19 Haziran 2013 Çarşamba


Zahide Nine'nin Eylemcilere Tepkisi

Zahide Nine'nin Eylemcilere Tepkisi






Taksim Gezi Parkı olayları artık yerini diyaloga bıraktı. Marjinal gruplar haricinde herkes kendi fikrini söylüyor.
Taksim Gezi Parkı 'nda gözaltına alınanlar için Emniyet'e gelen SDP 'li grup, Zahide Özay adlı emekli hemşirenin sert tepkisiyle karşılaştı.

"TAKSİM HERKESİN SİZE NE?"
Zahide Nine, "Bu vatanı altın tepside kimse bize vermedi. Her taşında her toprağında kan vardır. Bu memleket herkesin memleketi, artık yeter. Taksim herkesin Taksim'i size ne?" diye tepki gösterdi.

GÖSTERİCİ: "BELKİ SANA PARA VERİRLER"
Göstericilerin birinden gelen "Arka tarafta bir yerde söyle belki sana para verirler." şeklindeki sözlerine sinirlenen Zahide Özay, "Benim paraya ihtiyacım yok. Devletin emeklisiyim. Onurlu, şerefli, 35 yıllık memleketime hizmet etmiş namuslu bir insanım. Paraya satılacak biri değilim. Bu ülkenin öz evladıyım, gazi çocuğuyum. Memleketime sahip çıkmayayım mı, sana mı yedireceğim." ifadelerini kullandı

Duran Adam Otpor'a mı Çalışıyor?




Duran Adam Otpor'a mı Çalışıyor?



Taksim Gezi Parkı'nın önünde durma eylemi yapan Erdem Gündüz ile ilgili çarpıcı bir iddia dile getirildi.
Erdem Gündüz diğer adıyla "duran adam"ın başlattığı sabit durma eylemi herkesi etkisi altına almaya başladı. Gezi Parkı'nın eski haline dönüştürülmesi ve şiddetli protestoların yatıştırılmasının ardından protestocular şimdi de "sabit durma" eylemine sarıldı.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesi sonrası ilginç gelişmeler yaşanıyor. Taksim'e yakın ara sokaklarda terör estiren işgalciler başarısız olunca yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyor.

Bu yöntemlerden biri de Duran Adam eylemi. Duran Adam eyleminin mimarı ise Erdem Gündüz. Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz, sosyal medyayı adeta salladı. Herkes bu adamın kim olduğunu merak etmeye başladı. Tabi iddialar da ard arda geldi.

Yazete.com'un haberine göre iddialardan birisi ise Duran Adam Erdem Gündüz'ün Sırbistan merkezli CIA destekli Otpor örgütüne çalıştığı yönünde.

34 Yaşındaki Erdem Gündüz, tiyatro ve modern dans sanatçısı. Erdem Gündüz Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğunda oyunculuk eğitimi aldı ve 3 sene temsil verdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Muzik ve Sahne Sanatlari Modern Dans Programı'ndan 2007 yilinda mezun oldu.CRR Dans tiyatrosu ve İstanbul Dans Tiyatrosu topluluklarında dans etti. Bu topluluklarla Yurt içinde ve yurt dışında temsiller verdi.

Buraya kadar sade bir sanatçı olarak karşımızda ama asıl bundan sonrası ilginç. İddiaya göre Erdem Gündüz Otpor'un Türkiye de ki 'sivil darbe' için özel eğittiği elemanlarından. Sırbistan da defalarla bulunmuş.

twitter da eylemin bir anda bu kadar hızlı yayılması da ayrıca dikkat çekici... Erdem Gündüz'ün Sırbistan da bulunduğu yerler ve katıldığı etkinlikler şöyle:

"Vucut /body" 22. Festival Grad Theatre City Budva, Ukus Mora Budva, Karadağ

"Scar/ yara" 12. International Festival of Choreographic Miniatures, Raša Plaovic, Belgrad

BBC TÜRKÇE'YE KONUŞTU

"Duran Adam", Bbc'nin "Yarın yine duracak mısın?" sorusuna ise, "Bir anlamı yok. Ben herhangi biriyim. Başka biri gelir, başka biri durur" karşılığını verdi.


SIRBİSTAN'DA DOĞAN OTPOR

Gezi Parkı eylemlerinin kilit kelimesi olarak "direniş" kullanıldı. Eylemlerin ilk günlerinde havaya kalkmış yumruk sembolü kullanılırken bu sembol kısa sürede kaldırıldı.

Sırpça-Hırvatça'da "otpor", "direniş" anlamına geliyor.

Söz konusu sembol Sırp internet aktivistleri Otpor üyelerinin sembolüydü ve bu sembolü taşıyanlar da onlarla işbirliği içindeydi.

Slobodan Miloseviç rejimi sırasında bir grup öğrenci tarafından kurulan ve daha sonra para babaları tarafından kendi çıkarlarına hizmet için kullanılan bir örgüt.

Örgüt üyeleri, gösteriler sırasında gözaltına alınan üyelerini korumak ve gözaltına alma tehdidini etkisiz kılmak için "kalabalığın verdiği güven" düşüncesine dayalı olan ikincil gösterileri kullandı. Hükümetin baskısından korkan halkın kaygılarını azaltmak için mizah ve tiyatrodan da yararlandılar.



Rusya'da Cephanelikte Patlama






Rusya'da Cephanelikte Patlama




Çapaev şehrindeki bir poligonun cephaneliğinde meydana gelen patlamada 30'dan fazla kişi yaralandı, bölgedeki 6 bin kişi tahliye edildi.
- Çapaev şehrindeki bir poligonun cephaneliğinde meydana gelen patlamada 30'dan fazla kişi yaralandı, bölgedeki 6 bin kişi tahliye edildi

Rus devlet haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, Samara bölgesindeki Privoljskiy Devlet Mühimmat Poligonu'nda art arda 5 patlama meydana geldi. Patlamalarda 30'dan fazla kişi yaralandı. Poligon yakınlarındaki Nagorniy kasabasından yaklaşık 6 bin kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Alınan ilk bilgilere göre, patlamaya poligonda bulunan cephaneliğin imha çalışmaları sırasında meydana gelen teknik arıza neden oldu. Rus yetkililer, küçük çaplı patlamaların ve ardından çıkan yangınların devam ettiğini, Samara-Bolgagrad karayolunun 34-96. kilometrelerinin ulaşıma kapatıldığını kaydetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın olay yerine acil durum uçakları, teknik ekip ve ekipman sevk ettiği bildirildi. Olay yerinde yangın söndürme ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. -

Kosgeb'den Ödemişli Genç Girişimcilere Bilgilendirme Toplantısı



Kosgeb'den Ödemişli Genç Girişimcilere Bilgilendirme Toplantısı,



Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB Ödemiş Temsilciliği işbirliğiyle genç girişimciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi, girişimcilik kursunun protokolü imzalandı.
Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB Ödemiş Temsilciliği işbirliğiyle genç girişimciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi, girişimcilik kursunun protokolü imzalandı.

Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya KOSGEB Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, eğitmen Ayşe Müge Ak, Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Genel Sekreter Mehmet Soyer ve Ödemişli girişimciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Sevin, "Bugün burada KOSGEB ve Ödemiş Ticaret Odası işbirliğiyle kendi işini kurmak isteyen girişimci arkadaşlarımız için düzenlenecek olan uygulamalı girişimcilik eğitiminin tanıtım toplantısı ve protokolümüzü imzalamak için toplandık. Türkiye de girişimciliğin yaygınlaştırılması ve bu yolla hem yenilikçi fikirlerin ve yaratıcılığın geliştirilmesi hem de işsizliğin azaltılması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bizde oda olarak üyemiz olsun olmasın herkese hizmet vermekten mutluyuz" dedi.

Açılış konuşmasın ardından Sevin, KOSGEB Bölge Müdürü Çanakçı ile 26 Haziran-9 Temmuz arasında Ödemiş'te açılacak olan KOSGEB girişimcilik kursu için protokol imzaladı. Toplantı KOSGEB Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı'nın katılımcılara slayt sunumu eşliğinde bilgiler vermesi ile devam etti.

Ağırlıklı olarak kadın girişimci adaylarının katıldığı toplantıda Çanakçı, "100 bin TL'lik girişimci KOSGEB desteği için başvuru yapanlarınızın içinde mülakatları geçen 30 kişi ile bir sınıf oluşturacağız. 100 bin TL'nin 30 bin TL'si hibe, diğer 70 bin TL'si ise faizsiz geri ödemesidir. Bu işi yapmamızın sebebi istihdam yaratmak katma değer sağlamak işsizliğin önene geçmektir. TÜİK verilerine göre Türkiye'de en çok işsizlik oranının yüksek olduğu il İzmir olarak çıkıyor. Bu projemizde önce işini kuracak farklı bir meslek yapacak ve yanında eleman istihdam edebilecekleri öncülük vereceğiz. Eğitimimiz 26 Haziran ile 9 Temmuz 2013 arası tarihlerinde yapılacak. Saat sabah 09.00 ile 16.00 arası sürerek toplamda 70 saat eğitim verilecek. Ödemiş'te temsilciliğimiz sizlere yardım edecek" dedi.

Arda: Bırakın Ülkemde Rahat Edeyim




Arda: Bırakın Ülkemde Rahat Edeyim, Demet Akbağ, Arda Turan



İspanya'da La Liga'nın sona ermesiyle birlikte Türkiye'ye dönen Arda Turan, gazetecilerden bunaldı.
Tatil için İspanya'dan Türkiye'ye dönen ünlü futbolcu Arda Turan, önceki gece Bebek'teydi. Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika ile tavla oynarken görüntülenen Turan, duruma sinirlendi. "Yeter çekmeyin! Tatildeyim ve bırakın ülkemde biraz rahat edeyim."

Gezi Parkı Olaylarına İlişkin 94 Kişi Adliyede

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Çarşı grubundan 20 kişinin de bulunduğu 94 kişi, adliyeye sevk edildi.
Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Çarşı grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin de bulunduğu 94 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 

Hafta sonu meydana gelen olaylarda gözaltına alınan şüphelilerden emniyetteki sorguları tamamlanan 74 şüpheli, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra ifadelerinin alınacağı 7. kata çıkarıldı. Şüphelilerin sorguları İstanbul Cumhuriyet Savcıları Nazmi Okumuş, İsa Dalgıç ve Tamer Tabel tarafından yapılacak. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından adliyeye getirilen 20 şüpheli ise, Ergenekon ve Hrant Dink soruşturmasını yürüten TMK 10. maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulanacak.
 
 

Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana gözaltına alınan 583 kişi adliyeye sevk edilmişti. SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmış, 579 kişi ise serbest bırakılmıştı. - İSTANBUL

Aydın Alevlere Teslim Oldu



Aydın Alevlere Teslim Oldu,



Aydın Merkez Ilıcabaşı mahallesi ile Yılmazköy arasında çıkan arazi yangını hızla büyüyor.
Aydın Merkez Ilıcabaşı mahallesi ile Yılmazköy arasında çıkan arazi yangını hızla büyüyor. Karadan müdahale edilemeyen yangın için uçak ve helikopter gelmemesi vatandaşlar tarafından tepkiye neden olurken, hızla büyüyen yangın Aydın'ı duman altında bıraktı.

Sabah saatlerinde başlayan yangında şu an itibariyle zeytinlik ve tarım arazisi yaklaşık 10 hektar alan yanarken, söndürme çalışmalarına vatandaşların yanı sıra olay yerine haber yapamaya gelen gazeteciler de katıldı.

Sabahtan beri devam eden yangına karadan müdahele edilemediği için uçak ve helikopter gönderilmesini isteyen çevre sakinleri, havadan müdahale yapılmasını istediler. Tarım alanlarının göz göre göre yandığını belirten vatandaşlar yetkilileri duyarsızlıkla suçlatıp yangının söndürülememesine tepki gösterdiler. - AYDIN
 
 

 

Eski Sevgili Sorusuna Sinirlendi




Eski Sevgili Sorusuna Sinirlendi, Nur Fettahoğlu, Necati Şaşmaz



Nur Fettahoğlu'na, önceki gün yeğenleri alışveriş yaptığı sırada Necati Şaşmaz sorusu sorulunca sinirlendi.
Muhteşem Yüzyıl'ın Mahidevran Sultan'ı Nur Fettahoğlu, önceki gün Etiler'de yeğenleri için oyuncak aldı.

Göğüs dekolteli elbisesiyle dikkat çeken Fettahoğlu, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yaptığı konuşmada kullandığı cümleler nedeniyle ti'ye alınan eski sevgilisi Necati Şaşmaz'la ilgili sorulara, "Ülkemizin böyle yoğun gündemi varken, inanın ne burada gözükmek ne de o kişiye yanıt verip gündeme gelmek istemiyorum" diye cevap verdi.
Üçü Bir Yerde



Üçü Bir Yerde, Orhan Gencebay, Hülya Avşar, Sevim Emre, Sibel Can



Sibel Can ve Hülya Avşar ikilisinin Orhan Gencebay ile buluştuğu günde kahkahalar havada uçuştu.
Sibel Can ve Hülya Avşar ikilisi, usta sanatçı Orhan Gencebay'la buluştu; kahkahalar havada uçuştu. Gencebay, 'Kikirik' dediği eski dostu Avşar ile 13 yaşından bu yana tanıdığı ve 'Yavrum' diye hitap ettiği Can'la bu pozu verdi, üçlüyü de Sevim Emre görüntüledi.
Eskişehir'de Polis Göstericilere Müdahale Bulundu





Eskişehir'de Polis Göstericilere Müdahale Bulundu

















Eskişehir'de yaklaşık 5 bin kişi "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" ve "Hükümet İstifa" şeklinde slogan attı.
Dün Akşam Saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Önünde Toplanan Yaklaşık 5 Bin Kişi "Her Yer Taksim Her Yer Direniş" ve "Hükümet İstifa" Şeklinde Slogan Atarak Yürüyüşe Geçti. Göstericiler, Üniversite Caddesi'nden Seylap, Sakarya, Kırım ve İsmet İnönü Caddelerinden Yürüyerek Tekrar Espark Alışveriş Merkezi Önüne Geldi. Gece İlerleyen Saatlerde Espark Alışveriş Merkezi Önünde Kalan Yaklaşık 500 Kişi, Yolu Trafiğe Kapatınca Çevik Kuvvet Polisleri Uyarıda Bulundu. Yolu Kapatmakta Israr Eden Gruba Çevik Kuvvet Polisleri Biber Gazı ve Tazyikli Suyla Müdahalede Bulundu. Müdahalenin Ardından Kaçan Göstericiler Yenibağar Mahallesi Seylap Caddesi'nde Kısa Sürede Toplanıp Barikatlar Kurdu ve Yer Yer Getirdikleri Tahtaları Ateşe Verdi. Çevik Kuvvet Polislerinin Sert Müdahalesiyle Karşılaşan Göstericiler Ara Sokaklara Kaçarak Dağıldı. Bir Süre Ara Sokaklarda Gösterici Kovalayan Polisler İse Espark Alışveriş Merkezi Önüne Dönerek Beklemeye Başladı.

Gece Saat 01.00 Sıralarından Başlayıp Sabah Saat 05.30'A Kadar Devam Eden Kovalamacada TOMA Araçlarından Zaman Zaman Basın Mensuplarının da Üzerine Basınçlı Su ve Biber Gazı Sıkıldı. Biber Gazından 1 Gazeteci ile 3 Kadın Etkilenerek Hastaneye Kaldırıldı. Göstericilerin Attığı Taşın Kafasına İsabet Etmesi Sonucu Yaralanan 1 Polis Memuru Ambulansla Hastaneye Götürüldü.

Güvenlik Kamerasında Esrarengiz Görüntü


Güvenlik Kamerasında Esrarengiz Görüntü






















Adapazarı'nda bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen ışıklar saçan nesne merak konusu oldu.
Adapazarı'nda bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından, sabah saatlerinde kaydedilen beyaz renkli etrafında yeşil ışıklar saçan, bir süre hareket ettikten sonra yükselerek kaybolan nesne merak konusu oldu.

Görüntüler Adapazarı Dağdibi semtinde bulunan Tarık Kıran'a ait tekel bayiinin güvenlik kamerası tarafından dün saat 05.00 sıralarında kaydedildi. 38 yaşındaki Tarık Kıran, evinin yanındaki işyerine güvenlik amaçlı olarak taktırdığı güvenlik kamerasını kontrol ettiğinde bilgisayar ekranında hareket eden bir nesne gördüğünü söyledi. Tarık Kıran, şöyle konuştu:

"Burada sık sık hırsızlık olayları olduğu için işyerinin önüne taktırdığım güvenlik kamerası görüntüsünü incelediğimde ekranda hareket eden bir nesne gördüm. Beyaz renkli sürekli hareket eden, çevresinden kıvılcımlar çıkan yeşil renkli nesne ev ve işyerinin önünde hareket ediyordu. Bir süre bahçede hareket eden nesneyi gören evin demir kapısına konan kuşlar bile korkup kaçtı. Nesne 25-30 saniye sonra yükselip kayboldu."

Görüntüleri mahalledeki caminin imamına da izlettirdiğini, imamın da görüntülere bir anlam veremediğini söyleyen Tarık Kıran, "Bu nesne nedir merak ediyorum. Merak edenler gelip inceleyebilirler" dedi.
 
Polisten Göstericilere Biber Gazlı Müdahale




Polisten Göstericilere Biber Gazlı Müdahale, İsmet İnönü


Eskişehir'deki yolu trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve basınçlı sulu müdahalede bulundu.
Eskişehir'deki yolu trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve basınçlı sulu müdahalede bulundu. Sabaha kadar süren kovalamaca 1 polis memuru atılan taştan yaralandı, biber gazından etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi 'Her yer Taksim her yer direniş' ve 'Hükümet istifa' diye slogan atarak yürüyüşe geçti. Eyleme katılanlar Üniversite Caddesi'nden Seylap, Sakarya, Kırım ile İsmet İnönü Caddesi'nde yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi.

Grupta bulunanlar burada yolu trafiğe kapatınca çevik kuvvet polisleri uyarıda bulundu. İlerleyen saatlerde kalabalığın sayısı azalmaya başladı. Kalan 500 kadar kişi yolu trafiğe kapatmada ısrar edince çevik kuvvet polisleri TOMA araçlarından sıkılan biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu.

Kaçan grup Yenibağar Mahallesi Seylap Caddesi'nde kısa sürede toplanıp barikatlar kurdu ve getirdikleri tahtaları yer yer ateşe verdi. Çevik kuvvet polislerinin zaman zaman sert müdahalesiyle karşılaşan grup ara sokaklara kaçtı ancak kısa sürede tekrar toplandı.

Saat 01.00'de başlayıp sabah saat 05.30'a kadar devam eden kovalamaca sırasında TOMA araçlarından zaman zaman basın mensuplarının üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Biber gazından 1 gazeteci ile 3 kadın etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Göstericilerin attığı taş kafasına isabet eden bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru ambulansla hastaneye götürüldü. Kaçan grupları bir süre daha kovalayan polisler yeniden Espark Alışveriş Merkezi önüne döndü. Gruptakiler ise ara sokaklarda gözden kayboldu. - Eskişehir