28 Aralık 2014 Pazar

'den  açıklaması

 Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, yarın akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak.
  • Giriş Tarihi : 28.12.2014 07:58:39
  • Güncelleme Tarihi : 28.12.2014 12:01:39
Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014'ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 14 dereceye varan düşüşler görülecek.

Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre, pazartesi gününü 15 derece civarında geçirecek İstanbul'da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da 12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek.

Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak.

İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor.

Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı öngörülüyor.

Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ

Sabah ve gece saatlerinde başta Batı Karadeniz'in iç kesimleri olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte güneydoğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenirken , karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji, rüzgarın akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirirken soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve batısı ile Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu,akşam ve gece saatlerinde kıyıları ile Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın akşam saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren batısında güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Karaman, Aksaray ve Kırşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum çevreleri dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak çevreleri ile öğle saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...








(sabah)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder