19 Haziran 2013 Çarşamba

Kosgeb'den Ödemişli Genç Girişimcilere Bilgilendirme Toplantısı



Kosgeb'den Ödemişli Genç Girişimcilere Bilgilendirme Toplantısı,



Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB Ödemiş Temsilciliği işbirliğiyle genç girişimciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi, girişimcilik kursunun protokolü imzalandı.
Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB Ödemiş Temsilciliği işbirliğiyle genç girişimciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi, girişimcilik kursunun protokolü imzalandı.

Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya KOSGEB Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, eğitmen Ayşe Müge Ak, Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Genel Sekreter Mehmet Soyer ve Ödemişli girişimciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Sevin, "Bugün burada KOSGEB ve Ödemiş Ticaret Odası işbirliğiyle kendi işini kurmak isteyen girişimci arkadaşlarımız için düzenlenecek olan uygulamalı girişimcilik eğitiminin tanıtım toplantısı ve protokolümüzü imzalamak için toplandık. Türkiye de girişimciliğin yaygınlaştırılması ve bu yolla hem yenilikçi fikirlerin ve yaratıcılığın geliştirilmesi hem de işsizliğin azaltılması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bizde oda olarak üyemiz olsun olmasın herkese hizmet vermekten mutluyuz" dedi.

Açılış konuşmasın ardından Sevin, KOSGEB Bölge Müdürü Çanakçı ile 26 Haziran-9 Temmuz arasında Ödemiş'te açılacak olan KOSGEB girişimcilik kursu için protokol imzaladı. Toplantı KOSGEB Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı'nın katılımcılara slayt sunumu eşliğinde bilgiler vermesi ile devam etti.

Ağırlıklı olarak kadın girişimci adaylarının katıldığı toplantıda Çanakçı, "100 bin TL'lik girişimci KOSGEB desteği için başvuru yapanlarınızın içinde mülakatları geçen 30 kişi ile bir sınıf oluşturacağız. 100 bin TL'nin 30 bin TL'si hibe, diğer 70 bin TL'si ise faizsiz geri ödemesidir. Bu işi yapmamızın sebebi istihdam yaratmak katma değer sağlamak işsizliğin önene geçmektir. TÜİK verilerine göre Türkiye'de en çok işsizlik oranının yüksek olduğu il İzmir olarak çıkıyor. Bu projemizde önce işini kuracak farklı bir meslek yapacak ve yanında eleman istihdam edebilecekleri öncülük vereceğiz. Eğitimimiz 26 Haziran ile 9 Temmuz 2013 arası tarihlerinde yapılacak. Saat sabah 09.00 ile 16.00 arası sürerek toplamda 70 saat eğitim verilecek. Ödemiş'te temsilciliğimiz sizlere yardım edecek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder