18 Haziran 2013 Salı

Dünya Gündeminde 1 Numara Oldu!


Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz sosyal medyayı salladı.

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto etmek için Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz sosyal medyayı salladı.

Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahelisini ilginç şekilde protesto etti. Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Erdem Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Yaklaşık 300 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam etti. Bugün saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.



POLİS ÜZERİNİ ARADI

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı. Meydan'da bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Öte yandan bu protesto sosyal paylaşım sitesi twitter'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer alıyor. Ayrıca bekleyenler arasında Modacı Barbaros Şansal'ın da olduğu görüldü.

BEŞİKTAŞ'TA BEKLEME EYLEMİ

Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş'taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Taksim'deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00'da Beşiktaş'taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.

İZMİR'DEN `DURAN ADAM'A DESTEK

Taksim Metro çıkışında, Gezi Parkı'na yapılan müdahaleyi hareket etmeden ve konuşmadan bekleyerek protesto eden 'Duran Adam' Erdem Gündüz'e İzmir'den de destek geldi. Çok sayıda gösterici Gündoğdu Meydanı'nda hareket etmeden bekledi.

Gezi Parkı'na yapılan polis müdahalesini yaptığı ilginç eylemle protesto eden, sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen 'Duran Adam' Erdem Gündüz'e İzmir'den de destek geldi. Gündoğdu Meydanı'ndaki Cumhuriyet Ağacı heykeli önünde toplanan göstericiler, 'Duran Adam' oldu. Haraket etmeyen protestocuların sorulara da cevap vermediği, her geçen saat de sayılarının arttığı görüldü.

YOLU KAPATTILAR

Gündoğdu Meydanı'ndan hareket eden yaklaşık 100 kadar gösterici de saat 02.30 gibi Cumhuriyet Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Gündoğdu girişi üzerindeki kavşağa gelen eylemler oturarak yolu kapattı, bazı protestocularda burada 'Duran adam' olarak hareketsiz bekledi. Gece olması nedeniyle herhangi bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığı bölgede uyarılan sürücüler, başka güzargahlardan yollarına devam etti.









Aç Pitbullar Sahibini Yedi



Aç Pitbullar Sahibini Yedi,


İspanya'da bir kişinin cesedi, evinde beslediği iki pitbull cinsi köpeği tarafından parçalandı.
İspanya'da bir kişinin cesedi, evinde beslediği iki pitbull cinsi köpeği tarafından parçalandı.

İsmi Angel Javier C. M. (39) olarak açıklanan şahsın, cesedine yapılan otopsi sonucunda kalp krizinden vefat ettiği tespit edildi.

Başkenti Madrid'e 39 kilometre uzaklıkta bulunan El Molar bölgesinde yaşayan Angel'den iki gündürhaber alamayan kız arkadaşı, evine gittiğinde arkadaşını yüzünde ve vücudundaki ısırıklar sebebiyle tanınmayacak halde buldu.

Daha önce internete "tehlikeli köpek bakıcısı" olarak ilan veren Angel Javier'in cesedinin bir kısmı, aç kalan pitbulları tarafından yenildi.

Olayı soruşturan savcının, Angel'in kimliğini tespit etmek için bir kısım testler yaptırdıktan sonra defnedilmesine izin verdiği kaydedildi.

Terör Operasyonu Zanlıları Sağlık Kontrolüne Çıkarıldı

Haber Yayın Tarihi : 18.06.2013 18:09
İhlas Haber Ajansı [4743872]
İstanbul'da sabah erken saatlerde yasa dışı sol örgütlere yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 2'si sağlık kontrolünden geçirildi.
İstanbul'da sabah erken saatlerde yasa dışı sol örgütlere yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 2'si sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde başta Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Beyoğlu, Sancaktepe, olmak üzere 20 ilçede belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Özel Harekat timlerinin desteği ile yapılan operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan zanlılardan 2'si sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete getirilen zanlıların, zafer işareti yaptıkları görüldü. - İSTANBUL

Sım Kilit Tarih Oluyor!


Sım Kilit Tarih Oluyor!,


Cep telefonlarında yeni dönem başlıyor.

BTK, GSM firmalarının sattıkları cihazlara koydukları SIM Kilit uygulamasının kaldırılmasına karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) internet sitesinde yer alan duyuruda, mobil cihazlara işletmeciler veya tedarikçi firmalar tarafından, sadece temin eden işletmecinin SIM kartları ile çalışmasına izin veren, rakip işletmecilerin SIM kartları takıldığında ise bu cihazlardan hizmet alınamamasına yol açan şifre veya kilitler konulduğu belirtildi.

Kurul, Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca işletmeciler tarafından verilen ve mobil şebekeler üzerinden sunulan telekomünikasyon hizmetlerinde kullanılan cihazlara kilit mahiyetinde yazılım veya donanım konulmamasına, mevcut kilitli cihazlara uzaktan erişimin mümkün olması halinde bu cihazlara uzaktan erişim sağlanarak üzerlerinde bulunan cihaz kilidi mahiyetindeki yazılımların 3 ay içinde kaldırılmasına karar verdi. Kurul, mevcut durumda kilit içeren cihazlara ilişkin olarak uzaktan erişim imkanının mümkün olmaması halinde mobil işletmecilerin internet siteleri üzerinden söz konusu cihazların kilit kodlarının kaldırılabilme imkanının sağlanması ile kilitlerin açılmasına yönelik her türlü kolaylığın işletmeciler tarafından abonelere gösterilmesini kararlaştırdı.

Medyaya Yönelik Sürek Avı Başladı

Haber Yayın Tarihi : 18.06.2013 17:30
Ankara Haber Ajansı [4743645]
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), medyaya yönelik sürek avı başladığını belirterek, "Hapisteki tüm meslektaşlarımız serbest kalana kadar, Türk Ceza Kanunu'nda basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler değiştirilene kadar; Terörle"...
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), medyaya yönelik sürek avı başladığını belirterek, "Hapisteki tüm meslektaşlarımız serbest kalana kadar, Türk Ceza Kanunu'nda basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler değiştirilene kadar; Terörle Mücadele Kanunu yürürlükten kaldırılana kadar; medya patronlarının sansür uygulamalarına karşı gazetecilerin editoryal bağımsızlıkları, sendikal hak ve güvenceleri sağlanana kadar "gazetecilere özgürlük' mücadelemiz yasal ve meşru zeminlerde, barışçıl yöntemlerle sürecektir" ifadelerini kullandı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), medyaya yönelik sürek avı başladığını belirterek, "Hapisteki tüm meslektaşlarımız serbest kalana kadar, Türk Ceza Kanunu'nda basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler değiştirilene kadar; Terörle Mücadele Kanunu yürürlükten kaldırılana kadar; medya patronlarının sansür uygulamalarına karşı gazetecilerin editoryal bağımsızlıkları, sendikal hak ve güvenceleri sağlanana kadar "gazetecilere özgürlük' mücadelemiz yasal ve meşru zeminlerde, barışçıl yöntemlerle sürecektir" ifadelerini kullandı.

TGS'den yapılan açıklamada, Atılım gazetesi ile Etkin Haber Ajansı'na (ETHA) bu sabah polisin baskın düzenlendiği, gazete ve ajans binalarında arama devam ettiği ve Atılım Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu'nun gözaltına alındığı hatırlatıldı. Özgür Radyo Haber Merkezi çalışanı Selvi Coşar'ın da bu sabah evinden gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Basına yönelik bu hukuk dışı operasyonları kınıyoruz. Gözaltına alınan meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Öte yandan, önceki gün İstanbul'da polisin Gezi Parkı'na düzenlediği operasyon sonrasında, görevlerini yaparken darp edilerek gözaltına alınan IMC televizyonu editörü Gökhan Biçici ile Ulusal Kanal kameramanı Emre Fidan'ın savcılıktaki sorguları devam etmektedir. Arkadaşlarımızın savcılık tarafından serbest bırakılmasını diliyoruz. Siyasi iktidarın sansür kuruluşu gibi çalışan RTÜK, "halkın gerçekleri öğrenme hakkına' saygı duyarak özgür ve bağımsız habercilik yapan Ulusal Kanal, Halk TV, Hayat TV, Cem TV gibi televizyon kuruluşlarına ağır para cezaları uygulamak için bahaneler üretmeye devam etmektedir. RTÜK ve TMSF'nin, siyasi iktidarın keyfi talimatları doğrultusunda sansür kurulu gibi hareket etmekten vazgeçmesini bekliyoruz."

Bütün bu gelişmelerin, önümüzdeki süreçte medya üzerindeki baskının sona erdirilmesi bir yana daha da artırılacağının işaretlerini verdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Siyasi iktidarın, Gezi Parkı'nda başlayan ve toplumsal bir patlamaya dönüşerek tüm ülkeye yayılan barışçıl halk gösterilerinden gerekli mesajları almak ve özgürlük taleplerinin gereğini yerine getirmek yerine, baskıcı politikalarını sürdürmeyi tercih ettiği anlaşılmaktadır. Siyasi iktidar, gazete ve televizyon kuruluşları ile sosyal medyayı hedef alan bir sürek avı başlatmıştır. Siyasi iktidar, toplumdan yükselen özgürlük taleplerinin temelinde, gazeteciler üzerinde uygulanan baskılar ve bu vasıtayla toplumda yaratılan korku ortamı olduğunu görmezden gelmektedir. Siyasi iktidar, ne yazık ki halkın özgürlük taleplerine, yeni ve daha ağır baskılarla karşılık vermektedir. Halkımızı, basın özgürlüğü talebiyle yıllardır bedel ödeyen ve bedel ödemeye devam eden gazetecilere ve yayın kuruluşlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Medyaya yönelik baskıların, yine halkımızın dayanışmasıyla sona erdirilebileceğine inanıyoruz. Sayın Başbakanı, medyaya yönelik hukuk dışı ve keyfi uygulamalara son vermeye; medyayı hedef gösteren, toplumda şiddeti ve nefreti körükleyen açıklamalardan vazgeçmeye bir kez daha çağırıyoruz. Hapisteki tüm meslektaşlarımız serbest kalana kadar, Türk Ceza Kanunu'nda basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler değiştirilene kadar; Terörle Mücadele Kanunu yürürlükten kaldırılana kadar; medya patronlarının sansür uygulamalarına karşı gazetecilerin editoryal bağımsızlıkları, sendikal hak ve güvenceleri sağlanana kadar gazetecilere özgürlük mücadelemiz yasal ve meşru zeminlerde, barışçıl yöntemlerle sürecektir." - Ankara

Eski Tff Yönetim Kurulu Üyesi Atmaz'ın Vefatı

Gaziantepspor Kulübü, Atmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.
Gaziantepspor Kulübü, eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Gaziantepspor yönetim kurulu üyesi Asım Atmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Gaziantepspor'a ve Türk futboluna önemli hizmetleri olan Atmaz'ın tedavi gördüğü hastanede vefatının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Türk futboluna önemli oyuncular kazandıran değerli spor adamı Atmaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. 

Bir süredir Ankara'da tedavi gören Atmaz, bu sabah hayatını kaybetmişti. - Gaziantep

Vapurda Davul Zurnalı Eğlenceli





Vapurda Davul Zurnalı Eğlenceli, Rıdvan Sezer



Adapazarı Belediyesi, farklı birimlerde çalışan personelin kaynaşarak birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla İstanbul Adalar'a gezi düzenledi.
Adapazarı Belediyesi, farklı birimlerde çalışan personelin kaynaşarak birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla İstanbul Adalar'a gezi düzenledi.

Adapazarı'ndan 3 otobüsle davul ve zurnalarla yola çıkan Adapazarı Belediyesi personeli Harem'de kendileri için kiralanan vapura binerek önce Heybeliada ve Kınalıada'yı gezdi. Adalar gezisinden sonra boğaz turu yapan Adapazarı Belediyesi çalışanları vapur turunda gönüllerince eğlendi.

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, Rıdvan Özüm, Aydın Tercan ve Rıdvan Sezer ile birim müdürleri ve 140 kişilik personelin katılımı ile gerçekleşen adalar vapur gezisi sabah erken saatlerde vapurda yapılan kahvaltı ile başladı. Öğle yemeğini de vapurda yiyen personel, daha sonra davul zurna eşliğinde açık havada gönüllerince eğlendi. Personelin ricasını kırmayan başkan yardımcıları da personele eşlik ederek halaylar çekti ve zeybek oynadı. - SAKARYA










Yaşlılar İçin Konya Gezisi Düzenlendi






Yaşlılar İçin Konya Gezisi Düzenlendi,



Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi, 35 yaşlı üye için Konya gezisi düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi, 35 yaşlı üye için Konya gezisi düzenledi.

İlk olarak Konya'nın Kulu ilçesini ziyaret eden Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyeleri, sabah kahvaltısından sonra Kulu ilçe merkezinde kısa bir gezinti yaptı. Gezinin rehberliğini yapan 20. dönem Konya milletvekili Abdullah Gencer, Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezi üyelerine rehberlik ve hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bize doğru yolu gösteren ve örnek olan tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Onlara hizmet etmekten şeref duyuyorum." dedi.

Mevlana Türbesi ile başlayan Konya gezisinde rehber Gencer, türbe içerisindeki bilinmeyen birçok konuya temas ederek yaşlılara Mevlana Türbesi hakkında bilgiler verdi. Meram Belediyesi'nin de büyük destek verdiği gezide yapılan ikram, yemek ve çay molasından sonra yapımı Selçuklulara dayanan İnce Minare gezildi. Sonrasında Selimiye Camii'ni ziyaret eden yaşlılar Hz. Mevlana'nın doktoru Bey Hekim Ekmeludin Hz.'lerinin türbesini de ziyaret etti. Gencer, türbenin Selçuklu zamanında medrese, şu anda da müze olarak kullanıldığına dikkat çekerek yaşlılara bilgiler verdi. Kırıkkaleli yaşlılar türbe ziyareti sonrasında Alaattin Tepesi'ne çıktı ve oradaki kaleyi, türbeleri ve camiyi gezdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve Günışığı Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Selami Kaynakhan, bu tür etkinliklerin devam edileceğini belirterek, "Yaşlılarımız her şeyin en iyisine layıktır." diye konuştu.

38 Derece Sıcak Altında 'Duran Adamlara' Su ve Eşarplı Destek









38 Derece Sıcak Altında 'Duran Adamlara' Su ve Eşarplı Destek, Fatma Nur Keski, Turgut Özakman


Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için 'Duran Adam'lara, Antalya'da Atatürk Anıtı önünde kitap okuyan bir kadın destek verdi.
Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için 'Duran Adam'lara, Antalya'da Atatürk Anıtı önünde kitap okuyan bir kadın destek verdi. Sabah saatlerinde Atatürk anıtına gelen emekli gazeteci Yeşim Ersoy, Turgut Özakman'ın "Diriliş Çanakkale 1915" kitabını okumaya başladı. Yarım saatlik aranın ardından eylemine devam eden Ersoy'a, çevrede bulunan gençler de 38 derece sıcak altında kitap okuyarak destek verdi. Kitap okuyan eylemcilere bazı vatandalar su ve eşarp yardımı yaparken bazıları yanlarına gelip fotoğraf çekti.

Ersoy, kitap okuma eylemine gücünün yettiği son noktaya kadar devam edeceğini bildirdi. - ANTALYA


Balıkesir Ticaret Odası Yönetimi Basınla Buluştu


Balıkesir Ticaret Odası Yönetimi Basınla Buluştu, Tarkan Tevetoğlu, Ahmet Turhan, Minik Serçe, İsmail Uğur


Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, "Güçlü İl Balıkesir" için çalıştıklarını söyledi.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, "Güçlü İl Balıkesir" için çalıştıklarını söyledi.

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, beraberinde BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri olduğu halde ilk defa basın mensuplarıyla bir araya geldi. Seçimlerin ardından görev dağılımı yapan BTO yönetimi ilk olarak basın kuruluşlarıyla kahvaltılı bir toplantı düzenledi. BTO Başkanı Ermişler ve yönetim kurulu üyelerinin plan ve projelerinden söz ettiği sohbet toplantısında genç yöneticilerin ortaya koyduğu vizyon ve dinamizmleri dikkat çekti. BTO'da yeni bir sistem kurmak için harekete geçtiklerini anlatan Fahri Ermişler, Odanın bu sistem ile yönetileceğini, Odanın tüm üyelere açık, şeffaf bir yönetim anlayışıyla işleyeceğini söyledi. Ermişler, iletişim kanallarının tümünü kullanıp hizmete sunacaklarını kaydetti. BTO hizmet binasını, 'Cam' oda şeklinde düşündüklerini kaydeden Fahri Ermişler, "Cam bir Oda hayal ediyoruz; İçeriden dışarının, dışarıdan da içerinin çok rahat görülebileceği bir ortam olmasını istiyoruz" dedi.

BTO - BSO İŞBİRLİĞİ

Balıkesir'in dış pazara açılmakla ilgili ciddi sıkıntı yaşadığına değinen BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, BTO olarak Sanayi Odası ile işbirliği yapacaklarını, İl ekonomisi için beraber çalışmak istediklerini, bununla ilgili gerek hizmet binasındaki sıkıntının giderilmesi gerekse Sanayi Odası ile dış pazar sıkıntısının aşılması konusundaki ortak çalışma ortamı için OSB'deki Balıkesir sanayi Odası'nın (BSO) binasında atıl durumda olan bölümde BTO olarak bir departman kuracaklarını ve ilk iş olarak dış ticaret ile ilgili Balıkesir İlinin bir envanterini çıkaracaklarını anlattı.

"ÜRÜN ÇOK, FUAR YOK"

Balıkesir'deki fuarların şehre yakışmadığını, daha organize, daha kaliteli ve coğrafi yapıya uygun ulusal ve uluslararası fuarların şehre kazandırılmasının şart olduğunu ve bunun için gerekli çalışmalara başladıklarını belirten BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 40 bin metrekarelik bir fuar alanının bulunduğunu, bu alanın Vali Ahmet Turhan ile yaptıkları görüşme neticesinde BTO'ya tahsis edildiğini açıkladı. Fahri Ermişler, ilk iş olarak TÜYAP, EXPO, CNR gibi fuarcılık şirketleriyle iletişime geçtiklerini, yapılan görüşmeler neticesinde TÜYAP'tan bir heyetin önümüzdeki hafta Balıkesir'e gelerek OSB'deki fuar alanında incelemede bulunacaklarını, burada ciddi bir fuar organizasyonu için başlattıkları sürecin yaklaşık 1-2 yıl sürebileceğini ancak sonucun buna değeceğini ifade etti. OSB'deki fuar ve kongre merkezinin yap-işlet-devret modeli ile yapılacağı kaydedildi. Başkan Ermişler, Balıkesir'de tarım ve tarıma dayalı sanayi ile zeytincilik ve beyaz et sektörü üzerine ulusal ve uluslararası fuarların yapılması gerektiğini, yılda en az 5 fuarın standart olarak periyodik dönemlerde mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı. Ermişler, "Bizim bina olarak fiziki durumumuz yetersiz, Sanayi Odası'na departman kurmak için çalışmalar başladık. Sanayi Odasında kuracağımız departman ile yurt içi ve yurt dışında pazarlar açacağız. Balıkesir'de fuar eksikliği var. Hem dünyadaki ve hem de Türkiye'deki fuarlara katılıyorum. Balıkesir'deki fuarları kendimize yakıştıramıyorum. Ürünümüz çok, fuarımız yok. Tarım ürünü, maden, zeytinyağı, kırmızı et, beyaz et ürünlerimiz var ama fuarda bunları tanıtamıyoruz. OSB'de fuar alanı var 40 bin metrekare. Valimizden rica ettik ve kendisi destekledi. Fuar alanının çalışma hakkını Ticaret Odası'na teslim etti. Balıkesir'e fuar alanı kazandırmak için çalışmalara başladık. Amacımız yap-işlet-devret modeli. Fuar firması yatırım yaparsa 12 ayda içini doldururuz. Binadan ziyade içini doldurmak önemli. Bizim arzuladığımız; İlçeler ile merkezi yakınlaştırmak, bütünlemek. İlçelerde bazı ürünler var ama sadece internette satılıyor. Bazı ürünleri arıyoruz ama var olduğunu bilmiyoruz. İletişim diyoruz en önemli konu bu; Bir araya gelmek" diye konuştu. Ermişler, Balıkesir'e büyük bir fuar ve kongre merkezinin kazandırılmasının çok önemli bir konu olduğunu, öncelikli çalışmaları arasında bunun de yer aldığını ifade etti.

ESNAFA, "LONG DAY" UYGULAMASI

BTO Başkanı Fahri Ermişler, Oda olarak yaptıkları bir anket çalışmasından da söz etti. Esnaf kesimini ilgilendiren anketi ilkokullar ile köylerde ve esnaf camiasının içinde yaptıklarını belirten Ermişler, 3 bin anket sonucundan ilginç sonuçların çıktığını, Avrupa ülkelerinde Almanya'da uygulandığını kaydettiği "Long Day" yani Günü Uzatma anlamına geldiğini, bunun son derece olumlu sonuçlar veren bir uygulama olduğunu ifade etti. Balıkesir'de esnafın sabah 10'da gelip akşam sekizde dükkanı kapattığını bunu gece 23.00'e kadar uzatmayı düşündüklerini vurgulayan Ermişler şunları söyledi;

"Esnaflar haftada bir gün seçecek. Şehirde belirlediğimiz 10-12 noktada da sosyal aktivite yapılacak. Çocuğu çarşıya getirirseniz anne ve baba da gelir. Bu şekilde şehrin ölü olan çarşısı da canlanacak. Esnafa ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Bu konuyla ilgili istek var, konuyu Vali beyle ve Belediye Başkanı ile görüştük ve tam destek aldık. Bundan sonraki aşamada projeyi tamamlamak üzereyiz, esnaf odaları başkanlarıyla toplantı yapıp Ramazan ayından önce projeyi hayata geçireceğiz. Çarşıda şenlik var gibi değil, bu tüm yıla yayılan ve sadece bir gün değil de haftada 2-3 gün olmasını sağlayacağımız bir proje. Esnafta heyecan var. Tüm altyapıları hazırladık. Esnafın gönüllülüğüne kaldı bu iş. Fikir olarak herkes beğeniyor ama uygulama nasıl sonuçlanacak; Denemekten kimseye zarar çıkmaz. Görelim, eksik varsa tamamlayacağız. Sivil toplum örgütleri ve bağlı kuruluşları örgütlemeye başladık. Bu projenin çok maliyeti olmayacak. Ekonomik anlamda fayda kazandıracak. Biz burada Tarkan, Sezen Aksu getirmeyeceğiz. Şehrin kendi dinamiklerini harekete geçireceğiz. Üniversitede bile 40 ayrı rock grubunun olduğunu öğrendik, ayrıca engellilerin mehter takımı var. Etkinlikler 15 dakika olacak. Esnaf dükkanını açsın, iş yapsın. Çocuklara hediyeler olacak. Ancak, esnafın iş yerinde satıp kazanç beklediği ürünler promosyon olarak verilmeyecek."

YENİ HİZMET BİNASI

BTO Başkanı Fahri Ermişler, Oda'ya yeni hizmet binası kazandırılmasının gündemlerinin üst sırasında bulunduğunu, mevcut projenin artık kendileri için eski proje olduğunu belirterek yüksek maliyetli olduğu için yenisini hazırlamak üzere eski projeyi iptal ettiklerini bildirdi. Fahri Ermişler, "İnşaat komisyonunu kuracağız, yarışma ile Balıkesir'i anlatan, Ticaret Odası'na layık, maliyetine dikkat ederek ve 12 ayda bitecek bir proje yapacağız. İnşaat maliyetinin yanında o projenin işletme maliyeti ciddi rakamlara ulaşıyor. 5 bin 300 üyesi olan bir kuruluşuz. Her kuruşu harcarken birkaç kere daha düşünüyoruz. Hem Balıkesir'e yakışacak hem de üyelerine dört dörtlük hizmet verecek. Bizim hedefimiz sorunsuz hizmet ve Balıkesir'e layık olmak. Fiziksel imkanımız yok, yer sıkıntımız var. İğne atacak yer yok odamızda. Acilen buradan çıkacağız. Sanayi Odasının belli bir kısmı boş ve atıl. Hizmetin aksamaması lazım, ulaşım problemi var. Ticaret sicil ve K belgesi merkezde kalabilir. Diğer işleri Sanayi Odası binasına geçici olarak taşıyacağız. Burası fiziksel ve alt yapı anlamında sıkıntılı. Ancak BSO'daki yerle alakalı Sayın İsmail Uğur ile kira anlamında sıkıntı yaşıyoruz, çok para istiyorlar" dedi.

BEYİN FIRTINASI TOPLANTILARI

BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, meclis olarak yeni bir çalışma başlattıklarını, şehirle ilgili eksikleri bulup buna göre 4 aşamalı bir çalışma yapacaklarını açıkladı. Tüm bu çalışmaları bir çalıştay altında toplayıp kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Ermişler, bugünden başlamak üzere Otel Basri'de akşamları 'Masa Toplantıları' başlattıklarını, 4'erli gruplar halinde bu masa toplantılarında beyin fırtınası yapılacağını anlattı. BTO Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, bu çalışmaları Oda üyesi tüm paydaşlarına açık olacağını kaydetti. Yılmaz, 'masa toplantılarında' Balıkesir'in zayıf ve güçlü yönleriyle iyi ve kötü yönlerini tespit etmeyi amaçladıklarını belirtti. BTO olarak 4 yıllık bir eylem planı düşündüklerini kaydeden Fahri Ermişler ve Yücel Yılmaz, bir aylık süreçte bu eylem planının hazır olacağını bildirdi. "Güçlü İl" portföyü ile hareket edeceklerini vurgulayan BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, 26-27-28 Haziran tarihlerinde çalıştayın süreceğini, 2 Temmuz'da sonuç analizi için Gala'da 250 kişilik heyetin toplanacağını belirtti. Meclis Başkanı Yücel Yılmaz, "Kendi analizlerimiz var, bunları paylaşacağız. Arkadaşlarımızla beyin fırtınası yapacağız. Ayrıca bu konuda profesyonel destek de alacağız" dedi. - BALIKESİR

Kırıkkale'ye 1 Temmuz'da Yeniden Raybüs Geliyor



Kırıkkale'ye 1 Temmuz'da Yeniden Raybüs Geliyor



Ankara'da yapılan yol çalışmaları nedeniyle seferleri iptal edilen Kırıkkale-Ankara arasındaki raybüs çalışmalarının bitmesinin ardından tekrar sefere başlayacak.1 Temmuz'da seferlere başlanması beklenen raybüsten halkın büyük ölçüde yararlanması...
Ankara'da yapılan yol çalışmaları nedeniyle seferleri iptal edilen Kırıkkale-Ankara arasındaki raybüs çalışmalarının bitmesinin ardından tekrar sefere başlayacak. 1 Temmuz'da seferlere başlanması beklenen raybüsten halkın büyük ölçüde yararlanması bekleniyor.

Raybüsün yaklaşık 30 günlük gibi kısa bir aradan sonra tekrar hizmete giriyor olması, vatandaşlar arasında mutluluk yaşattı. Şimdiden bütün koltukları dolan raybüs, özellikle sabah saatlerinde başkent Ankara'ya gidenlerin beklentilerini büyük ölçüde karşılıyor. Kırıkkale'den sabah 05.45'de ve 12.25'de hareket edecek raybüs, Ankara'dan 08.40 ile 18.20 arasında kalkacak.

Karşılıklı iki sefer yapacak raybüsten halkın büyük ölçüde yararlanması sağlanacak. Kırıkkale Ekspres'in Kırıkkale'den sabah saat 05.45 ve öğle 12.45'de Ankara'ya hareket ettiğini belirten TCDD Kırıkkale Gar Müdürü Derviş Kirlioğlu, Ankara'dan sabah saat 08.40 ve akşam 18.20'de Kırıkkale'ye hareket ettiğini söyledi. Kırıkkaleli vatandaşların tek seferden mağdur olduğunu ve seferlerin tekrar çift sefere çıkarıldığını belirten Kirlioğlu, Elmadağ-Kayaş arası yolun tamamen yenilendiği için vatandaşların bundan sonra daha rahat ve daha hızlı bir yolculuk yapacaklarını söyledi.

Seferlerin bu ay sonu itibariyle yani 1 Temmuz'da başlayacağını dile getiren Kirlioğlu, "Kırıkkaleli hemşehrilerimizin çoğunluğu Başkent Ankara'da çalışıyor. Bunun için de maddi yönden ekonomik olan raybüsümüzü tercih ediyorlar. Bu, herkesi olduğu gibi bizleri de memnun ediyor." diye konuştu.

Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti. Vatandaşlar, "Allah devletimize zeval vermesin. Yollardaki sıkıntılarımız bitti, rahat bir yolculuk yapmaya başladık." dedi.

Aydın'da Trafik Kazası






Aydın'da Trafik Kazası,



Aydın'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Aydın'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Aydın-Denizli Karayolu'nda meydana gelen trafik kazası otomobilin motosiklete çarpması sonucu meydana geldi. Kazada otomobil sürücüsünün çarparak ölümüne sebebiyet verdiği kişinin yanında çalışan elemanı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde paketleme üzerine iş yeri bulunan F.M. ile yanında çalışan ve samimi arkadaş oldukları öğrenilen Ayhan Dayan, akşam mesai bitiminde birlikte alkol aldılar. İş yerinden sonra Aydın-Denizli yolu üzerine bulunan bir restorana geçip burada da bir süre kalıp alkol alan iki arkadaş sabaha karşı evlerine gitmek üzere vedalaşıp ayrıldı. U.D. kendisine ait otomobil ile yola çıkarken, elemanı da motosikletle Köşk ilçesinde bulunan evlerine dönmek üzere yola çıktılar. Köşk girişi Tariş karşısında U.M. önünde seyreden motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Ayhan dayan (39) hayatını kaybetti. Bir süre sonra güvenlik güçlerine teslim olan U.M.'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi. - AYDIN



Alanya'da Kayıp Arama Operasyonu



Alanya'da Kayıp Arama Operasyonu,

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünden beri kayıp olan zihinsel engelli 65 yaşındaki Mevlüt Girenes'in bulunması için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dünden beri kayıp olan zihinsel engelli 65 yaşındaki Mevlüt Girenes'in bulunması için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Büyük Hasbahçe Mahallesi, Mamadı mevkiinde kardeşleri Gülderen, Zahide ve Hüseyin Girenes ile birlikte yaşayan zihinsel engelli Mevlüt Girenes, dün saat 07.00'de evden ayrıldı. Melüt Girenes'in yakınlarınınhaber vermesi üzerine dün akşam saatlerinde çevrede arama çalışması başlatan polis, sonuç alamadı. Arama çalışmaları, bu sabahtan itibaren Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı devriye ekipleri, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi, Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı iz arama köpeği 'Ezel' ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla yeniden başladı.

1990 YILINDA DA KAYBOLDU

Mevlüt Girenes'in kız kardeşi Zahide Girenes, ağabeyinin hayatından endişe ettiklerini söyledi. Ağabeyinin şeker, tansiyon ve kalp hastası olduğunu belirten Zahide Girenes, "Hiçbir sorunu yoktu. Kaybolmadan önceki akşam televizyon izledi ve yattı. Sabah kalktı, üzerini giyinmiş ve çıkmış. 1990 yılında da kaybolmuştu, ama aynı gün bulmuştuk" dedi.Ekiplerin arama çalışmaları sürerken, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri çevredeki Mobesse ve güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. - Antalya / Alanya

Din Görevlilerine Ramazan Ayı'nda Yapılacak Çalışmalar Anlatıldı


Din Görevlilerine Ramazan Ayı'nda Yapılacak Çalışmalar Anlatıldı,

Adıyaman Müftülüğü tarafından camilerdeki din görevlilerine Ramazan Ayı'nda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Adıyaman Müftülüğü tarafından camilerdeki din görevlilerine Ramazan Ayı'nda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Müftülük Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, özellikle camilerin temizliğine işaret ederek, etkinliklerin kapsamını anlattı.

Müftü Yardımcısı Musa Çitçi, din görevlilerine yönelik şu konuşmayı gerçekleştirdi:

"Ramazan öncesinde camilerin ve müştemilatının küf, koku, bakteri üretmeyen ve hijyene aykırı olmayan bir yöntemle temizlik ve bakım yapılacak, vatandaşların ibadetlerini huzur içinde yerine getire bilmeleri için her türlü tedbir alınacaktır. Hoparlörlerin ses düzeyinin, ezanın çevresinde duyulmasını sağlayacak fakat yakın komşularının da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması temin edilecektir. Minarelerdeki kandiller Ramazan Ayı boyunca iftar vaktinde yakılacak imsak vaktinde söndürülecektir. Sakal-ı Şerif bulunan camilerde Ramazan Ayı'nda ziyaret günleri tertiplenebilecektir. Camilerdeki vaaz, irşat, mukabele gibi programlar cami panosuna asılarak ilan edilecek, toplumun her kesimine çeşitli yollarla duyurulacaktır. Çeşitli sebeplerle görevlisi bulunmayan camilere imkanlar ölçüsünde görevli temin edilecektir.

Ramazan Ayı'nı tatil yörelerinde, sahil sitelerinde ve yaylalarda geçiren vatandaşlarımız ile göçmen tarım işçilerinin ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getire bilmeleri, çocuklarına yaz kuran kursu düzenlene bilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. Camilerde kadınların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır. Engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli tedbirler alınacak ve bu camiler duyurulacaktır. Çocukların camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecektir. Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacaktır. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle il ve ilçelerde en az bir camii Kadir Gecesi'nde sabah namazına kadar açık bulundurulabilecektir.

İmam- Hatipler namazlarda Ta'dil-i erkana mutlaka riayet edecekler ve teravih namazlarını hızlı kıldırmayacaklardır. Yerel şartlar ve cemaatin durumu dikkate alınarak teravih namazları iki rekatta veya dört rekatta bir selam vermek suretiyle kıldırılacaktır. Sabah ezanları diyanet takvimine göre imsak vaktinde her camide aynı anda okunacaktır. Akşam ezanları iftar vaktinde okunacak ve camilerde akşam namazı kıldırılacaktır. İmkanlar ölçüsünde bazı camilerde hatm-i şerifle teravih namazı kıldırılması sağlanacak ve hatimle teravih namazı kılınacak camiler önceden cemaate duyurulacaktır." - ADIYAMAN

Diyarbakır'da Sağanak Yağış



Diyarbakır'da Sağanak Yağış,



Diyarbakır'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi.


Diyarbakır'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. 

Diyarbakır'da, sabah saatlerindeki güneşli hava yerini yağmura bıraktı. Aniden bastıran yağmur nedeniyle sokakta bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, Diyarbakır'a Haziran ayının ortasında yağmur yağdığını görmediklerini, güneşli havanın bir anda yerini yağmura bırakmasına şaşırdıklarını söyledi. 


Meteorolojiden alınan bilgilere göre, yağmurlu havanın akşam saatlerinde kenti terk edecek, bölge yarından itibaren sıcak havanın etkisine girecek. - DİYARBAKIR

Duran Adamlar Kadıköy'de





Duran Adamlar Kadıköy'de,


Gezi Parkı eylemlerine destek için Taksim'de başlayan "duran adam" protestoları Kadıköy'de de gerçekleşti.
Gezi Parkı eylemlerine destek için Taksim'de başlayan "duran adam" protestoları Kadıköy'de de gerçekleşti.
 
 

Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla dün akşam Taksim Meydanı'nda hareketsiz saatlerce durarak eylem yapan gruptan sonra, bir "duran adam" protestosu da Kadıköy'de gerçekleşiyor. Sabah saatlerinde Altıyol'da bulunan Boğa Heykeli önüne gelen 20 yaşındaki Alican Birteksöz, sosyal medyadan gördüğü, Taksim'deki "duran adam" eylemini gerçekleştirmeye başladı. Bir süre sonra Birteksöz'ü gören başka vatandaşlar da eyleme destek verdi. Bir vatandaş elinde Türk bayrağı tutarak hareketsiz beklerken, bazılarıysa kitap okudu. Eylem çevredeki vatandaşların da ilgisini çekerken bazı vatandaşlar "duran adamlar" ile fotoğraf çektirdi. Bazılarıysa alkışla destek olmaya çalıştı.
 

Eylemcilere şu ana kadar herhangi bir müdahale olmazken, sayıları 10'u bulan eylemciler protestolarına devam ediyor. - İSTANBUL

Boğulan Çocuklardan Birinin Cesedine Ulaşıldı





 
 
Çorum'un Kargı ilçesinde otomobilin Kızılırmak Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan 2 kardeşten Furkan Yağlıoğlu'nun (9) cesedine ulaşıldı.
Çorum'un Kargı ilçesinde otomobilin Kızılırmak Nehri'ne düşmesi sonucu kaybolan 2 kardeşten Furkan Yağlıoğlu'nun (9) cesedine ulaşıldı.
 
 


Amasya'dan İstanbul'a giden Aslan Yağlıoğlu (37) yönetimindeki 05 FN 280 plakalı otomobil, Kızılırmak Nehri kenarından geçtiği esnada nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı nehre uçmuş ve Furkan Yağlıoğlu (9) ve kardeşi Gürkan Yağlıoğlu (5) ise kaybolmuştu.
 
 

Sabah saatlerinde başlayan arama çalışmaları neticesinde nehir sularının sürüklediği otomobil ve içerisindeki çocuk bulunarak kıyıya çıkartıldı. Suda kaybolan ve henüz bulunamayan Gürkan Yağlıoğlu'nu (5) ise arama çalışmaları sürüyor.
5 Uzman Çavuşa Tecavüz Soruşturması!




5 Uzman Çavuşa Tecavüz Soruşturması!,






Bingöl'de, 16 yaşındaki kız çocuğuna 2 yıl önce cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 5 uzman çavuş hakkında soruşturma başlatıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, 16 yaşındaki E.A. adlı kız çocuğuna 2 yıl önce cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 5 uzman çavuş hakkında soruşturma başlattı. E.A.'nın suç duyurusu ile ortaya çıkan olayla ilgili tutuklanan 4 uzman çavuş, bir üst mahkemeye yapılan itiraz ile serbest bırakılırken, soruşturmada gizlilik kararı alındı.
 
 

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde oturan 16 yaşındaki E.A, yaklaşık geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçarılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirterek, söz konusu kişilerden şikayetçi olduğunu belirtti. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan 4 uzman çavuşun bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.
 
 

Bingöl'de yaşandığı iddia edilen ve soruşturma konusu olan ve cinsel istismar ve tecavüz iddiaları ile ilgili E.A'nın avukatı Canan Çakabay, savcılığın olayı titizlikle araştırdığını ve soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındığı için soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmediklerini söyledi. Avukat Çakabay, müvekili için de savcılıktan koruma isteminde bunduklarını belirtirek, bu yöndeki taleplerininde kabul edilmesini umut ettiklerini söyledi. - Bingöl


Çorum'da Irmağa Uçan Otomobil




Çorum'da Irmağa Uçan Otomobil (2), İbrahim Küçük, Mehmet Aslan





Çorum'un Kargı ilçesinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak Kızılırmak nehrine uçan otomobilde bulunan çocuklardan birisinin cesedine ulaşıldı.
Çorum'un Kargı ilçesinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak Kızılırmak nehrine uçan otomobilde bulunan çocuklardan birisinin cesedine ulaşıldı.
 
 

Edinilen bilgilere göre, Amasya'nın Suluova ilçesinden İstanbul'a giden Mehmet Aslan Yağlıoğlu (37) yönetimindeki 05 FN 280 plakalı otomobil, sabah saatlerinde Hacıhamza beldesi girişinde geldiği sırada lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak Kızılırmak nehrine uçmuştu. Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Aslan Yağlıoğlu ve eşi Neslihan Yağlıoğlu kurtulurken, 9 yaşındaki Furkan Yağlıoğlu ve 5 yaşındaki Gürkan Yağlıoğlu kaybolmuştu.
 
 

Olayın ardından bölgeye sevk edilen Çorum ve Amasya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Samsun'dan dalgıç polis ekibi, Osmancık İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler nehirde arama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 6 saat süren arama-kurtarma çalışmalarının ardından Yağlıoğlu ailesinin içinde bulunduğu otomobil nehre uçtuğu yerin 5 metre ilerisinde bulundu. Arama kurtarma ekipleri otomobilin yanı sıra 9 yaşındaki Furkan Yağlıoğlu'nun da cansız bedenine ulaşılırken, minik Gürkan'a ise ulaşılamadı.
 

Sudan çıkarılan çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Kargı İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nehirdeki otomobil ise çekici yardımıyla sudan çıkarıldı. Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç ve Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Hacıhamza beldesine giderek arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.
 

Nehirde kaybolan minik Gürkan'ı arama çalışmaları halen devam ediyor. - ÇORUM




Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir'de Başladı






Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması Davası Eskişehir'de Başladı, Kürşat Karacabey, Metin Feyzioğlu, Ekrem Demiröz, Tuncay Aydın, Veysel Özbay, Tarık Aydın, Ali Duran






Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'deki Askeri Mahkeme'de başladı.
Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayının tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'deki Askeri Mahkeme'de başladı. Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da izledi. Feyzioğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Afyonkarahisarda meydana gelen olay geçiştirilecek bir olay değildir. Devlete emanet edilen gencecik evlatlarımız şuanda sebebi bilinmez bir şekilde bizden kopartılmıştır" dedi.
 
 
 

Geçen yıl 5 Eylül tarihinde Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihinde Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı, 51 yaşındaki Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı 44 yaşındaki Ali Duran ve Üsteğmen 31 yaşındaki Tarık Aydın'ın sanık olarak yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.
 
 

ŞEHİT YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ
 
 

Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı içeisinde bulunan Askeri Mahkeme'deki duruşma için sabah erken saatlerde tutuksuz sanıklar ile 50 kadar şehit yakını, yaklaşık 20 kadar avukat hava üssüne geldi. Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu'nun de izlediği duruşmada ilk olarak askeri savcılığın olayla ilgili hazırladığı 40 sayfalık iddianeme okundu. İddianamde görgü tanıklarının patlama anını anlatan ifadeleri sırasında bazı şehit yakınları fenalaştı. Rahatsızlanan şehit yakınlarına duruşma salonu dışında sağlık görevlileri müdahalede bulundu.
 
 
 

İddianamede tutuksuz 3 sanık subay için 'Bilinçli taksirle 1'den fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 22.5'ar yıl hapis cezası ile patlama sonucu oluşan 13 milyon 594 bin 114 liralık hazine zararının karşılanması isteniyor.
 
 
 

FEYZİOĞLU: GEÇİŞTİRİLECEK BİR OLAY DEĞİLDİR
 
 
 

Askeri mahkemedeki duruşmayı bir süre izledikten sonra duruşma salonundan ayrılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Feyzioğlu duruşmayı kendisiyle birlikte Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Kürşat Karacabey, Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz'ün de izlediğini belirterek şöyle dedi:
 
 
 

"25 şehidimizin davası bugün Eskişehir'de başladı. Afyonkarahisar'da meydana gelen olay geçiştirilecek bir olay değildir. Devlete emanet edilen gencecik evlatlarımız şu anda sebebi bilinmez bir şekilde bizden kopartılmıştır. Türkiye Barolar Birliği, Eskişehir Barosu ve Bursa Barosu yönetim kurulunun almış olduğu kararlara dayanarak biz de en üst düzeyde bu duruşmayı izlemeye geldik. Amacımız; hem kamuoyunu hem de şehitlerimizin ailelerinin vicdanlarını rahatlatacak şekilde en titiz kovuşturmanın yapılması ve adaletin tecelli etmesidir. Evlatlarımızı geri getirmek mümkün değil ama sorumluları bulmak için hepimizin çaba harcaması lazım. Hem bir daha olmaması için, hem de bir sabotaj ise veya her neyse bunun ortaya çıkartılması için hangi düzeyde sorumluluk doğması gerekiyorsa o düzeyinde ortaya çıkartılması gerekir kanaatindeyiz. Adil bir yargılama yapılacağını umut ediyoruz. Düzgün bir şekilde başladı duruşma. Bu şekilde de öyle ümit ediyorum ki devam edecektir. Şu aşamada bunu kamuoyunun gündemine taşımak ve orada tutmaktır bizim görevimiz. Elbette adil yargılamanın sağlanması amacıyla ve dolayısıyla adaletin sağlanması amacıyla."

Melikgazi Belediye Personeline Kalp Hastalıkları Anlatıldı





Melikgazi Belediye Personeline Kalp Hastalıkları Anlatıldı, Memduh Büyükkılıç



Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kalp hastalıkları konusunun işlendiği Sağlık Semineri isimli söyleşi ile belediye çalışanlarına kalp, rahatsızlıkları, belirtileri ve tedavisi konusunda bilgilendirildiğini ve bilinçlendirildiğini...
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kalp hastalıkları konusunun işlendiği Sağlık Semineri isimli söyleşi ile belediye çalışanlarına kalp, rahatsızlıkları, belirtileri ve tedavisi konusunda bilgilendirildiğini ve bilinçlendirildiğini bildirdi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi çalışanlarına güncel sağlık konuları hakkında bireylerin bir bakıma ön sağlık bilgisi verildiğini merak ettikleri soruların cevaplarını uzman hekimlerden öğrendiklerini belirtti.

Halk, aile ve birey sağlığına büyük önem verdiklerini ve özelikle çalışanların gerek beden sağlığı gerek ise moral ve motivasyon amacı ile sabah doğa sporları yaptıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
 

"Melikgazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen sağlık seminerine belediye çalışanları iştirak ettiler. Çalışanlarımıza büyük değer ve önem veriyoruz. Çünkü örnek ve referans belediye başarısında onların alın teri ve emekleri bulunmaktadır. Bu sağlık seminerinde Kalp ve Damar Cerrahı Op.Dr. Mustafa Kırman ile Kardiyoloji Uzmanı Dr. Vedat Öner tarafından bilgiler verildi. Uzman doktorlar kan dolaşımı, kalbin yapısı, çalışma sistemi, rahatsızlık sebepleri, hastalıktan korunma yolları, kalp ameliyatı, anjiyo tedavisi, tedavisi süresi ve kontrolü gibi konularda slayt gösterileri eşliğinde belediye çalışanlarını hem bilgilendirdiler hem de bilinçlendirdiler. Sağlık Semineri soru ve cevap şeklindeki bölüm ile sona erdi." - KAYSERİ

Haziran Ayındaki 4 Seçim Anketi



Haziran Ayındaki 4 Seçim Anketi,




Son bir ayda yapılan 4 seçim anketinde birbirinden farklı sonuçlar ortaya çıktı.
Türkiye Haziran ayını Taksim Gezi Parkı olaylarıyla geçirdi. Anket şirketleri gündemin yoğun olduğu bu ayda yaptıkları anketlerle gündemi analiz ettiler.
Pollmark, Andy-Ar, ORC ve Metropoll araştırma şirketlerinin yaptıkları anketlerin sonuçlarında AK Parti'nin yüzde 50'nin üstünde olduğu anket de var, yüzde 35 gösteren de..
 

İşte o şirketlerin anket sonuçları
 

POLLMARK
 

Pollmark anket sonucuna göre AK Parti yüzde 51, CHP yüzde 22, MHP ise yüzde 14 oy alıyor.
 

ANDY-AR

Andy-Ar anketine katılanların yüzde 49,6'sı hafta sonu seçim olsa AK Parti'ye oy vereceklerini belirtirken, CHP'nin oy oranı yüzde 23, MHP'nin oy oranı ise yüzde 15 oldu.
 

ORC
 

ORC'nin Haziran ayı anketinde ise Ak Parti yüzde 41.5, CHP yüzde 26.8, MHP yüzde 12.6, BDP ise yüzde 5 oranında kaldı.
 

METROPOLL
 

Metropoll'ün yaptığı ankete göre bu pazar seçim olsa partilerin oy oranı şöyle;
Taksim Gezi Parkı'nda son durum (Gezi Parkı'nda bugün ne oldu?)






Gezi Parkı olaylarında bugün (Taksim Gezi Parkı),




Gezi Parkı olaylarıyla ilgili İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon başlatan polis çok sayıda adreste arama yapıyor.
Yasadışı örgütlere yönelik düzenlenen operasyonda şu ana kadar 25 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da 21 ilçede 100 eve baskın düzenlendiği iddia ediliyor.

İSTANBUL'DA BASKINLAR

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin desteğiyle sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, Beyoğlu, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere çok sayıda ilçede belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ANKARA'DA 26 AYRI ADRESE OPERASYON

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak polis ekipleri, 26 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri, Ankara'da 26 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Operasyonların Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylara karışan ve olayları yönlendirdikleri iddia edilen kişilere yönelik olduğu öğrenildi.

Operasyonları halen sürdüğü ve şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı bildirild
 
Arabaların Papucunu Dama Attı
 
 
 
Arabaların Papucunu Dama Attı, Kıvanç Tatlıtuğ
 
 
 
 
Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, geçtiğimiz gün Bebek'te motoruyla gezerken görüntülendi.
Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, geçtiğimiz gün Bebek'te motoruyla gezerken görüntülendi. Bu aralar lüks arabalarını bırakıp sürekli motoru ile görülen Tatlıtuğ'un geçici plakayla dolaşması da dikkatlerden kaçmadı.
Alman Gazetesinden Erdoğan'a Hakaret





Alman Gazetesinden Erdoğan'a Hakaret, Başbakan Tayyip Erdoğan, Ertuğrul Özkök, Angela Merkel, Claudia Roth, Bülent Arınç





Türkiye'de devam eden olaylar Almanya'da da gündemin ilk sıralarında yer alırken, ülkenin önde gelen gazeteleri provokatif yayınlarını sürdürüyor.
Türkiye'de devam eden olaylar Almanya'da da gündemin ilk sıralarında yer alırken, ülkenin önde gelen gazeteleri provokatif yayınlarını sürdürüyor. Bild gazetesi Başbakan Erdoğan için "beton kafalı Erdoğan" dedi.

Erdoğan için ağır hakaretlerde bulunan gazete, Ertuğrul Özkök'ün de Türkiye'deki olaylarla ilgili yorumuna yer verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan için "beton kafalı Erdoğan" diyen gazete devamında da "Şimdi de hükümeti göstericileri orduyla tehdit etti." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ifadelerini çarpıtarak aktaran gazete; göstericilere karşı ordunun devreye sokulacağı imasında bulundu.

Daha önceki haberlerinde Türkiye'de polisin doktorları bile gözaltına aldığı iddiasını Alman okuyucularına aktaran gazete, Başbakan Angela Merkel'in de gösterileri izlerken şoke olduğunu belirtti.

Gazete daha önceki bir haberinde de "Bütün Türkiye yanacak mı?" diyerek olayları provoke etmişti.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un da Taksim'deki olaylarda biber gazına maruz kaldığını aktaran Bild gazetesi, Türkiye'nin Avrupa Biriliği'ne üyeliği ile ilgili de anket başlattı.
Beşiktaş'tan Ronaldinho'ya Çılgın Teklif!




Olağanüstü kongrenin ardından transfer bombalarını patlamaya hazırlanan Beşiktaş'ta, Ronaldinho'ya müthiş bir teklif gitti.
Beşiktaş'ta Olağanüstü kongrenin ardından 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho'ya teklif yaptıklarını açıklamıştı. Transferin detayları ortaya çıkarken, Beşiktaş'ın Ronaldinho'ya rekor bir teklif yapıldığı iddia edildi.
 
 

Kartal, Brezilyalı'nın menajerine şu teklifi yaptı: Her yıl için 4 milyon Euro garanti para, sözleşme 2 yıllık. 4 milyon Euro'luk imza parası. 2 yıl sonunda Beşiktaş, isterse 2 milyon Euro verip sözleşmeyi uzatacak. Sambacı'ya iki yıl için 12 milyon Euro teklif edildi.
 

YÖNETİMDEN SEZONUN İLK FEDASI...
 

Bu paranın 4 milyon Euro'sunu kulüp ödeyecek. İmza parasını yöneticiler verecek. Sambacı teklifi kabul ederse, Mineiro'nun sözleşmesindeki 'Avrupa'ya transfer halinde bonservis ödenmez' kuralı ile Roni Kartal olacak.
Nihat Doğan Melih Gökçek'e Meydan Okudu




Nihat Doğan Melih Gökçek'e Meydan Okudu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Nihat Doğan



Nihat Doğan'dan Melih Gökçek'e: 30 dakikada siyasi hayatınızı bitirmezsem namerdim.
Geçtiğimiz günlerde canlı yayında tartışan Melih Gökçek ve Nihat Doğan bir kez daha karşı karşıya geldi.
 

Melih Gökçek, Habertürk canlı yayınında Nihat Doğan'a attığı tweet nedeniyle çıkışınca Doğan canlı yayına telefonla bağlanarak Melih Gökçek'e cevap vermişti. Nihat Doğan, "Başkanım bu kamu mallarına sahip çıktığınız kadar bu halka da sahip çıkın. Lütfen bir orta yol bulun.' diyerek Melih Gökçek'e yüklendi. Melih Gökçek ise Nihat Doğan'a "Bilmediğin konularda bir daha tweet atma." dedi.
 

"30 DAKİKADA SİYASİ HAYATINI BİTİRMEZSEM NAMERDİM"
 

İşte ikili arasındaki bu atışma twitter'da devam ediyor. Nihat Doğan bugün attığı tweet'le Gökçek'e meydan okudu. Gökçek'in oğlunun kanalında düello teklifinde bulunan Doğan, Gökçek'e "30 dakikada da siyasi hayatınızı bitirmezsem namerdim." dedi.
 

İşte Doğan'ın attığı o tweet
 

Nihat Doğan ‏@NihatDogan_ND 18m
@06melihgokcek sizin kanalınızda oğlunuz Osman'ın moderatörlüğünde canlı yayında kapışalım.30 dk da siyasi hayatınızı bitirmezsem namerdim.
Sendikacıların Eylemine Esnaf Tepkisi




Sendikacıların Eylemine Esnaf Tepkisi






Taksim'e yürümek için Halaskargazi Caddesi üzerinde toplanan eylemcilere esnafı tepki gösterdi.
DİSK'in Şişli'deki binası önünde toplanarak, Halasgargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen gruba, polis engel oldu.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB adına yapılan ortak basın açıklamasının ardından, gruptakilerin bir bölümü dağılırken, bir bölümü "Taksim'e yürümek istiyoruz" ve "Kahrolsun sendika ağaları" şeklinde sloganlar attı.

DİSK'in Şişli'deki binasının önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Halasgargazi Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Halasgargazi Caddesi ile Ergenekon Caddesi'nin kesiştiği noktada,  polis ekipleri 2 adet TOMA ve 1 de jandarma TOMA'sı ile önlem aldı. Polise yakalaşık 200 metre kala duran grup, burada bir süre sloganlar attı. Daha sonra eyleme katılan  DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türk Tabibleri Birliği) ve TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) adına, TTB Genel Başkanı Özdemir Aktan basın açıklaması yaptı.

KAHROLSUN SENDİKA AĞALARI

CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Musa Çam'ın da destek verdiği eylem, katılımcıların bir süre daha slogan atmasıyla sona erdi. Basın açıklamasının ardından eylemin sonlandırıldığının açıklanması üzerine, gruptakilerden bazıları tepki gösterdi. "Biz Taksim'e kadar yürümek istiyoruz. Açıklama burada bitirilemez" diyen gruptakiler, bir süre "Kahrolsun sendika ağaları" şeklinde slogan attı.

ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Grup daha sonra Halasgargazi Caddesi'nde oturma eylemi başlattı. Yarım saatten fazla oturma eyleminin bitmesini bekleyen polis, gruba eylemi bitirmesi için anons yaptı. Göstericilerin eylemi bitirmemesi üzerine, polis ekipleri tazyikli suyla gruba müdahale etti. Gruptakiler ise polise taş ve havai fişek attı. Göstericilerin bazıları Rumeli Caddesi'ne kaçtı. Burada taş atmaya devam eden göstericilere Osmanbey esnafı tepki gösterdi.

Bazı vatandaşların evlerinin penceresinden, "Bu ülkeyi kimse bölemez" diye bağırdığı, bazı esnafların da eylemcileri kovaladığı görüldü. Eylemcilerin kaçması üzerine, esnaftan bazıları da, "Recep Tayyip Erdoğan ve polise kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan attı. Polis ekiplerinin Halasgargazi Caddesi üzerindeki bekleyişi sürerken, trafik normale döndü.

KESK ÜYELERİNİN EYLEMİ

Çoğunluğu KESK üyelerinden oluşan bir başka grup ise Taksim'e yürümek için Tünel bölgesinde toplandı. Polis, grubun Taksim'e çıkmasını engellemek için barikat kurdu. Bu esnada oturma eylemi yapan eylemciler, sloganlar attı. Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de eylemcilere destek verirken,  grubun  temsilcileri polisle görüştü. Polis, gruptan basın açıklamasını yaptıktan sonra dağılmasını istedi. Grup bir süre daha sloganlar atmaya devam etti. KESK İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosun tarafından okunan basın açıklamasının ardından, grup dağıldı.
Survivor'dan Elenen İsim Belli Oldu



Survivor'dan Elenen İsim Belli Oldu, Acun Ilıcalı, Ümit Karan




Survivor'da kim elendi?
Survivor'da elenen isim açıklandı. Survivor 2013 Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında bu haftanın elenen ismi belli oldu.

Survivor'da elenen ismi Acun Ilıcalı açıkladı. Survivor'da Cengiz mı Doğukan mı elenecek sorusu cevabını buldu.

Survivor Ünlülüler Gönüllüler yarışmasında bir isim daha elendi. Survivor Ünlüler Gönüllüler'in bu haftaki elenen ismi Ünlülerden Cengiz oldu. Yapımcılığını Acun Ilıcalı'nın üstlendiği Survivor 2013 Ünlüler-Gönüllüler yarışmasına bir isim daha veda etmiş oldu. Cengiz'in elenmesi sonrasında Survivor adasında Ümit Karan, Murat, Hilmi Cem, Doğukan kaldı.

Survivor'un Pazar akşamı yayınlanan bölümde dokunulmazlık yarışması sonrasında yapılan oylama sonucunda Cengiz ve Doğukan SMS oylamasına kalmıştı.

Halkın verdiği oylar sonucu adaya veda eden gönüllü isim Cengiz oldu.

"Başbakanın Kaygıları olabileceğini tespit ettim"




'Başbakanın Kaygıları olabileceğini tespit ettim'




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ile ilgili TÜSİAD başkanı ile kritik bir görüşme yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları ile ilgili kritik bir görüşme yaptı. Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ı kabul etti.

Erdoğan'ın, eylemlerin arkasında faiz lobisinin bulunduğunu açıklaması ve Türkiye'deki bazı sermaye gruplarını açıktan eleştirmesi nedeniyle dikkatlerin çevrildiği görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Muharrem Yılmaz, ekonomik istikrar, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü ve yeni anayasa mesajları verdi. Yılmaz, Türkiye'ye şiddet ve terörün geri gelmesini istemediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Muharrem Yılmaz, "Sayın Başbakanı yönetim kurulumuzla birlikte ziyaretimizde, diyalog içinde olma konusunda bir anlayış birliği tesis etmiştik. Bu çerçevede bugün kendilerini ziyaret ederek bu diyalog anlayışının gereğini yerine getirdik. Yararlı bir toplantı oldu. Hem güncel konularla ilgili Sayın Başbakan'la gerekli değerlendirmeleri yapma fırsatı bulduk hem de ekonomimizin ulaştığı seviyede, kurumlarıyla, kurallarıyla, piyasasının derinliğiyle hiç birimizin korkmasına gerek olmayacak bir güçte olduğunu birlikte tespit ettik." dedi.

Türk ekonomisinin bugününün de geleceğinin de herkesin güven duyacağı bir seviyede olduğuna dikkat çeken TUSİAD Başkanı, "Bu bakımdan ekonomiyle ilgili kaygılarımız olmadığına göre ekonomide sağladığımız bu itibarın aynı şekilde ülkemizin toplumsal yaşamında, demokrasisinde sağlanması için eksiklerimiz varsa bu konuda da gereken adımların atılmasıyla ilgili görüşlerimizi ifade ettik. Sayın Başbakan, hukukun üstünlüğü ve katılımcı demokrasi noktasındaki çözümüyle güncel yaşadığımız olayları bu yöndeki çözüm açılımıyla bu konudaki inancını ifade etmişlerdi. Zannediyorum bunun çerçevesinde Türkiye'nin demokrasi alanındaki eksiklerinin giderilmesiyle yeni bir anayasa sürecini yaşadığımız bugünlerde hem çözüm sürecini rahatlatacak, kolaylaştıracak, sonuca ulaştıracak hem Türkiye'nin 21. yüzyıla uygun bir demokratik standartlar seviyesine ulaşmasını sağlayacak bir anayasayı beklediğimizi umut ettiğimizi kendilerine aktardım. Bu konuda onun da katılımcı demokrasi ve hukukun üstünlüğü anlayışıyla memleketin önündeki meselelerine çözüm getirmeye çalıştığını görmekten duyduğum memnuniyeti ifade ettim." şeklinde konuştu.

FAZİ LOBİSİ

Bir gazetecinin görüşmede faiz lobisinin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine de Yılmaz, "Faiz lobisiyle ilgili kavramda Sayın Başbakan'ın ekonomide ulaştığımız istikrarı tehlikeye düşürebilecek piyasa ekonomisinin kural ve düzenin bozulmasına sebep olabilecek gelişmelerle ilgili kaygıları olabileceğini tespit ettim. Ancak Türkiye'deki düzenleyici ve denetleyici kurumların gerçekten ekonominin geleceğiyle ilgili sağlam bir altyapı olarak güvenebileceğimiz kurumlar olduğunu tespit ettik. Bu alanda bir eksiklik varsa bu kurumların bunu ele alacaklarını ifade ettik. Zannediyorum bu konuyla ilgili kaygılarını Sayın Başbakan'ın tabi Türkiye'nin ekonomik istikrarının bozulmayacağı yönündeki kaygılardan kaynaklandığını düşünüyorum." cevabını verdi.

DIŞ BAĞLANI VAR MI?

Olayların dış bağlantısı olduğu düşünüp düşünmediği de sorulan TUSİAD Başkanı, "Ben böyle bir istihbaratın sahibi değilim. Bu konuda bir değerlendirme yapmak istemem. İç bağlantısı, dış bağlantısı ama bunu Türkiye'nin bir an önce katılımcı demokrasi ile ve hukukun üstünlüğü ile çözülecek sorunları olduğunu görüyorum. Demokratik standartları yükselttikçe tabi ki Türkiye'nin sorunlarını çözeriz ve eğer dışarıdan da etki olacaksa o etkilerin amacına ulaşamamasını sağlarız. Kendi demokratik standartlarımızı yükseltmek, kendi demokrasimizi geliştirmek bizi güçlendirir. Eğer bir dış etki varsa o etkileri de etkisizleştirir." dedi.

Bazı firmaların boykot edildiği şeklindeki haberler de hatırlatılan Muharrem Yılmaz, "Böyle bir konu gündeme gelmedi boykot olduğunu da düşünmüyorum ben. Bunlar ele alaınabilecek seviyede konular olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

Bunun üzerine bazı firmaların eyleme destek verdiği gerekçesiyle hatta eylemin sponsoru olduğu gerekçisiyle eleştirildikleri ve Başbakan Erdoğan'ın hukuksal olarak hesabını soracakları şeklindeki beyanatı hatırlatılan Yılmaz, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan bunları hukuk yoluyla eğer hukuka aykırı eylem içerisinde olan varsa hukukun bunu çözmesi gerektiği kanaatinde olduğunu düşünürüm çünkü kendileri bu konunun çözümünü hukukun üstünlüğüne dayandırarak ele almışlardır."

Başbakan Erdoğan'ın görüşmede iş dünyasından bu sürece yönelik bir talebi olup olmadığı sorulan Muharrem Yılmaz, "Ben bir kurumu temsil ediyorum. TUSİAD kurum olarak Türkiye'de piyasa ekonomisinin tüm kural ve kurallarıyla çalışmasını Türkiye'de refahın artırılmasını Türk toplumsal hayatının geliştirilmesini refahın güvencesi olacak demokratik standartların geliştirilmesini ister. TUSİAD'ın bu çalışmaları çerçevesinde bu olaylara yön verebilecek faaliyetleri olacaksa veya bir eksiklik varsa Türkiye'nin demokrasisinde ekonomisinde bunların giderilmesi için bir tamamlayıcı katkımız olacaksa bugüne kadar olduğu görev yapmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum." dedi.

Son olarak Gezi Parkı olaylarını nasıl değerlendirdiği de sorulan TUSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz bütün bu olaylara Türkiye'de toplumun demokratik katılım kanallarından ülkesinin şehrinin semtinin meselelerine sahip çıkmanın ötesinde bir yere gitmesine sıcak bakmıyoruz. Yani yakıp yıkmak kırmak dökmek şiddet arınmaya çalıştığımız terör ve şiddet geri gelmemeli. bunları tabi ki kınıyoruz benimsemiyoruz ama bunlar hiçbir zaman toplumun katılımcı iradesine de engel olamamalı. Türkiye'nin olgunlaşması gelişmesi bireylerin daha güçlendikleri devlet birey ilişkisinde bireyin öne çıktığı bir demokrasi gelişimi ile olabileceğini sizlere ifade etmek isterim. devlet birey ilişkilerinde bireyi öne çıkartan bireyin katılımcı taleplerini karşılayan bir olgunlaşma içerisinde ilerlememiz lazım. ekonominin de güvencesi bu olacak refahın da güvencesi bu olacak. Herşeyin geleceğin de güvencesi