29 Aralık 2014 Pazartesi

Erdoğan: Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim

19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıklayan Erdoğan, "Seçim öncesi alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim" ifadelerini kullandı.
Erdoğan: Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı söylemiştim
    • Giriş Tarihi : 29.12.2014 16:04:07
    Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağım" dedi.

    "KİMSE VESAYET KURMAYA KALKMASIN"

    Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini ifade eden Erdoğan, "bunun dışında Cumhurbaşkanlığı'nın üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı.


    "ALIŞILMIŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLMAYACAĞIM DEMİŞTİM"


    Cumhurbaşkanı'nın bu devletin başı olduğunu hatırlatan Erdoğan, farklı bir Cumhurbaşkanı olacağı vurgusu yaparak, "Cumhurbaşkanı'na birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız yine seçim öncesi "ben alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağımı" da söylemiştim. Dolayısıyla vesayetlerle hareket eden birisi değilim" diye konuştu.

    (sabah)

    Akdeniz Üniversitesi'nde arbede

    Akdeniz Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında arbede yaşandı.
    Akdeniz Üniversitesi'nde arbede
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 16:18:10
      • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 16:18:19
      Akdeniz Üniversite'sinin yerleşkesinde bir grup öğrenci, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde 3 yıl önce 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıl dönümü nedeniyle yürüyüş amacıyla Yakut Çarşısı önünde toplandı.

      Önce tiyatro gösterisi yapan öğrenciler, ardından yürüyüşe geçti. Ziraat Fakültesi önünde son bulan yürüyüşün ardından Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu adına Dilara Çelik, basın açıklamasını okudu. 

      ÇEVİK KUVVET OLAYLARI YATIŞTIRDI

      Daha sonra tekrar Yakut Çarşısı'na kadar yürümek isteyen grup ile karşıt görüşlü bir başka öğrenci grubu arasında arbede çıktı. Gruptakiler, birbirine taş ve su şişesi attı. Olaylar üzerine çevik kuvvet ekipleri, öğrencilerin arasına girdi.

      Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Teoman Kulaksız ve polis amirleri, grup üyeleri görüştükten sonra grubun slogan atmadan yürümelerine izin verildi. Grup, Yakut Çarşısı'na kadar yürüdükten sonra dağıldı.

      (sabah)

      Bodrum'da kaçak tekne battı!

      Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan bir teknenin battı. 8 kişi kayıp...
      Bodrum'da kaçak tekne battı!
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 14:37:02
      • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 14:48:10
      Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan bir teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi kayboldu, 2 kişi kurtarıldı.

      Gümüşlük açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, Çavuş Adası'nda Suriye uyruklu 2 kişinin bulunduğunu belirledi.
      Bu kişileri alarak Bodrum Devlet Hastanesine getiren ekipler, ilk belirlemelere göre 8 kişinin de kaybolduğunu tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan kişilerin bulunması için çalışma başlattı.
      Turgutreis ile Gümüşlük arasında yoğunlaşan arama çalışmaları, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.
      (sabah)

      Kan donduran infaz: Başını, ellerini...

      Antalya’da keçi otlatan çobanlar, elleri ve ayakları bileklerinden kesik, başı olmayan kadın cesedi buldu.
      Kan donduran infaz: Başını, ellerini...
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 14:27:40
      Olay dün saat 14.00 sıralarında Kepez İlçesi, Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Keçi otlatan çobanlar, ormanlık alanda elleri ve ayakları bileklerinden kesik, başı olmayan kadın cesedi buldu. Olay yerinde geniş çaplı inceleme yapan polis, cesedin el ve ayak bilekleri ile başını bulabilmek için çevrede uzun süre arama yaptı. 20-25 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kan ve DNA örnekleri alınan cesedin kimliğinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
      (sabah)

      Termik santralde iş kazası

      Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde meydana gelen iş kazası sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 15:27:40
      • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 15:28:26
      Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde özel bir firmanın temizlik işçileri ünite içerisinde çalıştıkları sırada, üzerlerine havalandırma borusu düştü. Ağır yaralanan Ömer Şahan ve Ali Sarı, Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ömer Şahan kaldırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi'ne hayatını kaybetti.

      Ali Sarı'nın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

      Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

      (sabah)

      Köyde tek başına yaşıyor

      30 yıl önce terk ettiği Siirt'in Eruh İlçesine bağlı Bingöl köyüne çözüm süreci sayesinde dönüş yapan 73 yaşındaki Ömer Aslan, köyde tek başına yaşıyor.
      Köyde tek başına yaşıyor
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 16:27:04
      • Güncelleme Tarihi : 29.12.2014 16:27:34
      Terör örgütü PKK'nın 1984 yılında yaptığı saldırının ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine yerleşen Ömer Aslan, çözüm süreciyle sağlanan huzur sayesinde köyüne dönüş yaptı. Ancak çocukları dahil kendisinden başka kimse henüz geri gelmediği için Aslan, Bingöl köyünde tek başına yaşamını sürdürüyor.

      KENDİNİ MUHTAR SEÇTİ

      Bir süre önce eşinin vefat ettiğini, 4 çocuğunun ise çalıştığı için köye dönmediğini dile getiren Aslan, muhtarlık seçiminde kullandığı tek oyla köy muhtarı seçildiğini anımsattı.

      Aslan, emekli maaşının yanı sıra fıstık ve buğday üretiminden elde ettiği gelirle geçimini sağladığını kaydederek, şöyle konuştu:

      "Hatay'ın İskenderun ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'ndan emekli oldum ve çözüm süreciyle köyüme geri döndüm. Çocuklarım ise çalıştığı için gelmedi. Kendi imkanımla bir cami yaptım. Köyde tek başıma yaşıyorum. Seçimde kullandığım oyla muhtar seçildim. Köy bana fazla geliyor, benim de komşulara ihtiyacım var. Köye dönüşlerin başlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum."

      "DÖNÜŞ YAPACAK AİLELERE DESTEK VERİLMELİ"

      Aslan, kendi imkanlarıyla birçok ihtiyacını giderdiği köye dönecek vatandaşın sadece evini tamir edeceğini kaydetti.

      Girişimi sonucunda köy yolunun yeniden asfaltlanmasını sağlandığını dile getiren Aslan, "Köyün elektrik ve su sıkıntısı yok. 2 aile köye dönmek için geldi. Ancak imkanları yetmediği için evlerini yapamadılar. Bu nedenle de köye geri dönmekten vazgeçtiler. Bunun için dönüş yapacak ailelere maddi destek verilmeli" dedi.

      "KİLİSENİN RESTORASYONU İÇİN BAŞVURU YAPTIM"

      Çözüm sürecinin önemine ve bölgeye yaptığı büyük katkıya vurgu yapan Aslan, "Köyde eskiden Ermeni ve Yezidi vatandaşlar da yaşıyordu. Onların da dönüş yapmasını istiyorum. Köydeki tarihi kilisenin restorasyonu için ilgili kuruluşlara başvuruda bulundum" diye konuştu.
      (sabah)

      Eski koca dehşet saçtı

      Esenyurt'ta bir süre önce eşinden ayrılan koca dehşet saçtı. Eski eşini, iş yerinde öldüren koca ardından olay yerine gelen polise teslim oldu.
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 17:00:47
      Olay, Esenyurt İstiklal Mahallesi Büyükayazma Caddesi üzerinde bulunan bir tuhafiye dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa E. ayrıldığı eski eşi Nurten A.'nın tuhafiye dükkanına gelerek tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Öfkeli adam eski eşine bıçaklayarak öldürdü. Bu sırada olayı duyan çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Nurten A.'nın öldüğünü belirledi.

      Katil zanlısı koca ise olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Nurten A'nın Adli Tıp Kurumu otopsi işlemlerinin ardından Bartın'a gönderildi.

      Öte yandan, sabah saatlerinde sokakta çıkan gürültüyle uyandığını belirten sokak sakinlerinden Murat Güngör ise olay anını anlattı. Güngör, "Sabah dükkanı açtığımda bir olay olduğunu duydum burada. Şahıs eşiyle anlaşamadığı için eşini keserek öldürmüş. Şahıs teslim oldu zaten kaçmadı. Biz de bir gürültüye uyandık. Şahıs, bir müddet içeride bekledi, tuhafiyeden dışarıya çıkmadı. Sonra kendisi emniyete teslim oldu" dedi.

      (sabah)

      Otomobiliyle öyle bir şey taşıdı ki...

      Adana'da ilginç bir olay yaşandı. Suriye uyruklu bir kişi otomobiliyle cenaze taşıdı.
      Otomobiliyle öyle bir şey taşıdı ki...
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 17:26:53
      Adana'da hastanede hayatını kaybeden Suriyelinin cenazesi, otomobilin arka koltuğunda ayakları kapı perceresinden sarkık vaziyette nakledildi.

      AYAKLARINI SARKITTI

      İç savaşta yaralanan ve Adana'da tedavi gördüğü hastanede ölen Suriyelinin cenazesi, otomobilin arka koltuğuna yatırılıp, ayakları kapı penceresinden sarkıtılarak taşındı.

      ARKA KOLTUKTA CENAZE TAŞIDI

      Hayatını kaybeden Suriyelinin cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumundaki işlemin ardından yakınlarına teslim edildi. Çevredekilerin de yardımıyla bir otomobile taşınan cenaze, aracın arka koltuğuna yatırıldı, ayakları da kapı camı açılarak pencereden sarkıtıldı.

      CENAZE ARACI TALEP EDİLMEDİ

      Otomobil, cenazeyi Suriye'ye götürmek üzere hareket etti. Ölen kişinin yakınlarının, yetkililerden cenaze aracı talep etmediği öğrenildi.
      (sabah)

      Çekmeköy'de kaybolan lise öğrencisi aranıyor

      Çekmeköy'de 3 gün önce kaybolan lise öğrencisini arama çalışmaları sürüyor.
      Çekmeköy'de kaybolan lise öğrencisi aranıyor
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 08:00:59
      Alınan bilgiye göre, Çekmeköy'ün Reşadiye köyünde yaşayan 16 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi Ant Sekban'dan 3 gündür haber alınamıyor. Cuma günü eğitim gördüğü Alemdağ Çapa Anadolu Lisesi'nden çıkıp bir dolmuşa bindiği öne sürülen Ant Sekban, evinin bulunduğu Çiftpınar Sokak'ın başında minibüsten indi.

      Sekban, aynı sokağın başında bulunan bakkala uğradıktan sonra yaklaşık 200 metre mesafedeki evine yürürken kayboldu.

      Olayın ardından haber verilen jandarma, AKUT ekipleri ve komando birlikleri, Reşadiye köyü çevresini ve civardaki ormanlık alanlarda arama yaptı. Arama çalışmalarına gece ara verilirken, Sekban'a ait bir iz bulunamadı.

      AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ant Sekban'ın amcası İhsan Sekban, çevredeki güvenlik kameralarının incelemeye alındığını, o gün köye girip çıkan tüm kişilerin ve araçların araştırıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

      "Reşadiye küçük bir köy. Buraya gelip giden bellidir. Herkes birbirini tanır. Olay günü çok yağışlı olduğu için güvenlik kameralarındaki kayıtlar çok net değil. Ancak tanımadığımız bir kamyonet var. Yeğenim ya bu araçla kaçırıldı ya da bu araçla gitti. İnsanlardan yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Yeğenimin üzerinde o gün kahverengi mont, mavi kot pantolon, lacivert ayakkabı bulunuyordu. Gören, duyan birileri varsa bizi herhangi bir şekilde haberdar ederse çok seviniriz."

      Sekban'ın evinin önünde ateş yakıp ısınan yakınlarının bekleyişi sürüyor.

      (sabah)

      ,5 tonluk dev  görenleri şaşırttı

      Bursa'da nın ağına 2,5 ton ağırlığında bir  takıldı. Karacabey ilçesinde balıkçının ağlarına takılan 2 buçuk tonluk dev çapa, görenleri hayrete düşürüyor.
      2,5 tonluk dev çapa görenleri şaşırttı
      Haberi Dinle
      • Giriş Tarihi : 29.12.2014 10:11:01
      Geçimini lıkla sağlayan Kurşunlu mahallesi sakinlerinden İsmail Çelik, önceki gün çıktıkları balık avından 2 buçuk tonluk dev yla döndü. Balıkçıları ve vatandaşları hayrete düşüren dev çapanın tarihi olduğunu belirten Çelik, çapayı Karacabey Belediyesine hediye etti. Ağlara takıldıktan sonra ekipmanlarını oldukça zorladığını dile getiren Çelik, "Tekneye alana kadar ne olduğunu bizde tahmin edemedik. Tekneye aldığımızda ise tarihi olduğunu düşündüğümüz bir çapa ile karşılaştık. Muhtemelen Osmanlı zamanından kalma. Oldukça eski görünüme sahip. Tahminen 200 yıllık" şeklinde konuştu.

      Ağırlığının ortalama iki buçuk ton olduğunu dile getiren Çelik, tarihi çapanın dökümden yapıldığını ve ciddi bir işçilik ürünü olduğunu ifade etti. Balıkçı İsmail, denizden çıkan tarihi dev çapayı Karacabey Belediyesine hediye etmesinin ardından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan Kurşunlu Mahallesine giderek çapayı yerinde inceledi.

      Dev çapayı kabul eden Belediye Başkanı Ali Özkan, çapanın oldukça eski bir görünüme sahip olduğunu belirterek, "Vatandaşımızı bu duyarlı davranışından ötürü kutluyorum. Arkadaşlarımız çapayı gerekli yerlerle araştırdıktan sonra kurmayı planladığımı Kent Müzesi oluşuncaya dek ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı bir konseptte yazlık sahil beldemiz Yeniköy'de sergilemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 

      (sabah)