarını cama astığı için üst komşusu tarafından uzun süre sözlü tacize uğradı ardından küçük çaplı şiddet gördü.

İlerleyen yaşına rağmen gittiği her yerde ağzından sadece 'Erdoğan' ismi çıktı. Sevgisi karşılıksız kalmadı Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil AK Parti'de de bilinen isim oldu. 86 yaşındaki Canan Nine'nin hem AK Parti hem de Erdoğan sevgisi sonunda polislik oldu. 

SÖZLÜ TACİZE UĞRADI

İddiaya göre yaşlı kadın, yıllardır oturduğu apartmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın fotoğraflarını cama astığı için üst komşusu tarafından uzun süre sözlü tacize uğradı ardından küçük çaplı şiddet gördü. Yaşadıkları yüzünden evini terk etmek zorunda kalan yaşlı kadın; "Dava açmadım. Allah dava açar" dedi.Türkiye'nin çalkantılı dönemlerinin getirdiği eşitsizliklerde meydanları dolduran kitlelerin en önünde safını aldı. Başörtü yasağında gittiği her yerde avazı çıktığı kadar bağırarak hak aradı. Mücadelesi kimi gazetelere manşet oldu kimi kitaplara ise kapak fotoğrafıyla yansıtıldı. O kendisini Türkiye'nin babaannesi olarak tanımlayan Erzurumlu Canan Nine. 86 yaşındaki çınarın üye dahi olmadığı AK Parti gönüldaşlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyduğu sevgisi rahatsız etti. Hakarete varan rahatsızlığın boyutu en son şiddetle son buldu.



(sabah)