29 Aralık 2014 Pazartesi

Yanan feribottakilerin tamamı çıkarıldı

Dün İtalya açıklarında yanmaya başlayan ve 478 yolcu taşıyan feribotta, kurtarma işleminin tamamlandığı belirtildi. 5 yolcu hayatını kaybederken, 473 yolcunun zor şartlarda kurtarıldığı ifade edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kurtarma operasyonlarının 34 saat sürdüğü kaydedildi.
Yanan feribottakilerin tamamı çıkarıldı
    • Giriş Tarihi : 29.12.2014 15:28:05
    Yunanistan'dan yola çıkıp İtalya'ya hareket eden ancak Adriyatik Denizi'nde yanan feribotta bulunan 478 yolcunun, 473'ünün kurtarıldığı, 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

    Yunanistan'ın Patra limanından İtalya'nın Ancona limanına giden "Norman Atlantic" feribotunda dün saat 04.00'da garaj bölümünde yangın çıkmış, İtalyan Sahil Güvenliği yaptığı açıklama ile faciayı duyurmuştu. Yunanistan'ın Patra limanından İtalya'nın Ancona limanına giden "Norman Atlantic" feribotunda dün saat 04.00'da garaj bölümünde yangın çıktı.

    54'Ü TÜRK VATANDAŞIYDI

    İtalyan Sahil Güvenliği Twitter'dan saat 14.30 civarında yaptığı açıklamada feribottaki tüm yolcu ve mürettebatın kurtarıldığını bildirdi.

    Gemide 54'ü TC vatandaşı 422 yolcu ve 56 mürettebat (toplam 478 kişi) bulunuyordu. Feribottaki beş kişi hayatını kaybetti.

    İtalyan helikopterleri gece boyunca kurtarma çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde kurtarma çalışmalarına üç Yunan helikopteri de katıldı.

    Atina'ya ulaşan son haberlere göre, yangının kısmen kontrol altına alındığı feribotun İtalya sahillerine çekilmesi çabaları sonuç vermedi. İtalyan bir çekici gemisinin "Norman Atlantik"i üç kez römork teşebbüsü kötü hava şartları yüzünden halatlar koptuğu için başarısız oldu.


    "HEPİMİZ YANACAĞIZ "

    Güvertede toplanan yüzlerce yolcu akşam saatlerine kadar kurtarılmayı bekledi. Yolculardan bazıları telefonla Yunan televizyonlarına bağlanarak, bir yandan soğuktan donmak üzere olduklarını, diğer yandan ise yangının yarattığı sıcaklık nedeniyle ayakkabı tabanlarının eridiğini söylediler. Geminin Yunan aşçısı Aleksandros Corcokis, "Hepimiz yanacağız. Burada fare gibi kıstırılmış haldeyiz" dedi. Bazı yolcular dumandan etkilenerek solunum sorunları yaşadı.

    YILBAŞI TURUNDAYDILAR

    Gemideki 54 Türk yolcunun 49'unun bir tur firması aracılığıyla yılbaşı tatili için iki otobüsle İtalya'ya doğru giden turistler oldukları öğrenildi.

    (sabah)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder