28 Aralık 2014 Pazar

Davutoğlu:"Cizre'de provakasyona izin vermeyeceğiz"

Başbakan  Konya'da Cizre olaylarını değerlendirdi.Davutoğlu: ""Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bilmesini isterim ki provokatörler, yakalanmıştır."
Davutoğlu:Cizre'de provakasyona izin vermeyeceğiz
Haberi Dinle
    • Giriş Tarihi : 28.12.2014 09:04:32
    • Güncelleme Tarihi : 28.12.2014 09:34:03
    Başbakan Davutoğlu: "Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum."

    DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAKTA MUKTEDİR

    Başbakan Davutoğlu: "Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir.

    'PARALEL YAPININ KANALLARI OLAYLARI ABARTARAK VERMESİ GÖZÜMÜNDEN KAÇMADI'


    Davutoğlu : Cizre'de Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki 'Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı"

    (sabah)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder