25 Temmuz 2015 Cumartesi

HDP'nin gazetesi Türkiye'yi tehdit etti


HDP'nin gazetesi Türkiye'yi tehdit etti


-’nın gazetesi Özgür Gündem, devletin tüm toleransına ve çözüm sürecinin sabote edilmemesi için gösterdiği tüm gayretlere rağmen PKK’nin yeniden terör eylemlerine başlamasını gözardı ederek yine Türkiye’yi tehdit etti. Kandil’den gelen uyarıları dikkate alan HDP’nin gazetesi Özgür Gündem’de bugün yine tehdit, kan ve savaş dili hakimdi.

Türkiye, Daeş ve 'ya yönelik gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonları konuşuyor. 'nin gazetesi Özgür Gündem, devletin tüm toleransına ve çözüm sürecinin sabote edilmemesi için gösterdiği tüm gayretlere rağmen PKK'nin yeniden terör eylemlerine başlamasını gözardı ederek yine Türkiye'yi tehdit etti. Kandil'den gelen uyarıları dikkate alan HDP'nin gazetesi Özgür Gündem'de bugün yine savaş dili hakimdi.

PKK'YI ELEŞTİREMEDİ TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ!
Güvenlik kuvvetlerinin, şehir merkezlerinde terör estiren eli silahlı teröristlere yaptığı müdahaleyi "savaş ilanı" olarak kabul ettiklerini yazan Özgür Gündem, PKK'lı teröristleri kınamak yerine HDP'li siyasetçilerin yaptığı gibi Türkiye'yi tehdit etmeyi tercih etti.

CANLI BOMBAYA DESTEK!
Şehir yapılanmasında PKK ile birlikte hareket eden DHKP-C'yi de savunan Özgür Gündem, eli kanlı örgüte yönelik operasyonu da eleştirdi. DHKP-C'nin güdümündeki Halkın Hukuk Bürosu avukatının açıklamasına geniş olarak yer verilen haberde, Bağcılar'da polis ile çatışmaya giren canlı bomba Günay Özarslan'ın öldürülmesini "infaz" başlığı ile okurlarına duyurdu.

DEVLET SİLAH BIRAKSIN
Devleti silah bırakmaya ve operasyonları durdurmaya davet eden Özgür Gündem, operasyonların fitilini ateşleyen ve aylardır bölgede terör estiren PKK'lı teröristler hakkında tek kelime yazamadı. Devletin geçmişte de bu tür operasyonlar yaptığını ve başarılı olamadığını yazan Özgür Gündem, güvenlik kuvvetlerini bölgede silah bırakmaya davet etti.

DAEŞ'E YAPILAN SALDIRIYI KINAMA İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Kobani saldırılarından bu yana "DAEŞ'e müdahale edilsin" çağrısı yapan, Suruç'ta yapılan DAEŞ saldırılarından Türkiye'yi sorumlu tutan Özgür Gündem, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki DAEŞ mevzilerini vurmasını sert şekilde eleştirerek yeni bir iki yüzlülük ve pişkinliğe imza attı. Bir yandan DAEŞ operasyonunu eleştirirken diğer yandan bu operasyonun göstermelik olduğunu yazan Özgür Gündem'in ne söylemek istediği anlaşılamadı.

SURUÇ'TAN YİNE DEVLETİ SORUMLU TUTTULAR
Devletin Türkiye sınırları içinde ve Suriye sınır ötesinde DAEŞ'e yönelik operasyonlarına rağmen Suruç'taki saldırılardan yine AK Parti iktidarını ve devletin güvenlik kuvvetlerini sorumlu tutan Özgür Gündem yine intikam çığlıkları attı. Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan Muzaffer Ayata imzalı köşe yazısında "kanlı katillere güvenliğimizi terkedemeyiz. Kendimizi savunmak en meşru hakkımız" ifadesine yer verildi.

Kaynak: sabah.com.tr

Davutoğlu'ndan önemli çözüm süreci açıklaması

  • Giriş Tarihi: 25.07.2015 11:53 Güncelleme Tarihi: 25.07.2015 13:23
Davutoğlu'ndan önemli çözüm süreci açıklaması

 , DAEŞ ve PKK operasyonlarında sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Davutoğlu, çözüm sürecinin devam edip etmeyeceği sorusunu da yanıtladı.

 Davutoğlu DAEŞ ve PKK operasyonlarından sonra açıklama yaptı.
Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;
DAEŞ mevzilerine 2. dalga operasyonu yapıldı.
Toplamda potansiyel tehdit olan 590 unsur gözaltına alındı.
PKK terör eylemlerine son vermedikçe her türlü tedbire başvuracağız.
Türkiye düzenini tehdit eden usurlara da cevap verilmesi gerekiyordu cevap verildi.
3 TERÖR ÖRGÜTÜ BİRDEN HAREKETE GEÇTİ
3 unsura dikkat çekiyorum. Türkiye 7 Haziran'da demokratik bir seçim yaşadı. Nerelerden talimat aldığı malum çevreler 3 terör örgütünü birden harekete geçirdi.

Bu operasyonların birinci amacı Türkiye'deki özgürlükleri korumaktır. Demokrasi ve özgürlük alanları korunacaktır. Kimsenin kamu düzenini sarsmaya izin vermeyeceğiz. 2. olarak, bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür.
7 HAZİRAN SONRASI 281 TERÖR EYLEMİ YAPILDI
7 Haziran'dan bu yana 121 silahlı saldırı 15 adam kaçırma 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. 5 asker ve polisimiz şehit edilmiştir. Teröre karşı alanı boş bırakamayız.
Suruç aldırısı demokrasiye yönelik bir saldırıydı. Partilerden ortak bildiri için talepte bulundum Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum onun dışında bu çağrıya destek veren olmadı.
Rüzgar eken fırtına biçer. Kamu düzenini tetdit edene gereken cevabı veririz. Bedeli ne olursa olsun müdahale ederiz. Herkes aklını başına alsın.
KOALİSYON ÇALIŞMALARI
Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.
Gün dayanışma omuz omuza verme günüdür. Tahammülümüz zorlanmamalı.
Dostluğumuz iyidir, düşmalığımız da şiddetli olur.
SORU-CAVAP
Barzani görüşmesi
NATO Genel Sekreteri ile Barzani ile de görüştüm. Bir saati aşkın bir durum değerlendirmesi yaptık. Türkiye'nin Kuzey operasyonları hakkında bilgi verdi. Sayın Barzani de Türkiye'nin bu operasyonları yapmakta haklı olduğunu söyledi. Sayın Barzani de bu operasyonların kesinlikle etnik bir nedeni olmadığını söyledi. Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini açıkladı.
İncirlik Üssü
Dost ve müttefik ülkelerle mutabakat sağlandı önümüzdeki günlerde bir takım düzenlemeler yapılacak.
Çözüm Süreci
Bizim için tarihi bir süreçtir. Geçmişteki bir çok acıların ortadan kaldırılmasını amaçlamıştır. Ve bir demokratikleşme hamlesi ile demokrasiyi en üst düzeye çıkarılması ve terör unsurlarının da sonlandırılmasını hedeflemişti. Silahlı unsurların sınır dışına çıkmaları gereken tarihlerde beklenen olmadı. Biz demokrasinin ilerlemesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. HDP'liler son derece samimiyetsiz. Askerimizi, ebemizi, işçimizi polisimizi kaçıracaksınız sonra barıştan bahsedeceksiniz. HDP karar vermeli bugün karar günüdür. Kudret ve şefkati aynı ölçüde kullanacağımızı herkes tarafından bir ülkedir.
'Barış Yürüyüşü'
Yürüyüş hakkı anayasal haktır herkes bu haktan faydalanabilir. Bunun için belirlenen alanlar vardır. Henüz izin alınmamışken organizasyon düzenlemek ve insanları izin almadan oraya toplamak ve trafiği aksatmak kimsenin hakkı değildir. Önceden izin almadan ve güvenlik tedbirleri alınmadan kimse gösteri yapamaz.
Meclis'in toplantıya çağırılması
Umarım genel başkanlarımız mutabık kalır biz de bundan memnun kalırız. Çağrıya olumlu yaklaşıyoruz.

KAYNAK: SABAH

Paralel yapı PKK‘dan daha tehlikeli

  • Giriş Tarihi: 25.07.2015 12:00 Güncelleme Tarihi: 25.07.2015 12:07
Paralel yapı PKK‘dan daha tehlikeli

Şanlıurfa Ceylanpınar'da şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın cenaze töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, paralel ihanetin detaylarını AKŞAM’a anlattı:


MUSTAFA HOCA İSTEMİŞ 


"ya mensup oldukları tespit edilen 4 memurun tayinini çıkardım. Bunlardan birisi benden randevu istedi, geldi. Korkuyor. 'Bu plaka tanıma sistemiyle ilgili yazı geldi. Hâlâ açmadılar. Şube müdürüne cemaat evinde Mustafa Hoca'ya sorduk o da açmayın' dedi şeklinde olayı anlattı. Mustafa Hoca dedikleri ise Siverek'te bulunan bir emniyet imamıymış."

İSTİHBARAT GİZLEDİLER
"Fethullahçı İstihbarat Şube Müdürü Pakistan'a gittiğinde şubeye onlardan olup da ayrı görünen derecesi düşük olan bir polisi vekâleten bıraktı. Kobani olayları başladığında bize ulaşması gereken alttan gelen bilgileri gizlediklerini tespit ettik. Bunu okuduğu halde şube müdür vekili bana 2,5 saat bilgi vermiyor."
Kaynak:Akşam

Figen Yüksekdağ'dan skandal tweet

  • Giriş Tarihi: 25.07.2015 12:59 Güncelleme Tarihi: 25.07.2015 13:03
Figen Yüksekdağ'dan skandal tweet

 Eş Genel Başkanı , Türk jetlerinin Kuzey Irak'taki  noktalarına düzenlediği sonrası skandal bir tweet attı.

'dan kalkan Türk savaş uçakları, Kuzey Irak'ta kamplarına  yaptı.

PKK'nın yaptığı saldırıları kınayamayan ve son zamanlardaki bu saldırıları görmezden gelerek hükümeti barıştan yana olmamakla suçlayan  Eş Genel Başkanı Yüksekdağ operasyonun sürdüğü dakikalarda skandal bir tweet attı.
Geçtiğimiz günlerde Yüksekdağ, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" demişti.

İşte Yüksekdağ'ın attığı o skandal tweet
"Koalisyon yapmamak, barış yapmamak için operasyon yapıyor geçici savaş hükümeti. Ama adı üstünde;geçici! Kaç savaş yanlısı iktidar geçip gitti."
KAYNAK: SABAH

Yine sulama kanalı yine boğulmalar!


Yine sulama kanalı yine boğulmalar!

Şanlıurfa'dan tarım işçisi olan aileleriyle Aksaray'a gelen Abit Yıldız (12) ve Abdülkadir İda (15), yüzmek için sulama kanalına girince boğuldu. Bellerine ip bağlayarak suya giren vatandaşlar, 2 çocuğun cesedini çıkardı. Samsun'un Terme ilçesinde çaya giren Harun Baydemir (15) boğuldu. Batman'da ağabeyiyle birlikte yüzme havuzuna giden B.S. (10) boğularak can verdi. Osmaniye'de de, Cevdetiye beldesinde Ceyhan Nehri üzerindeki gölete giren Suriyeli Muhammed Vuhail (16) boğuldu. Isparta'nın Yalvaç ilçesinde ise Eğirdir gölü kıyısındaki plajda jet-ski'den düşen Ali Osman Yılmaz (25) boğuldu. 

KAYNAK: SABAH

2. kattan düştü inşaat demiri saplandı

  • DHA
  •  
  • Giriş Tarihi: 25.07.2015
2. kattan düştü inşaat demiri saplandı

Düzce'de, ikinci kattan düşen Suriyeli 6 yaşındaki çocuğun sağ kolunun altından giren demir boynundan çıktı. Olay, dün saat 19.00 sıralarında, Şerefiye Mahallesi Kıbrıs Sokak'ta meydana geldi. 2. kattaki evlerinin balkonunda oynayan Sena Yüsra Osman dengesini kaybederek aşağı düştü. Bahçe duvarının demirlerine düşen Sena Yüsra Osman'ın sağ kolunun altından giren demir boynundan çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi demiri kesti. Ağır yaralanan Sena vücuduna saplanan demirle hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

KAYNAK: SABAH

'Cumhurbaşkanımız arayınca inanamadım'

  • Giriş Tarihi: 25.07.2015
'Cumhurbaşkanımız arayınca inanamadım'

Tayyip Erdoğan "serebral palsi" adlı hastalık nedeniyle sadece burnuyla kullanabildiği bilgisayarda üç yıldır kitap yazmaya çalışan engelli Mustafa Erol'u azminden dolayı tebrik etti. Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa Erol'un annesi Hatice Erol ile telefonda görüşen Erdoğan, gencin hayata tutunmak için gösterdiği çabanın önemine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aramasını şaşkınlık ve büyük sevinçle karşılayan anne Hatice Erol ise "Biri bana şaka yapıyor zannettim. Sesini duyunca inandım" dedi. 

KAYNAK: SABAH

Kuzenlerin sudan sebep kavgası kanlı bitti

Kuzenlerin sudan sebep kavgası kanlı bitti

Kahramanmaraş'ta, Ayaklıcaoluk Mahallesi' nde oturan Murat Sarıkız, önceki gün evinin bahçesini suladı. Ancak taşan sular, akşam saatlerinde, kot farkı nedeniyle aynı zamanda kuzeni olan komşusu Hacı Ömer Sarıkız'ın (53) evine girince zemin katını su bastı. Bu nedenle iki kuzen arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, Hacı Ömer Sarıkız, Murat Sarıkız'ı bıçakladı. Yaralanan Murat Sarıkız da tabancayla kuzenine ateş etti. Bu sırada 3 çocuk annesi kızı Melike Balaban'ı (35), babasını kurtarmak için önüne atlayınca vuruldu. 4 çocuk babası kuzeni ve yeğenine kurşun yağdıran Murat Sarıkız, ikisini de öldürdü. 

KAYNAK: SABAH

Ötanazi hakkı aldı ama uygulayan yok

Ötanazi hakkı aldı ama uygulayan yok

Fransa'da doktorlar, yedi yıldır komada olan Vincent Lambert'in (40) kaderini belirleyecek kararı alamadı. Sadece Fransız kamuoyunu değil, Lambert'in ailesini de bölen davada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hastaya ötanazi izni vermiş, yaşam desteğinin sonlandırılabileceğine hükmetmişti. Ancak doktorlar, yaşam hakkı aktivistlerinin kaçırma tehditlerini gerekçe gösterip korkudan Lambert'a ötanazi uygulamaya yanaşmıyor. Hastaneden yapılan açıklamada, "Ne Lambert ne de doktorlar için, prosedüre devam edilmesine uygun sakin ve güvenli bir ortam mevcut" denildi. Vincent Lambert'in babası Pierre Lambert, doktorların yaşam hakkı aktivistleri tarafından kaçırılmaktan korktuğunu söyledi. Bazı aktivistler, doktorların ya da Lambert'in kaçırılması çağrısında bulunmuştu. Lambert, felç olmasına yol açan 2008'deki motosiklet kazasından bu yana komada. Annesi Viviane ve babası Pierre, Lambert'in iyi bir tedaviyle iyileşebileceğini düşünüyor. Yakınları Lambert'in suni destekle yaşatılıp yaşatılmaması konusunda görüş ayrılığında. Karısı Rachel ve kardeşlerinden bazıları, düzelme umudu olmadığı belirtilen Lambert'in yaşamının sona erdirilmesini istiyor. Fransa'da ötanazi yasak. Ancak doktorlar tedaviyi durdurabiliyor. Lambert, Fransa'nın Reims kentinde bir hastanede kalıyor ve damardan sıvı gıdayla besleniyor. AİHM, Lambert'e yiyecek ve su verilmemesinin Avrupa yasalarına aykırı olmadığına hükmetmişti.

KAYNAK: SABAH

Çanakkale'de 5 saatte 17 deprem

Çanakkale'de 5 saatte 17 deprem

Çanakkale'de, dün sabah ilki 04.26'da yaşanan, en büyüğü 4.8'lik bir dizi deprem halkı sokaklara döktü. Can ve mal kaybı yok

Çanakkale'de deprem paniği dün sabaha karşı saat 04.26'da merkez üssü Eceabat'a bağlı Kocadere köyü olan, yerin 11.6 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde bir depremle başladı. Aynı bölgede saat 05.25'te, yerin 7 kilometre derinliğinde, 3.3 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Bu depremden 14 dakika sonra bu kez de yerin 10 kilometre altında ve 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Çanakkale merkezde güçlü bir şekilde hissedilen bu depremin ardından halk sokağa döküldü. Vatandaşlar parklarda sabahlarken, aynı yerde saat 09.54'te 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. 04.26'dan saat 11.56'ya kadar en küçüğü 1.6, en büyüğü ise 4.8 olan 22 deprem meydana geldi. İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin Kuzey Anadolu kırığının Marmara-Saros bağlantısında oluştuğunu ve bu duruma Tekirdağ ve İstanbul kollarında gerginlik birikiminin bir belirtisi olarak bakılabileceğini söyledi ancak olası bir kırılmanın kısa vadede gerçekleşmeyeceğini düşündüğünün altını çizdi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise, Eceabat'ta meydana gelen sarsıntılara ilişkin, "Bu depremler Marmara'da beklediğimiz depremin öncüleri değil" dedi. 

KAYNAK: SABAH

Akdeniz'de yine göçmen faciası

Akdeniz'de yine göçmen faciası

2015'te Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan bin 800 göçmenin öldüğü Akdeniz benzer faciaya sahne oldu: Libya'dan kalkan mülteci gemisindeki 40 kişi öldü

Libya'dan hareket edip Avrupa'ya ulaşmak isteyen, içinde en az 120 kişinin bulunduğu bir göçmen teknesi Akdeniz sularında battı. Yaklaşık 40 kişi hayatını kaybetti. İngiliz BBC kanalına konuşan Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım kuruluşları yetkilileri, çarşamba günü Libya açıklarından yola çıkan teknenin battığını, çıkan kaosta denize düşenlerden bazılarının boğulduğunu söyledi. BM Göçmenlik Bürosu Sözcüsü Federico Fossi, Sicilya'ya ulaşan göçmenlerin ifadelerine dayanarak 35-40 kişinin boğularak öldüğünü bildirdi. Boğulanlar arasında kadın ve çocuklarında bulunduğu, kurtarılan 90 kadar kişinin ise ertesi gün İtalya'ya vardığı kaydedildi. Saatlerce denizde kalan göçmenlerin bölgeden geçen ticari bir gemi tarafından kurtarıldığı belirtiliyor.

BU YIL 60 BİN KİŞİ DENEDİ 

BM, bu yıl 60 bin kişinin Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalıştığını ve bin 800 insanın bu tehlikeli yolculuk sırasında hayatını kaybettiğini duyurdu. BM, bu rakamın geçen yıl aynı dönemde yaşanan ölümlerin 20 kat fazlası olduğuna dikkat çekiyor.

KAYNAK: sabah

Kalp hastası hamileyi zamanla yarış kurtardı

Kalp hastası hamileyi zamanla yarış kurtardı

  • AHMET KÜLSOY
  •  
  • Giriş Tarihi: 25.07.2015
Kalp hastası hamileyi zamanla yarış kurtardı

Suriyeli hamile kadına nefes darlığı için gittiği hastanede damar tıkanıklığı ve genetik bir kolesterol hastalığı teşhisi konuldu. Doğum ve hastalıklara müdahale başarıyla tamamlandı

Suriye'de ateş altından kaçarak Türkiye'ye sığınan 23 yaşındaki hamile bir kadına nefes darlığı şikâyetiyle gittiği Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüksek kolesterole yol açan bir kalıtsal rahatsızlık olan ailesel hiperkolesterolemi tanısı konuldu. Kimliği S.O. olarak açıklanan kadının kalbe giden 3 ana damarı yüzde 90, sol damarı yüzde 60 dardı ve şiddetli göğüs ağrıları da çekiyordu. Önce hamilelik süresince alması gereken ilaçları sağlık sorunları nedeniyle alamayan kadının bebeği kontrol edildi. 8.5 aylık bebeğin sağlıklı olduğu tespit edilince hemen harekete geçildi. Bir yandan kalp ameliyatına hazırlık için işlemler başlatılırken bu aşamada bebek radyasyondan etkilenmesin diye o bölgeye konulan kurşun bir kaplamayla korundu.

KAN TEMİZLEME 
Sezaryen doğumla bebek sağ salim dünyaya getirildi. Ardından annenin kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Yoğun bakımda annenin kanının zararlı kolesterollerden temizlenmesi için lipoferez işlemi yapıldı. Doç. Dr. Kadriye Kılıçkesemez "Hastanın durumu tıpta çok az görülen bir vakaydı" diye konuştu. Şimdi anne de bebek de iyi. Anne S.O. "Kendimi evimde hissediyorum. Sağ olsunlar, kendi yakınları gibi ilgilendiler" dedi. 

KAYNAK: sabah

Kredi dolandırıcıları yine mahkemelik

Kredi dolandırıcıları yine mahkemelik

Kredi dolandırıcıları yine mahkemelik


Müşterilerini kredi vaadiyle dolandırmaktan daha önce hüküm giyen üç ortağa 7 yıl hapis istemiyle yine dava açıldı. Üç iş adamının şikâyetçiden 500 bin TL aldığı iddia edildi

Daha önce dolandırıcılık suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılan işadamı Moiz Mitrani, Nedim Benaroya ve Galip Özmeral'e yine dava açıldı. Özel dershane sahibi olan müşteki Ümmü Gülsüm Ç.'ye kredi bulmayı taahhüt eden Mitrani ve Benaroya'nın masraf adı altında müştekiden 500 bin lira aldıkları ancak kredi başvurusu yapmadıkları öne sürüldü. İddiaya göre Karaman'da özel okul açmak için yabancı kaynaklı kredi arayışına giren Ümmü Gülsüm Ç. (48) Mitrani ve Benaroya'ya Galip Özmeral aracılığıyla ulaştı. Mitrani ve Benaroya müştekiye 2 yıl ödemesiz, 5 yıl taksitli ve 45 gün içinde kullanıma hazır olacak şekilde 2.8 milyon dolar (7.8 milyon lira) kredi bulmayı taahhüt etti. Şüpheli Benaroya savunmasında yaptıkları kredi başvurularının reddedildiğini öne sürdü. Ancak savcılığa hiçbir belge ya da fatura sunmadı. Mitrani ise polise ifade vermedi. Savcılık ifadesinin alınması için Mitrani'ye çağrı kağıdı gönderdi. Ancak savcılığa da gitmeyen Mitrani ifade vermekten kaçındı. Bunun üzerine savcılık, Mitrani için 'zorla getirme emri' çıkarttı. Ancak Mitrani adresinde bulunamadı. İddianamede Mitrani'nin suçlamadan haberi olduğu halde soruşturmayı sonuçsuz bırakmak için kaçtığı öne sürüldü. Özmeral ise sadece aracılık ettiğini belirterek suçlamaları reddetti. 3 şüphelinin, "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarını kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan 2 yıldan 7'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. 

KAYNAK: sabah