16 Haziran 2013 Pazar

Memati Yaralıların Yardımına Koştu



Memati Yaralıların Yardımına Koştu, Gürkan Uygun, İlker Ayrık

Kurtlar Vadisi dizisinde 'Memati' karakteri ile hafızalara kazınan oyuncu Gürkan Uygun, yaralıların peşinden koştu


Taksim'deki Gezi Parkı'na düzenlenen polis müdahalesinin ardından çok sayıda eylemci yaralandı. Yaralanan eylemcilere sağlık çalışanları, vatandaşlar ve ünlü isimler yardım etti.

Dün akşam Gezi Parkı eylemlerine katılanlar arasında Gürkan Uygun'da vardı.

Polis müdahalesinin ardından yaralılar için gelen ambulanslara yardım eden Uygun, ambulansı iterken objektiflere yansıdı.

Daha önce de Gezi Parkı'nda bulunan eylemcilere erzak taşırken fotoğrafları basına yansıyan Uygun'un bu fotoğrafları çok konuşuldu.

ÜNLÜ OYUNCU GAZ FİŞEĞİYLE YARALANDI

Bu arada "Yabancı Damat" ve "Evlerden Biri" dizilerinden tanınan ünlü oyuncu Özgür Çevik, Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesi sonrasında Harbiye'de biber gazı kapsülüyle bacağından yaralandı.

Hastanede dört dikiş atılan ünlü oyuncu, Twitter'dan attığı mesajda iyi olduğunu söyledi.

POLİSLERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan dün gece Avrupa yakasından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen binlerce kişi arasında ünlü oyuncu İlker Ayrık da vardı.

Yürüyerek Avrupa'dan Avrupa yakasına geçmek isteyen Ayrık ve yanındaki vatandaşlar, Boğaz Köprüsü'nün geçişe açılması için polisleri ikna etmeye çalıştı.

Polis vatandaşlara daha sonra biber gazı ile müdahale etti

Babalar Günü için çok önemli uyarı


Babalar Günü'nde babaları ile mutlu bir gün geçirmek isteyenler dikkat!


Şikayetevar'ın bir önceki Babalar günü sonrası gelen şikayetlerden derlediği analize göre; tüm kategoriler içerisinden en fazla şikayet; e-ticaret, teknoloji, alışveriş, otomotiv ve kargo şikayetlerinde gözlemlendi. Bunların babalara alınan hediyelerle ve yapılan organizasyonlarla paralel olduğu görüldü.
 
İnternet Dolandırıcılarına Dikkat!
 
Gelen şikayetlere bakıldığında hediyeler alındıktan kutlamalar yapıldıktan sonra sorunlar bitmiyor. Asıl sorun ise bundan sonra başlıyor. Online alışverişlerde teslimat sorunu ve ayıplı ürün gönderimi şikayetlerde ilk sırada yer alırken diğer şikayetlerde ise fatura sonlarının yaşandığı görüldü. Ayrıca internetten alışveriş yaparken internet dolandırıcılarına ve sahte alışveriş sitelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Aldığı hediyenin bir türlü gelmediğini şikayet edenlerin sayısı hayli fazla. 
 
Satış Sonrası Hizmet Babaları Üzdü
 
Satış sonrası verilen hizmetler de büyük bir sorun oluşturuyor. Firmalar satış yaptıktan sonra satış sonrası verilen hizmetlerde yetersiz kalabiliyor. Bu durumda sinirli tüketici sayısını arttırırken paralel olarak şikayetleri de arttırıyor. 
 
Fırsat Sitesinden Alışveriş Yapmadan Önce Mutlaka Araştırın
 
Diğer bir sorun ise Babalar Günü’nde yaşanan organizasyon sorunları. Burada da ilk sırayı fırsat siteleri aldı. Kupon alarak babası ile güzel bir geçirmek isteyenler beklenmedik sorunlar yaşadı. Kuponlar kullanılmış çıktı, yapılan organizasyon ya da ayırtılan yer beklenildiği gibi çıkmadı.

Cemil Çiçek'ten Babalar Günü mesajı


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Babalar Günü nedeniyle kutlama mesaj yayımladı.

İnsanın en çok huzur ve güven duyduğu yerlerin en başında aile ortamı geldiğini belirten Çiçek, "Çocukların hayata tutundukları yer olan aile, bu nedenle toplumun temel taşıdır. Çocukların en değerli varlıkları anne babalarıdır. Geleceğe anne babalarının himayesinde ve rehberliğinde ilerlerler. Onların hayata ilişkin kaygılarını gideren de anne babalarıdır" dedi.

Duyguları paylaşmanın dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendirici bir etkisi olduğunu ifade eden Çiçek, "Aramızdaki bağı güçlendirmek için birbirimize duyduğumuz sevgiyi paylaşmamız gerekir.  Babalar günü de aramızdaki bu bağları pekiştirmek için özel günlerden biridir. Değişik nedenlerle birbirini ihmal eden ailelerin mutluluktan pay kapmaları için, bu gün güzel bir fırsattır. Birbirimize ifade etmekte cömert olmamız gereken sevgi ve saygı hislerimizi paylaşmamız bizleri birbirimize daha çok kenetleyecektir" diye konuştu.

2013 LYS Matematik sorularında hata iddiası!

16 Haz 2013 13:37 Samanyolu Haber

2013 LYS-1 sınavının bugünkü oturumu sona erdi. LYS-1 Matematik ve Geometri soruları nasıldı? LYS-1 soruları kolay mıydı, zor muydu? Hatalı soru var mıydı? İşte cevapları


  • Basına verilen matematik soru kitapçığın 12 sorusunda doğru cevaba ulaşılamamaktadır
  • Diğer hatalı soru ise 18 polinom sorusudur
FEM Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç, 2013 LYS -1 testlerini Samanyoluhaber.com okurları için analiz etti.

Fem Yayın Merkezi Matematik zümresi öğretmenleri 2013 matematik testinde basına verilen soru kitapçığın 12 ve 18 sorularının cevabının olmadığını söyledi. Hatalı sorularla ilgili konuşan Matematik Zümre Koordinatörü Murat İnce; “Basına verilen matematik soru kitapçığın 12 sorusunda doğru cevaba ulaşılamamaktadır. Soruda verilen 1.öncüle soldan ve sağdan bakıldığında aynı değere ulaşılamadığından etkisiz eleman yoktur. Bundan dolayı verilen 1. seçenek yanlıştır. Dolayısıyla sorunun cevabı “Hiçbir” seçeneği olması gerekir. Fakat OSYM verdiği cevap anahtarında 1. seçeneğin doğru olarak kabul etmiştir. Diğer hatalı soru ise 18 polinom sorusudur. Soruda verilen ifadeye bölündüğünde elde edilen kalan, şıklarda yer almamaktadır. Dolayısıyla bu soruda doğru seçenek yoktur.” dedi.



MATEMATİK TESTİ ADAYLARI ZORLADI - FEM YAYIN MERKEZİ 2013 
 
Anlaşılması zaman alan soruların yer aldığı 2013 LYS-1 Matematik sınavı, öğrencilerin süre sıkıntısı yaşayacağı zorlukta ve yoğunlukta idi. Müfredat dışı soru bulunmamasının yanında şu ana kadarki LYS’lerin en zoruydu.    

Öğrencilerden gelen geri dönütlere göre 2 sorunun hatalı olduğu görülmektedir.

1.      Hatalı soru: İşlem sorusunda öncüllerin tamamı yanlıştır. Soruda ise “öncüllerden hangisi doğrudur?” diye sorulduğundan seçeneklerde doğru cevap bulunmamaktadır.

2.      Hatalı soru: Polinom sorusunun cevabı seçeneklerde yer almamaktadır.

Bu soruların zaten zor olan sınavı daha da zorlaştırdığını, bu yüzden sınavı yetiştiremeyen öğrenci sayısının artacağını düşünüyoruz.


GEOMETRİ TESTİ YORUMLARI - FEM YAYIN MERKEZİ 2013 
 
* 2013 LYS Geometri sınavı önceki yıllardaki sınavlara benzer şekilde olmuştur. Sadece ilk kısımda 2 tane soru, analitik düzlemde sorulmuş, diğer 20 soru analitikten bağımsız olarak sorulmuş.
Sınavda Analitik Geometri ayrımı kaldırıldığı açıklanmıştı, ancak yine son 8 soru analitik geometri sorusuydu. Toplam 10 tane analitik sorusu vardı.
Sınavda çok kolay soru yok denebilir, genel olarak soruların seviyesi orta ve zor olmuş. 

* Geçen yıl olduğu gibi bu sınavda da 5 tane şekilsiz, tanımlama yapılarak sorulmuş soru vardı.

* Yeni müfredatta yer alan altın oran, homoteti, fraktal vs sorusu sorulmamış, sadece şekil ile gösterilmiş olan bir döndürme sorusu sorulmuş.

* Çalışan öğrencilerin, zamanı iyi kullandığı takdirde çoğunluğunu yapabileceği bir sınav olmuş.

* Uzun, işlemli ve şekilsiz sorular çoğunlukta olduğu için sürenin 60 dakikaya çıkarılması isabet olmuş.
 
 


Can Dündar'ın foyası meydana çıktı!

Gezi müdahalesi için Vali'nin "çaresizim" dediğini iddia eden Can Dündar'a yalanlama geldi.


Gazeteci Can Dündar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile konuştuğunu söyleyerek, Mutlu'nun Gezi Parkı müdahalesi için 'Çaresizim' dediğini ileri sürmüştü.

Dün akşam saatlerinde polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yapan Vali Mutlu ise söz konusu iddiayı yalanladı. Mutlu, Can Dündar'ın kendisini çocuğu için aradığını belirterek şunları söyledi:
Polis müdahalesinden sonra Gezi parkı temizleniyor


"Yazar Can Dündar ile zaman zaman Taksim Gezi Parkı konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Dündar da Gezi Parkı'nın boşaltılması yönünde görüşlerini paylaştı. Beni aradılar ricaları şu oldu: Kendi çocuklarının orada olduğunu ifade ettiler. Bu ortamda kendilerine yardımcı olmamızı istediler. Ben de kendilerine dedim ki emniyet güçlerimiz orada her şeyi kayıt altına almak suretiyle boşaltıyorlar. Çocuğunun orada olduğunu biliyoruz. Bire bir çocukları için yardımcı olma imkanım olamayacağını ama genel olarak herkes için düzenli yaptığımızı, kendilerinin de bu konuda bütün çocuklar adına yardımcı olmasını istedim. Sonradan çocuğuyla ilgili herhangi bir kaygılı durumun olmadığını zaten gördük. Üzülerek söylüyorum ki konuşmalarımızı yanlış aktardığını gördüm."

Gezi Parkı'ndaki çadırlarda bakın ne bulundu!

16 Haz 2013 07:26 Samanyolu Haber

Gezi Parkı’nın boşaltılmasının ardından belediyeye ait temizlik işçileri parkı temizlemeye başladı.


Çevik Kuvvet polislerinin Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemcileri bölgeden uzaklaştırmasının ardından temizlik işçileri kepçelerle parka girerek temizlik yapmaya başladı. Polis ekiplerinin de eşlik ettiği çalışmada eylemcilerin kurduğu çadırlar, parka asılan yasadışı pankart ve afişler toplanarak kamyonlara yüklendi. Yakılan ve parçalanan araçlar çekiciler yardımıyla parktan çıkarıldı.

Polis ekiplerinin çevrede yaptığı aramalarda bazı çadırlarda polise atılmak üzere hazırlanmış çuvallar dolusu misket, çelik vida ve bunları atmak için kullanılan sapanlar bulundu. Misketler, vidalar ve sapanlar polis ekipleri tarafından alınarak emniyete götürüldü.

 Polis ekiplerinin çevrede çalışmaları sürüyor.

Protestocuların çadırlarında 'Okul sütü' de çıktı

Polis, dün akşam Atatürk Parkı'nda çadır kuran eylemcilerin çadırlarını topladı, slogan ve pankartlarını indirdi. Eylemcilerin parka getirdiği buzdolaplarında , Milli Eğitim Bakanlığının okullarda dağıttığı okul sütleri de çıktı. Polis, Şakirpaşa Polis Merkezi'nde topladığı pankartlar, kitaplar ve eşyaları basına gösterdi.



 

Esed'in 71 subayı Türkiye'ye sığındı

Esad rejimine bağlı Suriye ordusunun 71 subayı firar ederek Türkiye'ye sığındı. Firar eden 71 subay arasında 6 general de bulunuyor.


Suriye 'deki iç savaş tüm şiddetiyle devam ederken, Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine bağlı Suriye ordusundan 71 subay firar ederek Türkiye'ye sığındı. Uluslararası haber ajansı Reuters'in Türk yetkililere dayandırdığı habere göre, firar ederek Türkiye'ye sığınan 71 subay arasında 6 general de bulunuyor. 

Suriye ordusunda aylar sonra ilk kez bu kadar fazla üst düzey subayın firar ettiği belirtildi.  

Suriye'de Esad rejiminin kimyasal silah kullanıldığını açıklayan ABD, Suriyeli muhaliflere hafif silahlar ve askeri mühimmat verme kararı vermişti.

Müdahale sonrası hükümetten ilk açıklama

Hüseyin Çelik: Devlet asayişi sağlamak zorundadır


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından katıldığı bir televizyon programında konuştu.

Çelik, "Mesele üzüm yemekse üzümü yediniz. Mesele bağcıyı dövmekse kusura bakmayın devlet asayişi sağlamak zorundadır. Bu park bütün İstanbullular'a aittir. Sayın Başbakan'ın günlerce söylediği, 'Sabrediyoruz' dediği budur. Sabrın da belli bir sınırı vardır. Bütün iyi niyetimize rağmen birileri bunu anlamıyorsa iktidarın devleti yönetme sorumluluğu vardır" şeklinde konuştu.
Taksim Gezi Parkı'na müdahale


Başbakan'ın bakanları ve danışmanları ile birlikte eylemcilerin temsilcileriyle görüştüğünü hatırlatarak,
"Türkiye demokratik bir ülke olmasaydı 19 gün boyunca tahammül edilemezdi" dedi.

Polisin de zaman zaman yanlış hareket ettiğini belirten Çelik, Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin "defalarca anons edildikten sonra"gerçekleştiğini söyledi.

Çelik, soru üzerine İstanbul Kazlıçeşme'deki AK Parti mitingi programında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Yayımladığı haberlere yasak gelen Taraf Gazetesi bu duruma tepkisini bakın nasıl gösterdi...


Taraf Gazetesi 'nin son günlerde gündeme taşıdığı MİT haberlerine yasak geldi. MİT’in başvurusu üzerine mahkeme kararıyla, Taraf’ın CHP ve MHP’nin fişlendiğini yazan MİT haberlerine yayın yasağı kondu. Gazete de bu yasağı oldukça ilginç bir yöntemle protesto etti.

Gezi Parkı olaylarının başladığı günlerde bazı haber kanalları Taksim’de yaşananları aktarmak yerine penguen belgeseli yayınlayınca 'Penguenli sansür' sosyal medyanın vazgeçilmez malzemelerinden biri haline geldi. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Gezi Parkı için referandum yerine 'plebisit' yapılabileceğini açıklaması da bu kavramıTürkiye'nin en çok konuşulanları arasına soktu. Taraf da haberlerine gelen yasağı, son günlerin bu popüler konu ve kavramlarına gönderme yaparak protesto etti.

Taraf'ın tam sayfa manşetinde penguen görselleriyle birlikte şu ifadeler yer aldı:

"MİT'in başvurusu üzerine mahkeme kararıyla, Taraf'ın CHP ve MHP'nin fişlendiğini yazan MİT haberlerine yayın yasağı geldi. Herkesi ders notundan uçak biletine fişlemeye başlayan "yeni MİT" uygulaması hakkında haberlerimizin devam etmesini istiyorsanız Taraf'a sosyal medyada bildirin. Biz, bu plebisit sonuçlarına göre ya yolumuza devam edeceğiz ya da herkes gibi MİT yerine penguen haberleri vereceğiz."

'Plebisit'e gideceğini açıklayarak konuyu okuyucularına havale eden gazete, manşetinde sosyal medya hesaplarına da yer verdi.

TOMA'nın altına yatan eylemci meğerse...

r

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.


Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin 'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Yenişafak'ta yer alan habere göre, Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ
Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Levent Kırca'dan şok sözler!

Gezi Parkı müdahalesinin ardından konuşan Levent Kırca'dan skandal sözler!



Taksim Gezi Parkı’ndaki eylem 19. gününde polisin yaptığı müdahaleyle bitti. Dün akşam saatlerinde Gezi Parkı'nı boşaltmak üzere bölgeye giden emniyet güçleri ilk olarak eylemcilere ‘dağılın’ uyarısı yaptı. Ekipler, parkın boşaltılmaması halinde müdahale edileceğini bildirdi. Yaklaşık yarım saat süren uyarıların ardından polis saat 21.00 sularında tazyikli su ve gaz bombalarıyla Gezi Parkı’na girdi. Parkı terk eden eylemciler, Talimhane ve Divan Otel tarafına kaçtı.

Taksim'de bunlar yaşanırken bir televizyon programına canlı bağlananLevent Kırca şok sözler sarf etti. Gezi Parkı müdahalesi hakkında konuşan Kırca, "Saldırı olunca deprem oluyor sandım. İnsanlar tencere tava ile dışarı çıktı. 50 yıllık bir sanatçı olarak ben halkımla, ben cumhuriyetçi arkadaşlarımla, ben ulusalcı kardeşlerimle gurur duyuyorum. Karşımızda bir Kurtuluş Savaşı var. Bu nasıl Cumhuriyet 1. Kurtuluş ise son kurtuluştur. Erdoğan ve yandaşları bu vebalin altından çıkamazlar.Kendini Adnan Menderes'e benzeten Erdoğan'ın neredeyse finali de Adnan Menderes gibi olacaktır" dedi.
 

devlet bahçeli süleyaman demirel, devlet bahçeli süleyman demirelin elini öptü, bahçeli demirelin elini öptü, bahçeli nin demirel in elini öpme anı, bahçeli demirel in elini öpme görüntüleri, cenaze töreni, nazmiye demirel cenaze töreni, 


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in Isparta İslamköy'de yapılan cenaze töreni siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Cenaze törenine katılanlar arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel'e taziyelerini sunarken Demirel'in elini öptü. Devlet Bahçeli'nin Süleyman Demirel'in elini öpmesini haber bültenlerine taşıyan ana haber programları görüntüleri yayınlamadı.  
taksim topçu kışlası,taksim topçu kışlası tarihi, topçu kışlası tarihi, taksim kışlası tarihi, topçu kışlası resimleri, topçu kışlası ne zaman yapıldı, topçu kışlası ne zaman yıkılıdı, topçu kışlasını kim yıktı, topçu kışlası neden yıkıldı, gezi parkı ne zaman yapıldı,


Taksim'de yaşanan olaylardan sonra Topçu Kışlası ve Gezi Parkı ülkenin hatta dünyanın gündemine oturmuş durumda. Peki tartışılan Topçu Kışlası ne zaman yapıldı? Taksim Topçu Kışlası'nın yerine yapılan Gezi Parkı ne zaman yapıldı?

Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası, 

1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan ve 2013 yılında tekrar inşa edilmeye başlanan yapı. 1940 yılında İstanbul Valisi ve Belediye başkanı sıfatıyla Lütfi Kırdar'ın isteği ve Avrupalı şehir planlamacılarından Henri Prost'un tavsiyesi üzerine yıkılan kışlanın yerine konut ve sosyal etkinlik alanları inşa edilmesi kararlaştırıldı, fakat planlanan düzenlemelerin pek azı yapılabildi.[1] Şimdi yapının yerinde Taksim Gezi Parkı vardır. Kışla'nın tekrar inşası için Gezi Parkı'nın yıkımı çalışmaları 28 Mayıs 2013 tarihinde başlamıştır.

Taksim Kışlası 1780 yılında Osmanlı padişahı III. Selim zamanında Selimiye Kışlası’nın Avrupa yakasındaki karşılığı olarak, Balyan Ailesinden Krikor Balyan tarafından yapıldı. Ertesi yıl Kabakçı Mustafa İsyanı’nda tahrip olan bina, II. Mahmut döneminde onarıldı. Bina birkaç kez yangın geçirdikten sonra Sultan Abdülmecit döneminde Tophane Müşiri Damat Gürcü Halil Rifat Paşa’nın gayretleriyle 19. yüzyıl mimari üslubunda ve çok gösterişli olarak yeniden yapıldı. Uzun avlusu ve geniş kanatları olan iki katlı yapının köşelerinde ve her cephesinin ortasında üç katlı yüksek bölümleri vardı. Rus ve Hint mimarilerinden izler taşıyan yapının iki anıtsal giriş kapısı Harbiye Caddesi ve Talimhâne Caddesi cephelerinin tam ortalarında bulunuyordu. Kışla 1860-1870 yılları arasında Osmanlı ordusunun modernleştirilmesi sürecinde önemli bir rol oynadı ve en şatafatlı günlerini yaşadı. Sultan Abdülaziz'in 1864 yılında Mısır seyahati dönüşünde kışlayı ziyaret edip kışlada yemek yemesi, kışla tarihinde önemli bir olay olarak kayıtlara geçti. Askeri işlevlerinin yanı sıra cambaz gösterileri, at yarışları, Rum hacıların konaklaması gibi amaçlarla da kullanılan kışla 31 Mart İsyanı'nda önemli bir rol oynadı. İsyan 12 Nisan - 13 Nisan 1909 gecesi Taksim Kışlası'ndaki Avcı Taburu'na bağlı askerlerin subaylarına karşı ayaklanarak Meclis-i Mebusan'ın önünde toplanmalarıyla başladı ve 27 Nisan 1909'da II. Abdülhamit'in tahttan indirilmesiyle son buldu. İsyandan sonra önemini yitiren kışla, 1913'te Sanayi ve Ticaret Şirket-i Milliye-i Osmaniye'ye satıldı. Binanın orta kısmındaki eğitim alanı futbol sahası haline getirildi ve uzun yıllar futbol maçları ve çeşitli gösteriler için kullanıldı. Kışla, I. Dünya Savaşı'nın ardından işgal edilen İstanbul'daki Fransız kuvvetlerinin yönetiminde bulunan Senegalli askerlere tahsis edildi. Cumhuriyetin ilanından sonra da kışlanın avlusundaki futbol sahası futbol karşılaşmaları için kullanılmayı sürdürdü ve kışla Taksim Stadı adını aldı. 1923 yılında Türkiye Millî Futbol Takımı ilk resmi maçını bu sahada Romanya'ya karşı yaptı. Yıkım [değiştir] 1940'ta şehir planlamacısı Henri Prost'un önerisi ile kışlanın yıkılması, yerine konut ve sosyal etkinlik alanları inşa edilmesi kararlaştırıldı. Kışlanın yıkımından sonra planlanan düzenlemelerin pek azı yapılabildi. Kışla'nın yerine Taksim Gezi Parkı inşa edildi. Tekrar inşa 16 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla yapının Kentsel Tasarım Projesi ile bir bütünlük içerisinde değerlendirilerek tekrar inşa edilmesi kararlaştırıldı. Fakat 17 Ocak 2013 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yapının inşasına, Gezi Parkının İstanbul’un belleğinde yer ettiği gerekçesiyle onay vermedi. Bu karara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu nezdinde itiraz edildi. Üst kurul, 1 Mart 2013 tarihinde bölgesel kurulun kararını iptal ederek Kışla'nın tekrar inşasına kesin olarak onay verdi. Tekrar inşaya tepkiler

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları Kışlanın inşası için Taksim Gezi Parkı'nda kurulan şantiyeye, yıkım ekipmanları 28 Mayıs 2013'ün ilk saatlerinde getirildi. Durumdan sosyal medya aracılığıyla haberdar olan çevre eylemcileri ve onları destekleyen halk, parka kamp kurarak nöbete başladı ve günün ortasında başlayan yıkımı engellemek istedi ancak gösterilere rağmen yıkım sürdü.





2013-2014, 2013-2014 e kayıt, 2013-2014 kayıt yaptırmak, adres bilgileri, adresime göre hangi okula kayıt yaptırabilirim, Çocuğum Hangi okula kaydoldu, Çocuğum Hangi okula kaydoldu? Nasıl öğreneceğim? Çocuğumun ilköğretim kaydı hangi okula çıktı?, çocuğumu hangi okula kayıt yaptırabilirim, çocuğumu ilk okulu nasıl yazdıracağım, çocuğumu nasıl okula kaydettireceğim, çocuğumun kayıt sonucunu nasıl öğrenirim, e kayıt veli bilgilendirme, e okul, e okul giriş yöntemleri, e okul ilköğretim kayıt, e okul kayıt, e okul kayıt sonuçları, e okul lise kayıt, e okul liseye kayıt, e okul öğrenci kayıt, e okula giriş yapamayanlar, e okula kayıt, e-kayıt, e-KAYIT HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR, E-kayıt sonuçları, E-Kayıt sonucunu öğrenmek, e-kayt 2013, e-okul 2013, E-Okul Giriş, e-okul girişi için, e-okul grişinde sorun, e-okul nedir, E-Okul sistemi, E-Okul sistemi nasıl çalışı, E-Okul sistemi nasıl çalışır?, E-okul veli bilgilendirme sistemi, E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Neden Açılmıyor, e-okula nasıl giriş, ekayıt 2013, elektronik kayıt sonuçları, eokul giriş ne zaman, eokul karne notu öğrenme, hangi okula kayıt yaptıracağım, hangi okulakayıt yaptırabilirim, herhangi bir karışıklık çıkması durumunda, ilk okul birinci sınuf kayıt sonuçları, ilköğretim e-kayit sonuçlari, İlköğretim e-Kayıt Yerleştirme Sonuçları, ilköğretim internetten kayıt, ilköğretim kaydı yaptırma, ilköğretim kayıt, iLköğretim kayıtları ne zaman başlıyor, ilköğretim okullarına internetten nasıl kayıt yaptırılır, ilköğretimde internet üzerinden kayıt, İlkokul 1. Sınıflar, ilkokul birinci sınıf kayıt sonuçları nasıl yapılır, ilkokul kayıtları nasıl yapılır, internet, internet kaydı sonuçları, internet kayıt sonuçları, internet kayıt sonuçları nasıl öğrenilir, internet kayıt sonuçlarını nasıl öğrenirim, internet okul kaydı, internetten başvuru yapma, internetten form doldurulması, internetten kayıt yaptırma, internetten kayıt yaptırmak, internetten liselere kayıt yapmak, internetten nasıl kayıt yaptırılır, internetten öğrenci kaydı, internetten okul kaydı, internetten okul kayıt, kayıt için herhangi bir işlem gerekli mi, Kayıt işlemi için hangi evraklar gerekli, kayıt yenileme, Kayıtlar ne zaman başlayacak, Kesin kayıt için, key listesi, key ödemeleri, key sorgulama, kimlik sorgulama, MEB, meb e-kayit e-kayit, meb öğrenci kayit, milli eğitim bakanlığı öğrenci kayıtları, nasıl olacak, Nbsp, nternetten okul kaydı nasıl yapılır, öğrenci, öğrencimin kaydını nasıl öğrencem, okul adres bilgileri, okul kayıtları internetten nasıl yapılır, okula başvurulması, okula kayıt yaptırma, ön kayıt yaptırılması, Ulusal Adres Veri, Ulusal Adres Veri Tabanı, veli bilgilendirme sistemi, yeni

2013-2014 eğitim öğretim yılında 1. sınıfa yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin internetten e-okul sistemi ile adrese bağlı kayıt işlemi yaptırmadan hangi okulda olduğunu öğrenebilirsiniz.
E-Okul Sistemi tarafından öğrenciler ikametgah adreslerine göre en yakın okullara internet kayıtları yapılacak.
Sistemde görünen öğrenciler okullara giderek kesin kayıtlarını yaptıraklar.
Aşağıdaki Adrese Tıklayarak Hangi okula kayıt yaptırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz…

E-Kayıt sonucunu öğrenmek için buraya tıklayınız.


İlköğretim 1. Sınıf Kayıt için Gerekli Belgeler>>>

- See more at: http://habergundemleri.blogspot.com/2013/06/internetten-1-sinif-kayt-okul-ogrenme-e.html#sthash.ePHd38UB.dpuf
2013 lys sınav yorumları, 2013 LYS sınavı zormuydu, 2013 LYS sınavı kolaymıydı, 2013 LYS yorumları, 2013 LYS sınav yorumları, 2013 LYS sınavı nasıldı, 2013 LYS sınavı uzman yorumları, 2013 LYS sınav sonrası yorumlar, 2013 LYS 1 sınavı zormuydu, 2013 LYS2 zormuydu, 2013 LYS3 zormuydu, 2013 LYS4 zormuydu, 2013 LYS5 zormuydu, 2013 LYS 1 yorumları,2013 LYS 2 yorumları,2013 LYS 3 yorumları,

15-16 haziran 2013 ve 22 - 23 haziran 2013 tarihlerinde 5 oturumda yapılacak olan LYS sınav sonrası yorumları...

2013 yılı üniversite adayları YGS nin ardından 5 oturumluk LYS sınavına girecekler. Peki LYS nasıldı? Zor muydu kolay mıydı? guncelportal.blogspot.com LYS soruları nasıldı?

LYS aşağıdaki tarihlerde yapılacak...

2013 LYS-1 Matematik Sınavı 16 Haziran 2013
2013 LYS-2 Fen bilimleri Sınavı 22 Haziran 2003        
2013 LYS-3 Edebiyat – Coğrafya Sınavı  23 Haziran 2013
2013 LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı 15 Haziran 2013
2013 LYS-5 Yabancı Dil Sınavı 16 Haziran 2013
   

LYS sınavı soruları ve cevapları ile TV den Canlı Yayın çözümlerini de sitemizde paylaşacağız. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz da sitemizden yayınlayacağız...

2013 LYS Soru ve Cevapları İNDİR >>> aktif değil ]
2013 LYS Sorularının Çözümü CANLI İZLE >>> aktif değil ]

Sınav ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdan YORUM bölümünden yazabilirsiniz...

Peki LYS Nasıldı?
Hatalı olduğunu düşündüğünü soruları da YORUM bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz... - See more at: http://habergundemleri.blogspot.com/2013/06/2013-lys-yorumlari.html#sthash.XoYeXicZ.dpuf
türkçe olimpiyatları, türkçe olimpiyatları 2013, 2013 türkçe olimpiyatları, 11. türkçe olimpiyatları, türkçe olimpiyatları 2013 finali nerde, türkçe olimpiyatları 2013 finali ne zaman, türkçe olimpiyatları 2013 takvimi, 2013 türkçe olimpiyatları takvimi, türkçe olimpiyatları etkinlik tarihleri, türkçe olimpiyatları 2013 kapanış töreni, türkçe olimpiyatları 2013 kapanış ne zaman, türkçe olimpiyatları 2013 istanbul finali, türkçe olimpiyatları 2013 takvimi

11. Türkçe Olimpiyatları İzmir'de yapılan açılış töreniyle başladı. 

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatlarının bu yıl 11.'si düzenleniyor. Her yıl birçok ülkeden binlerce gencin katıldığı Türkçe Olimpiyatları 24 Mayıs 2013 tarihinde İzmir'de yapılan tanıtım toplantısıyla başladı.

11. Türkçe Olimpiyatları her yıl bir tema çerçevesinde düzenleniyor. 11. Türkçe Olimpiyatları'nın bu yılki teması "Evrensel Barışa Doğru".

Peki 11. Türkçe Olimpiyatları nerede yapılacak? Kapanış töreni nerede yapılacak? Etkinlik takvimi hakkında bilgileri sizler için derledik.


OLİMPİYAT TAKVİMİ

Kültür Şöleni - 24-26 Mayıs 2013 - İzmir Kültürpark Fuar Alanı

Açılış Töreni - 1 Haziran 2013 - Ankara 19 Mayıs Stadyumu

Tasavvuf Konseri - 5 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu

Şarkı Finali - 7 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu

Şiir Finali - 8 Haziran 2013 - Ankara Arena Spor Salonu

Halk Oyunları Finali - 12 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu

Kapanış Töreni - 16 Haziran 2013 - Atatürk Olimpiyat Stadyumu

- See more at: http://habergundemleri.blogspot.com/2013/05/11-turkce-olimpiyatlari.html#sthash.sLmJm9TD.dpuf