24 Ocak 2015 Cumartesi

Burger King'de dayak yiyen Suriyeli çocuk konuştu

  • Giriş Tarihi: 24.01.2015 10:30

Burger King'de bir müşteriden artan patates ve kola için dövülen Suriyeli Halil, yaşananları anlattı.

Şirinevler Burger King şubesinde 21 Ocak akşamı bir müşteriden artan patates ve kola için restoran müdürün tarafından dövülen 11 yaşındaki Suriyeli Halil'in hikayesi yürekleri dağladı. Halil'in sosyal medyaya yansıyan fotoğrafları kısa sürede gündem oluşturacak tepki toplamış, Burger King şiddet uygulayan çalışanının işine son vermişti.

İKİ YIL ÖNCE AİLESİYLE GELDİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye gelen binlerce Suriyeli'den biri olan Halil, gün boyu sokaklarda dilenerek karnını doyurmaya çalışıyor. Ailesiyle Halep'ten Yenibosna'ya gelen ve burada yaşayan Halil'in 28 yaşındaki annesi konfeksiyon işinde çalışırken, 33 yaşındaki babası ise sokakta karton topluyor. Küçük çocuk, 13 ve 10 yaşındaki 2 kardeşiyle bütün gün İstanbul sokaklarında dolaşarak vatandaşlardan yemek ve para istediğini anlattı.

"PATATESLERİ AÇ OLDUĞUM İÇİN ALDIM"

Olayın olduğu gün patatesleri aç olduğu için almak istediğini söyleyen Halil, kendisine şiddet uygulayan müdürün burnuna yumruk ve yüzüne tokat attığını, ayaklarını ise tekmelediğini anlattı.

"MÜDÜR HALİL'İN BABASINA PARA VERDİ" İDDİASI

Ayrıca iddiaya göre, Burger King şubesi müdürü, Halil'in şiddet görmesinin ardından babasına 100 lira vermek istedi ancak baba parayı kabul etmeyerek müdürün yüzüne fırlattı.

Kaynak: Milliyet

'de dev  yarıya indirildi

  • Giriş Tarihi: 24.01.2015 10:20

Suudi Arabistan Kralı El Suud'un vefatı nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından 'de dev  yarıya indirildi.

Suudi Arabistan Kralı 'un vefatı sebebiyle Başbakanlık tarafından bir günlük milli yas ilan edildi.
Yas nedeniyle 'de gece saatlerinde itfaiye aracı tarafından dev Türk bayrağı yarıya indirildi.

(sabah)

Engelli yolunu görmeyene maketli uyarı

  • DHA
  •  
  • Giriş Tarihi: 24.01.2015 10:24

İzmir'in Foça İlçesi'nde bir süre önce engelliler için yapılan yolun, araç sürücüleri tarafından sürekli işgal edilmesinin önüne geçilemeyince, ilçedeki 3 engellinin maketli uyarı levhaları yerleştirildi.

Foça Atatürk Mahallesi'nin en işlek bölgesi Foklu Çeşme önündeki meydanda bir süre önce 200 yıllık 'Karataş'lar olarak bilinen kesme taşlı yolun kenarına engelli araçlarının geçişini rahatlatmak amacıyla 1 metre genişliğinde beton yol yapıldı. Yolun başlangıç ve bitiş noktalarına işaretler konulup, sarı çizgilerle belirtilmesi ve etrafına delinatörler konulmasına rağmen gelişi güzel parkeden araçlar nedeniyle engelliler bu yoldan yararlanamadığı. Bunun üzerine maket fotoğraflı uyarı levhaları yaptırıldı.
Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin önerisi ile Foça Belediyesi tarafından yaptırılan levhalar, yerlerine asıldı. Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ da uyarı levhalarının montajı sırasında bizzat bulunup, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Engelli Meclisi ve Foça Forum Platformu üyeleri ve çok sayıda kişi ile gruplar oluşturarak sürücülerde farkındalık yaratmaya çalıştı.
Uyarı maketlerinde fotoğrafları kullanılan Foçalı engelliler Sabiha Özkan, İsmet Turguttekin ve Ali Barkın'ın, katılımcılarla birlikte kendi fotoğraflarıyla yan yana poz vermesi ilginç görüntüler oluşturdu. Başkan Demirağ, yolun daha estetik ve kullanışlı hale getirileceğini anlatırken, "Engelli yurttaşlarımız için ayırdığımız park yeri ve yolun işgal edilmemesi için herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

(sabah)

Zorlu Center'da ikinci yangın


Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'ın Teras Evleri bölümünde dün akşam çıkan yangın korkuttu. Tadilat sırasında çıktığı belirtilen yangını itfaiye ekipleri büyümeden söndürdü. Zorlu Center'ın rezidans bölümünde 15 gün önce çıkan yangında bir kişi ölmüş 6 kişi de yaralanmıştı.

(SABAH)

Acılı baba: Kuzum seni nasıl toprağa vereceğim


Büyükçekmece'de annesi tarafından boğularak öldürülen Kerem bebek gözyaşları arasında toprağa verildi. 7,5 aylık Kerem için Bakırköy Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazının ardından bebeğini kucağına alarak cenaze aracına binen baba Mustafa K. 'Kuzum, seni nasıl toprağa vereceğim" diyerek gözyaşı döktü. Bu arada katil zanlısı anne Derya K.'nın psikolojik tedavi gördüğü ve doktorların "Kesinlikle bebekle baş başa kalmasın" uyarısı yaptığı iddia edildi.

(SABAH)

Suikast sanığı ile arkadaşına infaz

  • Giriş Tarihi: 24.01.2015

Antalya'da 8 yıl önce İncil Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı yaparken yakalanıp tutuklanan Murat Tabuk (31) ile arkadaşı Murat Yavuz (22), Alanya'da bir otomobilde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olay dün akşam saatlerinde Gedevet Yaylası yolu üzerinde meydana geldi. Yoldan çıkmış, çalışır halde gördükleri 33 L 4852 plakalı otomobilin yanına giden vatandaşlar, araç içerisinde iki kişinin cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın yaptığı incelemede, sürücü koltuğundaki cesedin bir barda güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Yavuz, yolcu koltuğundaki cesedin ise işsiz Murat Tabuk'a ait olduğu anlaşıldı. Tabuk'un 30 Mart 2007'de Antalya İncil Kilisesi'nin rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığı ve Alanya BDP binasına saldırı planı iddialarıyla gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi. Jandarma ekipleri, iki arkadaşın olaydan kısa süre önce bir restoranda üçüncü bir kişiyle yemek yediğini, restorandan ayrılmalarının ardından da bir otomobil ve kamyonetin kendilerini takip ettiğini belirledi. Jandarma, meçhul iki araç ve üçüncü kişinin peşine düştü. 

(SABAH)

Mastırlı  koordinatörleri


 ve lerden oluşan koordinatörleri, beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailelerine organ bağışının önemini anlatıp ikna ediyor

Türkiye'nin ilk mastırlı  koordinatörleri göreve başladı ve şimdiye kadar 60'tan fazla aileyi bilgilendirdi. Organ nakli koordinatörü olabilmenin bazı şartları var. Günümüzde  veler, organ nakli koordinatörü olabiliyor. Mastırlı organ nakli koordinatörlerinin de kimisi hemşire, kimisi hekim... Hepsinin ortak noktası ise organ bekleyen binlerce insana organ bularak yardımcı olabilmek.  hemşiresi olan da var, doku nakli ile hayata tutunan da...

İLK MEZUNLARINI VERDİ 
Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin ailelerine organ bağışının önemini anlatan ve bağışa ikna eden "organ nakli koordinatörleri"ne ihtiyaç ülkemizde her geçen gün artıyor. Günümüzde organ bağışına ve nakline duyulan ihtiyacın artmasıyla beraber bu alanda yetişen organ nakli koordinatörlerine daha kapsamlı bir eğitim programı uygulanması gündeme geldi. Türkiye'nin başarılı organ nakli koordinatörlerinden Yard. Doç. Dr. Ata Bozoklar'ın önderliğinde iki yıl önce Bilim Üniversitesi Organ ve Doku Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı Bölümü kuruldu. Ve bölüm bu sene ilk mezunlarını verdi. Türkiye'nin ilk mastırlı organ nakli koordinatörleri, çeşitli illerdeki hastanelerde göreve başladı. Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve Konya gibi Türkiye'nin birçok ilinde görev yapan koordinatörler, ailelerle ilk görüşmelere başladı. Bugüne kadar 60'tan fazla aile bilgilendirildi, çoğu bağışa ikna edildi. Organ ve Doku Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı Bölümü öğrencilerinin çoğunluğunu diyaliz hemşireleri oluşturuyor. Onları yoğun bakım, acil ve hematoloji hemşireleri takip ediyor. Erkek öğrencilerin çoğu ise diyaliz ya da çocuk hekimleri...

(SABAH)

Koca işkencesine özel tim baskını


Kocası tarafından eve kapatılıp işkence yapılan Fatma Yağız'ı özel harekât kurtardı. Vücudunda sigara yanıkları ve kırıklar saptanan genç kadın "Tek suçum âşık olmaktı" dedi

Operasyon, İstanbul Sultanbeyli Fatih Mahallesi'nde önceki gece 03.30'da gerçekleşti. İçeriden çığlık sesleri geliyordu. Polis "Kapıyı açın" diye bağırdı. Ancak açan olmadı. Eve girmek için yasal izinleri alan polis, operasyon için olay yerine özel hareket ekibini çağırdı. Adrese gelen ekipler tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra kapıyı kırıp evin içine girmeyi başardı. Eve giren ekipler, Fatma Yağız'ı battaniyeye sarılmış halde ağlarken buldu. Titriyordu. İşkenceci koca Ali Yağız (28) ise saklandığı yatak odasında yakalandı.

'UYUŞTURUCU ALIYORDU' 
Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar, morluklar ve sigara yanığı izleri bulunan Fatma, Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alındı. Sağ kolu kırıktı. Kafasında, vücudunun çeşitli yerlerinde gördüğü işkenceden dolayı morluklar vardı. Vücudunun birçok yerinde sigara söndürülmüştü. Gördüğü işkence nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Fatma'nın kırık kolu alçıya alındı. Hastanedeki tedavisinin ardından İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından koruma altına alınan Fatma, sığınma evine yerleştirildi. Ali ise dün adliyeye sevk edildi. Fatma, SABAH'a yaşadıklarını ağlayarak anlattı:
 Sinoplu'yuz. Orada tanıştık. Aşık olduk birbirimize. Onunla evlenebilmek için ailemi bıraktıp İstanbul'a kaçtım. 2 yıl önce evlendik. İşsizdi. Bir fabrikada iş buldum. Evin kirasını masraflarını karşılıyordum. Bir süre sonra uyuşturucu kullandığını farkettim. Uyuşturucu parasını bile benden alıyordu. Bu bana yaptığı ilk işkence değildi. Daha önce de uyuşturucu içip falçatayla hem kendi kollarını hem benim kollarımı kesmişti.
 Birkaç ay önce işsiz kaldım. Kiramızı ödeyemiyorduk. Bir sürü borç birikti. Artık karşımda işkenceci biri vardı. Aramızdaki aşk bitmişti. Beni sürekli dövüyordu. Sinop'a dönmek için otobüs bileti aldım. Onu terk edeceğimi anlayınca beni dövdü. Tiner içip, inanılmaz işkenceler yaptı. Beni öldüreceğini düşündüm. Gördüğüm işkenceden ayağa bile kalkamıyordum. Ağlıyordum. Tam o sırada özel harekatçılar kapıyı kırıp içeri girdi. 

(SABAH)

Oğlum sopayla vurdu eşim benzinle yaktı'

  • DHA
  •  
  • Giriş Tarihi: 24.01.2015

'da  ettiği eşi ve oğlu tarafından benzin dökülerek yakıldığını ileri süren Ramazan Yavuzsan, yoğun bakımdaki 22 günün sonunda verdiği ifadesinde, "Oğlum sopayla vurdu, karım benzin döküp yaktı" dedi. 14 yıl önce eşi 37 yaşındaki Dilek Yavuzsan'ın dedesi ve ninesini öldürüp, babasını yaralamaktan girdiği cezaevinden geçen yıl mart ayında çıkan 42 yaşındaki Ramazan Yavuzsan eşi ve oğluyla Antalya'nın  ilçesinde yaşamaya başladı. Bir süre sonra çiftin arası bozuldu. Aralık ayı sonunda polise yansıyan bir kavga sonucunda Ramazan Yavuzsan'a 30 gün evden uzaklaştırma cezası verildi. Yavuzsan olaydan 22 gün sonra verdiği ifadesinde eve döndükten sonra oğlunun kendisini sopayla vurarak darp ettiğini, eşinin de benzin dökerek yaktığını öne sürdü. Dilek Yavuzsan ise polisteki ifadesinde, "Eşim eve geldiğinde elinde benzin bidonu vardı. Barışma teklifinde bulundu. Ben reddedince yanında getirdiği benzini üzerine döküp çakmağı ateşledi. Alev alınca biz de kurtarmaya çalışırken yaralandık" dedi.

(SABAH)