24 Ocak 2015 Cumartesi

Mafya cinayetinde kuzen Saral'a gözaltı


Vedat Şahin'in Nişantaşı'nda öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada 15 kişi gözaltına alındı. "Sarallar" çetesinin lideri Burhanettin Saral'ın kuzeni azmettiricilikle suçlanıyor

İstanbul Nişantaşı'nda geçen 24 Aralık'ta yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Vedat Şahin ile korumasının uzun namlulu silahlarla vurularak öldürüldüğü saldırıyla ilgili aralarında tetikçi ve azmettiricilerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Cinayeti, "Sarallar" diye bilinen çetenin lideri Burhanettin Saral'ın kuzeni Yaşar Saral'ın azmettirdiği öne sürüldü. İstanbul, geçen 24 Aralık'ta kanlı bir güne sahne olmuştu. Önce Sarıyer İstinye'de uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün otomobilinin içinde, saatler sonra da yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal, Nişantaşı'da sokak ortasında uzun namlulu silahla vurularak öldürülmüştü. İki cinayet arasında bağlantı olduğu, Akgün'ün ve ona korumalık yapan Şahin'in Hollanda'daki uyuşturucu baronları tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti. Şahin cinayetinin şüphelileri bir aylık çalışma sonrasında gözaltına alındı. Olay yerindeki tüm kamera kayıtlarını inceleyen ve geniş çaplı bir soruşturma yürüten polis, Gaziosmanpaşa Avrupa Konutları, Fatih ve Küçükçekmece'de bulunan çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Aralarında Yaşar Saral ve Hurşit Aydın'ın da bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde çok sayıda silah bulundu. Fatih'te gözaltına alınan kişinin bir cemaat üyesi olması dikkat çekti. 
ESKİYE DAYALI HUSUMET İddiaya göre, Burhanettin Saral kuzeni Yaşar Saral, Vedat Şahin'in öldürülmesi için Hurşit Aydın'ı görevlendirdi. Talimat üzerine harekete geçen Hurşit Aydın, Vedat Şahin'in infazını gerçekleştirecek tetikçileri ayarladı ve saldırıya ilişkin planlamaları hazırladı. Bir süre Vedat Şahin'i takibe alan Hurşit Aydın, Nişantaşı'ndaki evinden hangi saatlerde çıktığını, kaç kişiyle gezdiğini ve daha çok nerelere gittiğini araştırdı. 2000'lerin başında Sarallar ile Şahinler arasındaki kanlı hesaplaşma 2006'da sona ermişti. Bu tarihten itibaren iki grup arasında hiçbir silahlı çatışma yaşanmamıştı. Sarallar grubunun cinayeti geçmişteki husumet nedeniyle ya da ilk etapta fail olarak gündeme gelen Hollanda'daki uyuşturucu baronlarının azmettirmesiyle işlemiş olabileceği iddia edildi. 
(SABAH)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder