16 Haziran 2013 Pazar

Çarşı'dan oturma eylemi


Çarşı grubu saat 16.30'da Beşiktaş'da bulunan Kartal Heykeli'nin önünde toplandı.

16 Haziran 2013 18:49

Taraftarlar adına açıklama yapan Avukat İnan Kaya, "Bu sabah 09.00 itibariyle 22 arkadaşımızın gözaltına alındığını öğrendik. Arkadaşlarımızın bazılarını ziyaret ettik. Suçlamaların niteliğiyle ilgili ayrıntılı bilgi edinemiyoruz. Çünkü dosyayla ilgili bir kısıtlama kararı var. Arkadaşlar hepinizden rica ettiğimiz şey şu, açıklamamızı saat 19.03'de burada yapacağız. 19.03'e kadar bizden sadece haber beklemenizi rica ediyoruz. Arkadaşlarımızın durumu netleşinceye kadar da burada kalmaya devam edeceğiz. Sağlıklı bir bilgi edinebilmek için sizden zaman istiyoruz" dedi.

"BİR GİZLİLİK KARARI VAR"

Kaya, "Bize bildirilen 'Çete kurmak' ve 'Çeteye üye olmak'. Ama bunların eylem olarak içeriğini bilmiyoruz. Bu konuda da açıklama yapılmıyor. Bir gizlilik kararı var bu gizlilik kararına da itiraz etmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu. Taraftarlar şiddetten yana olamadıklarını , eylem ve yürüyüş planlarının da olmadıklarını da ifade ettiler. Grubun, Kartal Heykeli önündeki oturma eylemi devam ediyor.

'ÇARŞI'DA HAREKETLİ DAKİKALAR

Beşiktaş'ta Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Taksim'e çıkmak isteyen bir grubu Başbakanlık Çalışma Ofisindeki polisler kovaladı. Polisler eylemcileri Beşiktaş Köyiçi Caddesine kovaladığı sırada çarşıda kısa süreli bir panik yaşandı. Kartal heykelinin yanında bekleyen Çarşı grubu taraftarları kendilerine müdahale edileceğini sandı. Panik yaşayan çevredekiler ara sokaklara doğru kaçtı. Çarşı esnafının araya girmesiyle polisler tekrardan bekleme noktalarına geri döndü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder